akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Indoor One ! Ocena dobranych przedmiotow do domowej uprawy :)

Wyszukiwarka Forumowa:

KonopielSOON

Well-known member
Buchów
0
Witam wszystkich,

Przymierzam sie do indoora w zasadzie skompletowalem "zestaw" prosze o ocene dobranych przeze mnie przedmiotow.

Oto dobrane przedmioty :

Namiot Secret Jardin Hydro Shoot 80z80x160cm

Lampa Hps 250w Gib Flower Spectrum Pro

Balast magnetyczny Gib 250w

Odbłyśnik wentylowany Cool-Tube 125mm

Stacja pogody

Zawieszki do 68kg

Programator czasowy Lexton LXU02

Wentylator osiowo-kanałowy Axial-Flo Turbo 125mm x2

Przewód wentylacyjny 125mm 4m

Filtr węglowy Prima Klima 125mm 160-240m3/h

Specyfikacja lampy:

• Lampa / sodowa HPS 250W

• Model: GIB Lighting Flower Spectrum Pro HPS 250 W

• Gwint E40

• Wydajność świetlna : 32 500 lumenów

• Temperatura barwy : 2000K

• PAR: 410 µmol/s

• 220-240 V, 50-60Hz

• na fazę kwitnienia

Filtr węglowy Prima Klima 125mm

- filtrowanie optymalnie 160 m3/h / max 240 m3/h

- wymiary: h 180mm, przyłącze fi 125mm

Wentylator Axial-Flo Turbo 125mm 243m3/h

-Przyłącze/średnica kanału: 125mm (5")

-Przepustowość 243 m^3/h

-Moc: 24w

z gory dzieki za pomoc

Piona KSOON

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Wyglada spoko, ale teoretycznie filtr moze nie wyrabiac przy tym wentylatorze... teoretycznie - ja obstawiam, ze bedzie ok ;)

KonopielSOON

Well-known member
Buchów
0
Wyglada spoko, ale teoretycznie filtr moze nie wyrabiac przy tym wentylatorze... teoretycznie - ja obstawiam, ze bedzie ok ;)

A juz nie wierzylem w zaden odzew :) dzieki Honza.
Planuje zamontowac wentylator wtlaczajacy powietrze, natomiast od filtra tak :
filtr weglowy - wentylator wypychajacy - cooltuba - zewnatrz oczywiscie wszystko polacze rurami wentylacyjnymi a raczej przewodami :))

Pozdro KSOON

Ziaba

Well-known member
Buchów
261
Powiem Ci szczerze, że dużo lepiej sprawdziłoby Ci się zastosowanie jednej diody COB o mocy 100W i do tego około 50-80W czerwonych diod. Opcja bardziej energooszczędna i myślę że da lepszy plon :)

Poza tym konfiguracja naprawdę spoko, przyniesie Ci dużo radości z uprawy ;)

Roberto86

Ha-Haa!
Buchów
0
COB wiadomo - fajna opcja, ale jeśli ma być HPS to jest okej. Jedyne 'ale' jakie mam to balast - warto kupić elektroniczny. Poza tym jednym, małym 'ale' - całkiem sensowny zestaw i na pewno będziesz zadowolony! Pozdr! :)

KonopielSOON

Well-known member
Buchów
0
Powiem Ci szczerze, że dużo lepiej sprawdziłoby Ci się zastosowanie jednej diody COB o mocy 100W i do tego około 50-80W czerwonych diod. Opcja bardziej energooszczędna i myślę że da lepszy plon :)

Poza tym konfiguracja naprawdę spoko, przyniesie Ci dużo radości z uprawy ;)

Ziaba powiem Ci szczerze że myślałem nad COBem, zaraz sobie jeszcze poczytam na temat tych ledów ;) na bank więcej zaoszczędzę na prądzie tylko zastanawia mnie czy plon będzie taki sam jak pod HPSem. Dużo przeglądałem i pod HPS jakby większe boby.. puchły

COB wiadomo - fajna opcja, ale jeśli ma być HPS to jest okej. Jedyne 'ale' jakie mam to balast - warto kupić elektroniczny. Poza tym jednym, małym 'ale' - całkiem sensowny zestaw i na pewno będziesz zadowolony! Pozdr! :)

Dzięki za podpowiedź, szczerze to nie wiem jaka jest różnica ale zaraz zasiadam do nauki ;) Piona

z fartem
KSOON

Grandfather

Never Stop Improving
Weteran
Buchów
9
Coba o tej mocy będziesz musiał trzymać dosyć wysoko ok.50cm+, a hps 250w w cool tube znacznie niżej, co da Ci sporo więcej miejsca dla dziewczyn.

Ziaba

Well-known member
Buchów
261
Myślę że problem leży w doborze czerwonych diod. Sam używam dwóch pasm czerwonego światła ( 630 i 660nm ) i będę jeszcze uzupełniał widmo o 610nm. Ogólnie LEDy to technologia która będzie cały czas się rozwijała, ale według mnie dobrze dobrane spectrum zapewni lepszy plon niż HPS.

Faktycznie do COB trzeba miejsca.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół