akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

ILE z tego bedzie??

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

Furi

Well-known member
Buchów
0
Nie wiem do konca ale goraco kolo 40 stopni chyba albo mniej albo wiecej wiem ze zaduzo ale nie chce mi sie zmieinac. Wrzuce termometr i sprawdze ale narazie nie mam jak

Teraz patrzałem było 42 stopnie ALe mam Duza wilgotnosc w sumie to nie wiem czy mam duza wilgotnosc bo nie mam jak sprawdzic mam naczynie z woda

dadus

Member
Buchów
0
Furi człowieku twa temperatura jest zdecydowanie za wysoka a to pewnie przy ziemi a przy topach Ten dzień przejdzie do historii

Furi

Well-known member
Buchów
0
nie na srodku roslny jest koło 45 stopni dam wilgotnosc wiksza i zeby dmuchało do srodka

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
12
w tej temp. roślina może ci odejść do krainy wiecznych łowów.
trzymaj sie temp. 30 C albo jeszcze lepiej poniżej tej wartości.

Lej Biohumusem, universalny może być..
Jak roślina dożyje zbiorów to będzie ponad 10 gram, na przyszłość obrywaj liście tylko te które zasłaniają dostęp światła do szczytów reszte zostaw. Naoglądałeś się zdjęć gdzie pewnie Growerzy mieli poobierane planty.. tak się robi parę dni przed zbiorami :D.

Furi

Well-known member
Buchów
0
ide to wynies do piwnicy tam jest zimno i powinna sie temperatura obnizyc

[ Dodano: 2006-08-19, 17:45 ]
nie wiem jak obnizyc temp nie mam wiecej wiatraczkow

B

blancik

Guest
Furi napisał:
ide to wynies do piwnicy tam jest zimno i powinna sie temperatura obnizyc
nie wiem jak obnizyc temp nie mam wiecej wiatraczkow

Dobry pomysl z tą piwnicą teraz, chyba że byś wykulal na te lazienkowe wentyle dwa, to by Ci pomoglo. koszt takiego wentyla na allegro już od 14zl.
Pzdr!

Furi

Well-known member
Buchów
0
no napewno ale nie wiem czy teraz bo klepie boxa na 4 kwitnace rosliny i beda uprawiał te od bogusika WW i ten box juz obowiazkowo temp okło 28 wszystko dopilnuje. A teraz ta roslina od syio to tak dla nauki :p ale nie mowie cos z tego chailbym tez miec

B

blancik

Guest
To tak jak już pisalem, kup sobie dwa wentyle lazienkowe i sprawa rozwiązana. :) Pzdr!

Furi

Well-known member
Buchów
0
Nie wiem na ile to pomorze ale wsadziłem do srodka boxa dmuchawe to jest taka dmuchawa jak jest ziomno to ona ogrzewa powietrze ale jest tez opcja bez grzania i tak ustawiłem

[ Dodano: 2006-08-20, 12:55 ]
postawiłem ja dosyc nisko ale przechiliłem zeby dmuchało do gory moze połoze na jakiejs ksiazce albo czyms zeby bezposrednio na topy dmuchał. Sprawde temperature za godzine moze cos pomorze :p

[ Dodano: 2006-08-20, 12:55 ]
Acha dzieki Blancik za wszystkie porady :)

B

blancik

Guest
Spox ;] ustaw dmuchawke jak możesz tak, aby podmuch skierowany byl prosto do góry na lampe, z tym że dobrze by bylo żeby na górze byl jakiś otwór coby to dmuchane od spodu cieplo nim wychodzilo, napewno pomoże, ale to zrób jak ten twój sposób niepodziala :)
Pzdr!

Furi

Well-known member
Buchów
0
no własnie na sciance blisko lampy mam wentylatorek od kompa wyciagajacy. Dam dmuchawe na lampe i ten podmuch co skieruje na lampe zaraz bedzie abierany przez ten wentylatorek od kompa moze zadziaąłc :p ale i tak dla wszeliiekj pewnosci zniose to do piwnicy to tez powinno pomoc. Narazie licze juz na moj drugi indoor z Ww od Bogusika.
Blancik co myslisz o ES do boxa? jak wysoki powinien byc box i czy odrazu 12/12? czy tydzien wega? Sory ze nie pisze na pw ale wiem ze odpowiesz

[ Dodano: 2006-08-20, 13:50 ]
Nie mam szyby przy hps 100w moze jakos zaraz sprobuje wsadzic bo lampe mam na samej gorze z boku jakies kołeczki i wsadze szybe blisko lampy wentylatorek wypompouje powietrze wraz zz ciepłem :p

B

blancik

Guest
Furi napisał:
co myslisz o ES do boxa?

Naprawdę niewiem zabardzo, więc nie będę polenizowal, niemialem tej odmiany poprostu :)
Więc niech odpowie ktoś kto wie.

jak wysoki powinien byc box i czy odrazu 12/12? czy tydzien wega?

Box najlepiej jak najwyższy, więc sam musisz wiedzieć ile maxymalnie tej wysokości możesz mieć, im wyższy tym lepszy napewno.
I tutaj weg jest zależny także od wysokości jaką będziesz dysponowal, bo napewno zawsze lepiej byloby jakby chociaż te roślinki z te trzy tygodnie sobie bez przerwy rosly, czyli weg.
Pierwsze pomierz i pokalkuluj co za box maxymalnie możeswz sobie zrobić i wtedy pomyślimy dalej. ;]
Pzdr!

Furi

Well-known member
Buchów
0
wiec tak kuzyn co robi w plytach ( taki zakład meblowy) skreci mi plyte za gre potzrebuje 7 plyt wiec 7 gier hehe wiec bede miał 60 * 60 wysokosc 150cm. CHailbym dac WW od bogusika i kupic jeszcze ES od quakemida z forum. Ile mogłbym tam roslinek wsadzic? takich małych? co by pozniej wywalic meskie. jak bym dał 5 es i 5 ww?? to mogło by byc po 2 zenskie kazdej odmiany?

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Skoro na jedna rosline potrzeba okolo 30 cm to odpowiedz jest jedna box wystarczy na dwie dorosle rosliny :tongue: ja sam nie posadzil bym tam wiecej niz 4-5 szt liczac sie z tym ze 2-3 meskie rosliny odpadna :thumright:

Furi

Well-known member
Buchów
0
jak mi sie zdaje ze 4 dorosle rozliny skoro 30cm na jedna rosline. To przeciez 60 * 60 to tam sie zmieszcza 4 10l donice

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół