Do THE DOCTOR, nie do końca rozumiem Twój post, czy Ty trzymasz na 1,44m2 max 5 plantów? Jeśli tak to jakieś choinki chyba, ale masz w domu nożyczki? polecam!
Czytałem troche testów i nie spotkałem się w nawet najbardziej wypasionych lampach po 2500$ żeby 144 diody dawały radę na tak dużą powierzchnię, no chyba że jest ona pusta i stoi samotna choinka pośrodku
pozdrawiam
Już kiedyś to było powiedziane, że wszystkie lampy na rynku są chińskie, poza jednym amerykańskim producentem high endowych lamp za grubo ponad 2000$.
Caleb pisałeś coś o Evo i ich skuteczności ale ona nie jest nigdzie potwierdzona w przeciwieństwie do blackstara, that's all.
Amerykańskich i nie tylko testów blackstara w necie jest multum i jest to po prostu najlepsza lampa price to performance.
Jak ktoś lubi samoróby i pisze coś o penetracji, to niech sobie weźmie miernik światła i mierzy ilość lumenów (nie piszcie proszę nic o PARach bo to po prostu lumeny w określonych długościach światla) pod lampą i w rogach, to właśnie jest penetracja. Ma być równo i już.
Jak patrzę na swojego boxa to widzę kosmiczną penetrację, jak zmierzę w rogach, to już jest spory spadek ilości światła którego nie widać "gołym okiem", dlatego dokupię drugą lampę. A lubię mieć pełny box i maksymalizować plon.
Napisales ze masz niedoswietlone rogi boxa? Ten twoj panel ma chyba cos ok 50cm dlugosci zas najwieksze Evo ma az 90 cm dlugosci dodajac do tego 6 bombillas da nam za***ista penetracje na calej dlugosci i szerokosci boxa, oczywiscie stosujac dwa lub trzy takie panele. To i tak cena bedzie nizsza od dwoch takich jak twoje blackstary a i pobor pradu bedzie sporo nizszy. No i diody cree i osram to mi przemawia po calosci.Tyle na temat. Wiecej nie udzielam sie bo to bez sensu i nie mowie ze ten twoj panel to shit zeby nie bylo. Bardzo fajne wykonanie. No offence m8Jak ktoś lubi samoróby i pisze coś o penetracji, to niech sobie weźmie miernik światła i mierzy ilość lumenów (nie piszcie proszę nic o PARach bo to po prostu lumeny w określonych długościach światla) pod lampą i w rogach, to właśnie jest penetracja. Ma być równo i już.
Jak patrzę na swojego boxa to widzę kosmiczną penetrację, jak zmierzę w rogach, to już jest spory spadek ilości światła którego nie widać "gołym okiem", dlatego dokupię drugą lampę. A lubię mieć pełny box i maksymalizować plon.