• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ile roślin?

Wyszukiwarka Forumowa:

sid000

Well-known member
Buchów
0
tak są fotorelacje z ta metoda treningu ale moim zdaniem za dużo pie****enia się mi osobiście nie podoba się ta metoda bo można zastosować normalne dobrze zrobione LST i jest za***iście i więcej moim zdaniem za dużo roboty zabawy i przeżywania czy się dobrze zrobiło w sumie jestem ciekawy tego i chyba to przetestuje w następnym Outdoorze <wodna>

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Przy LST, 3 tyg weg i być może FIMie zmieszcze 6 roślin?

1percenthc

Well-known member
Buchów
5
Tak w zupełności 10l donice wystarczą.
Po co tak upychać nie wystarczy 4 ;D ?

<peace>

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
tak jak kolega wyżej, ja również wychodzę z założenia że lepiej nie upychać na siłę. No chyba że robisz przemysłówkę, to wtedy wiadomo, że każdy g się liczy.
10 litrów to takie rozsądne minimum.
Co do ilości krzaków to w zależy tez od tego czy planujesz jakiś trening czy nie.
Napisz jakie masz plany względem uprawy, czego oczekujesz i jaki masz cel, to będzie łatwiej doradzać

Nicck

Well-known member
Buchów
0

Napisz jakie masz plany względem uprawy, czego oczekujesz i jaki masz cel, to będzie łatwiej doradzać

Trening LST oraz FIM. Oczekuje minimum 200g. Myślałem nad tym treningiem Main Lining ale w końcu nie wiem czy to będzie dobre czy LST lepsze.
Dajmy, że zrobię LST, FIM. 3 tyg wega pod naświetleniem 18/6 pod lampą 400W.
Wystartowałem w OS po pestki Ak48 x SS. Jeżeli bym je zgarnął ile roślin wsadzić do tego boxa?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Trening LST oraz FIM. Oczekuje minimum 200g. Myślałem nad tym treningiem Main Lining ale w końcu nie wiem czy to będzie dobre czy LST lepsze.
Dajmy, że zrobię LST, FIM. 3 tyg wega pod naświetleniem 18/6 pod lampą 400W.
Wystartowałem w OS po pestki Ak48 x SS. Jeżeli bym je zgarnął ile roślin wsadzić do tego boxa?

Przy HPS`e 400W spokojnie wyciągniesz 200g chyba ze coś po drodze z***iesz. Może pomyśl w takim razie nad 6 panienkami i nad scrogiem. Wtedy ci się to zmieści i dasz radę ogarniać szyty. Do scroga dołączysz oczywiście Lst i toping lub fim`a.
Bez problemów moim zdaniem wyciągniesz wtedy z 50 g z jednej panny więc minimum powinieneś mieć te 300 g,
Nie wiem też jaki wysoki masz box, ale w sumie ak nie rośnie wysoka, i przy mniej więcej 3 tyg vegu nie powinna przekroczyć wtedy 50 cm

Jeżeli chciałbyś robić tylko lst i fima i trochę dłuższego vega to wsadziłbym wtedy 4 panny żeby miały więcej swobody na rozrastanie się

Z fartem <coolpalacz>

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Box 170cm. Szafa :D Ale scrooga musiałbym chyba do szafy przymontować. Nie wiem zobacze co z tego będzie. Samo lst nie da rady? Mniejszy plon?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Box 170cm. Szafa :D Ale scrooga musiałbym chyba do szafy przymontować. Nie wiem zobacze co z tego będzie. Samo lst nie da rady? Mniejszy plon?

Nie, no oczywiście, samo lst jak najbardziej się nadaje też. Ja napisałem ci jak ja bym to ogarniał mając teki setup jak ty.

Jeżeli robiłbyś scroga to raczej do doniczek bo musisz mieć dostęp do nich więc jak będzie na stałe montował siatkę do boxa, to ciężko będzie ci pracować przy tych co są z tyłu (jak chcesz looknij na mojego growloga - zobaczysz jak ja to ogarnąłem)

Nicck

Well-known member
Buchów
0
Nie wiem... W sumie zamontowałbym może tego scrooga. A jak nie to LST i też będzie dobrze.
Ile mam w***ać tych roślin żeby się nie ściskały w boxie?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
LST i też będzie dobrze.
Ile mam w***ać tych roślin żeby się nie ściskały w boxie?

Musisz sam zadecydować. Ja pewnie wsadziłbym 4 bo wolę mieć więcej swobody w boxie. Ale jak wsadzisz 6 sztuk to tez to ogarniesz, bo tak jak pisałem wcześniej ak nie są jakimiś wy***anymi w górę roślinami.
Z fartem

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
W góre nie ale jak z szerokością?

Nicck moim zdaniem 6 panienek tam zmieścisz. Na pewno będzie ciasno ale jeżeli potrafisz nad tym zapanować to dawaj 6. Co do szerokości to na pewno będzie krzaczasto skoro zrobisz im lst - przynajmniej tego własnie ci życzę <lol>
Jeżeli martwisz się że zrobi ci się tam gąszcz to daj 4 panny, najwyżej jak uznasz że marnuje się przestrzeń do przedłużysz vega i tez będzie git <lol>

Nicck

Well-known member
Buchów
0
WEG pewnie odpadnie. Wsadze 5 plantów. Myślę, że 5 plantów będzie spoko. Z każdego po 40 gram i będę zadowolony. Myślisz, że z jednej tyle wycisne? Nie wydaje mi sie...

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
WEG pewnie odpadnie. Wsadze 5 plantów. Myślę, że 5 plantów będzie spoko. Z każdego po 40 gram i będę zadowolony. Myślisz, że z jednej tyle wycisne? Nie wydaje mi sie...

Ale to chcesz lecieć od razu 12/12? AK jest dość komercyjną odmianą i można z niej pocisnąć, ale skoro vega nie będzie to moim zdaniem tych 40g nie wyciągniesz

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół