oki a wiec:
oswietlnie to lampa 250 hps ..32.000 lumenow
wymiary boxa to 0.35m2 wiec swiatla to tam mam pod dostatkiem
doniczki ...mam zrobione swoje wlasne pod wymiar boxa wchodzi tam 6 moich donic kazda po 20 litrow
ziemia standardowo ze sklepu jakas w miare dobra plus do tego suchy biohumus oraz keramzyt ( nie moge dostac u siebie perlitu wiec daje keramzyt) proporcji okreslonych nie mam daje na oko, kwestia wprawy
nawozy ktorych uzywam to substral osmocote 2w1
na veg npk 20-20-20 lub tez 27-12-15 zalezy jak rosna
flower rowniez osmocote
npk 10-30-20 plus pk 13-14 oraz stymulator kwitnienia z b'cuzz
podlewanie:
podlewam z zaleznoci od stopnia pobierania wody przez rosline nie mam tutaj okreslonych terminow jak widze ze ziemia jest juz dosc sucha to leje wode
czestosc podlewania zalezna tez jest od wielkosci doniczki im wikerza tym rzadziej podlewam ogolnie zasada jest jedna: lepiej konopke przesuszyc nizeli przelac i tego sie trzymam
jezeli podlewales ja raz w tygoniu a daniczka byla mala to jest to bardzo prawdopodobne ze miala za malo plynow ja na 20 L donice podlewam okolo co 4-5 dni czasem zrobie dluzszy odstep
podczas podlewanie leje wody tyle aby wyplenela z dzior znajdujacych sie w doniczce wtedy mampewnosc ze roslian jest dobrze podlana podlewam bardzo wolno zeby woda spokojnie wsiakla a nie chlustem przeplynela przez ziemia
przy malej doniczce trzeba podlewac zdecydowanie czesciej
konopie lubia wode ale nielubia jak w nie sa caly czas

wtedy ich korzneie szybko sie dusza i roslina podupada na zdrowiu
Mam nadzieje ze w jakis sposob pomorze Ci to w nastepnej uprawie pozdr.