akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

jaką lampą wspomóc ledy?

Wyszukiwarka Forumowa:

mat7eusz

New member
Buchów
0
Witam wszystkich w moim pierwszym temacie
mam boxa 60x60x140 kupionego w niemczech bo tutaj mieszkam, do tego lampa led "300w" -pewnie pobiera koło 150w ale jeszcze nie sprawdziłem, filtr węglowy z wentylatorem + wentylator w środku skierowany na pomidorki, zestaw odżywek z canna itd. ogólnie jestem przygotowany do kolejnych zmagań.
w tym roku mam już za sobą pierwszy indoor: 4 panienki z każdej było około 30g.....czyli LYPA!
nie było żadnego treningu i innych metod zwiększania plonu, mimo iż PH się zgadzało to nie obyło się bez problemów wywołanych moją głupotą takich jak np: kupno ziemi o przedłużonym uwalnianiu azotu co spowodowało lekko giętkie rośliny i pierwszy dzień FLO był w 42dnu! po dwóch lekkich płukankach ziemi..a były to automaty.
tak czy owak do kolejnej sesji chcę się nieco bardziej przygotować.
oto lista:
1. dodatkowe oświetlenie! mianowicie myślałem że obok ledów dam HPS 70w..tylko nie wiem czy to bd optymalne..bo wysokość ledów musi być od 45-55cm (jak jest bliżej to pali liście a jak dalej to się laski wyciągają!)
a taki hps może być bliżej..i nie wiem jak to pogodzić w takiej przestrzeni..może dać hps bez odbłyśnika między roślinki? w taki spośob:
https://zapodaj.net/8189ff9b5509e.png.html
2. z doniczek sklepowych chcę przeskoczyć na AIR-POT made by DIY 10litrów
3. do tego wymiana węgla na cnc70.. bo mam cnc50 i nie jestem usatysfakcjonowany! a wiem że da się tutaj kupić lepszy..to jest delikatny temat więc trzeba być ostrożny
Co o tym myślicie? najbardziej interesuje minie dobór oświetlenia bo nie wiem w co inwestować..a ma to być tylko doświetlenie bo LEDY zostają :)

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Moim zdaniem HPS 150 w zrobi o wieele lepszą robotę na 60x60 niż ten niby LED. Dobre parę lat temu miałem 150w na 50x50 i było git. Jak chciałeś bawić się w led, to było dołożyć grosza na coś lepszego lub poczytać i zrobic konkret panel DIY. :salut:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół