T
TigeRM
Guest
Chcąc umieścić 500 W hqi na górze boxu trzeba by wyłożyć sufit skrzyni jakimś materiałem, który trzyma ciepło. Nie może to być np. styropian bo łatwo sie topi. Co polecacie?
a po co chcesz to zrobić chyba nie po to aby mieć jak najwiekszą temp. w box-ie.jesli moc lampy dobrze dobrana jest do pow. box-a to temp. i tak bedzie zbyt wysoka i trzeba ja obnizać.TigeRM napisał:Chcąc umieścić 500 W hqi na górze boxu trzeba by wyłożyć sufit skrzyni jakimś materiałem, który trzyma ciepło.
rasta napisał:a po co chcesz to zrobić chyba nie po to aby mieć jak najwiekszą temp. w box-ie.jesli moc lampy dobrze dobrana jest do pow. box-a to temp. i tak bedzie zbyt wysoka i trzeba ja obnizać.TigeRM napisał:Chcąc umieścić 500 W hqi na góże boxu trzeba by wyłożyć sufit skrzyni jakimś materiałem, który trzyma ciepło.
na forum w kólko walkuje sie ten sam wątek chlodzenia box-a a co jakis czas ktoś wyskakuje z tekstem że chce ocieplać box-a. tylko po co aby wsadzic jescze jeden wentylator wiecej?? hehe
TigeRM napisał:To żeby nie zniszczyć rośłinki to będę trzymał te lampy na wysokości najwyższej czyli pod sufitem boxa. I o to się boję. Lampa ta wydziela straszny gorąc.
odblyśnik spelnia juz tą role.TigeRM napisał:Nie mam ochoty mieć pożaru i żeby górna częśc boxu się zapaliła. Dlatego pytam o ochronę termiczną.