Indoor bez boxa

Wyszukiwarka Forumowa:

koyot

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 15, 2005
Postów
727
Buchów
1
Zastanawiam sie co by bylo gdybym zwykle postawil dwa krzaczki do w pokoju pod sciana...zamontowalbym nad nia na jakims stojaku hpse 150w z konretnym odblysnikiem, zeby dobrze skupail swiatlo zeby w pokoju nie bylo jak w przslowiowym "kosciele" ...
...temperatura pokojowa ok 20-25 stopni...
...powietrze jest swieze, wystarczy uchilic okno...
...z fotoperiodem bylo by roznie....zalaczalbym lampe wedle uznania i mozliwosci...
... w sumie, jesli beda staly w pokoju gdzie ja spie, to bede dodatkowo co2 wytwarzal...

Czy ktos juz hodowal w taki sopsob? :scratch:
 

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 9, 2005
Postów
2,906
Buchów
8
Głupi sposob :p Po prostu niezda egzaminu. Roslinki beda rosly ale to nie to samo co w boxie. W boxie kontrolujesz jasno/ciemno a w pokoju niestety masz takiej mozliwosci... chyba ze na strychu mieszkasz. Zreszta musialbyc jakiegos HPS'a 1000W zalaczyc ze wzgledu na wielkosc pokoju.

Wydaje misie, że chcesz uniknac wydatkow. A najwiekszym wydatkiem jest prad. A za prad i tak bys musial placic. Zbic boxa to nie problem i duzo przeciez na deski i gwozdzie niezaplacisz. Wiatraczek tez nio jest jakis tam super drogi wiec... CZEMU? Skad wogole ten pomysl?

I piszesz ze zapalalbys lampe wedlug uznania... niewiem czy to by przeszlo.
 

koyot

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 15, 2005
Postów
727
Buchów
1
...pomysl z tad ze bede miaszkal w kawalerce ok 30mkw z moja panna...i tam bede mial naprawde ciezko boxa ustawic...bo kazdy do zycia bedzie mial jakies 15mkw...
...ale to sie zobaczy jeszcze...moze kupie regaly jakies na ciuchy a w szafie zrobie boxa...dopeiro za 2 tyg jade ogladac oferty kawalerek wiec nie mam pojecia jak tam wszytko bedzie wygladac i czy bede dam rade z boxem...
...tez myslalem zeby zbic boxa...tylko tam bede musial kupic wszytkie materialy... :?
...poorientuje sie tez ile by mnie wyszla jakas prosta szafka z meblowego...

...a sposob bez boxa dalej mi sie wydaje realny :p ...
 

chaszczu

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 8, 2005
Postów
1,220
Buchów
22
z fotoperiodem nie moze byc roznie, musi byc caly czas taki sam, bo inaczej sie roslinki schermia
 

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 9, 2005
Postów
2,906
Buchów
8
Sposob bez boxa jes realny. Jezeli postawisz krzaki na balkonie bez zadnej lampy. A boxa mozna wszedzie postawic... po prostu wszedzie. I te 15mkw Ci wystarczy.
 

koyot

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 15, 2005
Postów
727
Buchów
1
...no to bede musial jednak tego boxa kombinowac :?... juz wiem ze sie zaopatrze w feminozowane zeby nie ryzykowac z samcem...

a powidzcie mi jedno...jak sa wentyltorki do kompa...to jakie najlepiej kupic <W> jesli box ma ok 0,40-0,50 mkw ...i rozumie ze trzeba miec prostownik...teraz pytanie...czy ja totalny laik w eletronice ...podlacze te wentylatorki do pradu!? :? ma ktos jakas instrukcje monatazu?!?!?!...czy dobrze mysle...prostownik to jet kostka? podlanczam z jedenj strony dwa kabelki z wentylatorka, a z drugiej strony dwa kabelki z kabla??? :alien: <moze topic zalozyc o wentylatorkach>
 

chaszczu

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 8, 2005
Postów
1,220
Buchów
22
musisz miec zasilacz 12v , zdjac czesc izolacji i normalnie podlaczyc drucikami do wentylatorkow, kupuj jak najwieksze, bedziesz potrzebowal ich dosyc duzo, ja w boxie 0,16 m ,105w swietlowek mam 3 i jest temp 40 oC
 

koyot

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 15, 2005
Postów
727
Buchów
1
...to jak np zamowie 2 takie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61541751
to potrzebuje dwa zasilacze?? Czy jeden mi wystarczy?? :|
...do tego mam jeszcze 14w wentylator "osiowy" pisze<wydajnosc 95 m3h> wyciagajacy powietrze...
Czy to starczy do boxa zaluzmy 0,40mkw, przy 150w hps...?
 

chaszczu

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Lip 8, 2005
Postów
1,220
Buchów
22
wystarczy ci jeden zasilacz na wszystkie wentylki, niestety nie powiem ci ile tyuch wiatraczkow tam dac, ale lepiej kupic wiecej niz mniej
 

stryju

Well-known member
Rejestracja
Lip 12, 2005
Postów
186
Buchów
1

koyot

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Sie 15, 2005
Postów
727
Buchów
1
...juz taki jeden mam wentylator...moze kupie drugi i wystarczy...bo musi byc went co wciaga i wyciaga powietrze...cenowo tam ten wyszedl mnie 30 pare zl....to tyle ile bym musial dac za dwa komputerowe wentyaltork plus zasilacz...a wtedy nie musialbym sie pieprzyc z dziurami i dobardzo latwo podlaczyc....to bym mial przewiewnosc ok 200m3h...mam nadzieje ze to styknie....jeszcze mam troche czasu...
..dz stryju...bo juz sie zapatyrzylem w te komputerowe went... :lol:
 


Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl na wszystko!
Góra Dół