• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ile i Jakie Lampy ? :D

Wyszukiwarka Forumowa:

fred22

Member
Buchów
0
Siema, zastanawiam się na zrobienie boxa o wymiarach 60x60x150 i chciałem się dowiedzieć ile bym potrzebował szt. świetlówek kompaktowych i jakich dokładniej na 4 donice.:jaraczz:

fred22

Member
Buchów
0
A jakiś tańszy zamiennik pod tego HPS ? I ile to by musiało mieć W. HPS z całym osprzętem to około 150zł a narazie mnie nie stać, żeby tyle wyłożyć na samą lampe.

marcysia

Well-known member
Buchów
0
za swietlowki na taka powierzchnie to cie taniej nie wyjdzie

D

delete

Guest
jak na ta powierzchnie to sadze ze swietlowki wyjda cie drozej niz hps. Mozesz sobie policzyc na kalku ile lumenow ci potrzeba i bedziesz wiedziec

fred22

Member
Buchów
0
A co do tego HPS to to Ile Watów bym potrzebował ? 150W starczyła by ? i jak najlepiej kupować, przez internet czy poszukać gdzieś na miescie w elektronicznych ?

D

delete

Guest
ja bym sugerowal 250 popatrz gdzie taniej skoro lipa z kasa

fred22

Member
Buchów
0
z tego co oglądałem niedawno to kolo 200zl by mi na to wyszło bo sama lampa w granicach 50-100zł a do tego jeszcze transformator potrzebny co też jakieś 150zł wart

fred22

Member
Buchów
0
Jeszcze jedno pytanie mam co do tych lamp, z tego co widze na sklepach internetowych to w opisie większości lamp jest napisane, że są one do Fazy Kwitnienia czyli bede musiał kupić 2 lampy ? Czy taką lampą co pisze na faze kwitnienia moge orać na Flo i Weg ?

D

delete

Guest
i tutaj musisz barwe swiatla pobrac sugeruje ci poczytac troche lektur podstawowych bedziesz sie orientowal co i jak ppozdro

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
A wystarczy wejść do działu oświetlenie i chwilę poczytać. Potem wklepać "kalkulator lumenów" w wyszukiwarkę i sobie policzyć, ile potrzebne jest na taka powierzchnię.
I tyle - nie trzeba zakładać tysięcznego wątku na temat, który jest przewałkowany mnóstwo razy... kosz...

G

Gość

Guest
A ja mam takie pytanie, na allegro są HPSy 600W sprowadzane z Holandii po 170zł.
Co o tym myślicie? Opłaca się to brać, nowy to koszt ok 40-500zł

G

Gość

Guest
sprowadzane z H:zjarany:eek:landii do Polski po 5 projektach czyli uzywane ;p

G

Gość

Guest
No to ja wiem że używane, ale firma lamp dobra HORTILUX SCHREDER z żarówką Phlilips green power. Co myślicie? tylko ten odbłyśnik taki mały jakiś, nie wiem czy nie za wąski strumień światła bedzie dawał.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół