akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

ile trwa odkwaszanie gleby? dolomit od 3 tyg nie pomaga, ph ok5

Wyszukiwarka Forumowa:

viledaszek

Well-known member
Buchów
1
Siema!

z***alem troche glebe prawdopodobnie mieszajac ziemie z podlozem do paproci (3l na 20)ale problemy z ph zaczely sie dopiero kiedy ja przenawozilem na poczatku flo, dala sobie rade na lajcie ale ph w pewnym momencie spadlo do ok 5. w ciagu 3 tygodni podsypalem ja 2 razy dolomitem i robie jej flusha lejac co drugi dzien 3l wody z dolomitem. wlalem w nia juz w sumie ok 18l wody z dolomitem (doniczka ok 10l) o ph ponad 7 a woda z podstawki caly czas ma ph ok 5 :/

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Zrób normalnego flusha, zwykła wodą, dolomitu już nie dawaj bo on długo sie rozpuszcza (pewnie sporo tam go masz), 3 razy objętość donicy (przynajmniej dwa) najlepiej z wyregulowanym ph ale może być odstana, na koniec podlej z połową odzywek i wyregulowanym ph, po paru dniach powinno pomóc.

baqman

Well-known member
Buchów
0
Fak mam podobnie - znaczy na gorze ok ph7 do ~polowy doniczki. Mniej wiecej w 3/4 od gory ~5ph. Ziemia mieszana z dolomitem ale chyba cos musialem za duzo kwasku dodac i sie nie przelal w dodatku i zostal.

Plukalem juz raz i dalej tak samo. Chyba jeszcze raz flusha tylko jakos nakluje ziemie zeby lepiej przelatywala woda bo ostatnio za bardzo nie chciala :(

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół