akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jaką odmianę wybrać?

Wyszukiwarka Forumowa:

Kasavino

Member
Buchów
0
Witam, chciałbym założyć swoją pierwszą uprawę ale potrzebuje pomocy w doborze nasionek. Do dyspozycji na hodowlę mam szafę ok 0.45m2 oraz wysokości 150 cm, może nawet 180cm gdyż mam możliwość wyciągnięcia jednej z półek. Chciałbym żeby było z tego trochę jarania ok 40 gramów minimum i efekt dowolny byle by nie zamulało, może coś energetyzującego coś po czym będzie dobry humorek i dużo śmiechu :jaraczz: Co byście polecili dla mnie? <peace>

420000000

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Witam, chciałbym założyć swoją pierwszą uprawę ale potrzebuje pomocy w doborze nasionek. Do dyspozycji na hodowlę mam szafę ok 0.45m2 oraz wysokości 150 cm, może nawet 180cm gdyż mam możliwość wyciągnięcia jednej z półek. Chciałbym żeby było z tego trochę jarania ok 40 gramów minimum i efekt dowolny byle by nie zamulało, może coś energetyzującego coś po czym będzie dobry humorek i dużo śmiechu :jaraczz: Co byście polecili dla mnie?
Weź sobie ak47, łatwa w uprawie i dośc komercyjna odmiana, przy takiej powierzchni zmieścisz kilka roslin i jeśli nic nie spie****isz to wyciągniesz dużo duzo wiecej niz 40G.
Generalnie radził bym Ci np dwie odmiany różne włozyć do boxa, jedno palenie się z czasem nudzi, ale doradzał Ci nie będe bo nie lubie palenia z rodziny Sativa i nie wiele odmian takowych miałem.

Kasavino

Member
Buchów
0
Weź sobie ak47, łatwa w uprawie i dośc komercyjna odmiana, przy takiej powierzchni zmieścisz kilka roslin i jeśli nic nie spie****isz to wyciągniesz dużo duzo wiecej niz 40G.

Ale zmieści się kilka roślin AF czy zwykłych? Bo tak szczerze chciałbym uniknąć AF podobno większość robi zamułe :zjarany: A jeśli wsadzę ich więcej niż jedno nie będą sobie wzajemnie światła zasłaniać?

I odnośnie kilku odmian jednocześnie, jakie np. odmiany także będą dobre?<peace>

---------- Aktualizacja posta 12:59 ---------- Czas poprzedniego posta 12:08 ----------

Poszukałem po internecie i znalazłem fajne odmiany. Czy 2x Jack Herer i 1x AK47 to będzie dobry wybór? I oczywiście czy te 3 roślinki zmieściły by mi się do boxa? :D

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
Jeśli roślinie dasz od razu fotoperiod 12/12 to nie będzie to miało większego znaczenia, że nie jest AF więc wybór rośliny dowolny.

Ilość roślin zależy w dużej mierze jak je poupychasz i jaki trening im zastosujesz (oczywiście są pewne granice).

3 roślinki na takiej powierzchni zmieszczą ci się bez większego problemu.

Kasavino

Member
Buchów
0
Dzięki wielkie za info. Mam ostatnie pytanie co do oświetlenia, wiem że to nie ta część forum ale po co zakładać oddzielny temat. Czy jak dam 3 świetlówki po ok 1500 lumenów każda to coś z tego mi urośnie? Bo znajomy mówił że na świetlówkach MJ nie chce rosnąć, czy to prawda? Nie mam kasy i dlatego chce świetlówki załatwić, bo jak zobaczyłem po ile zestawy HPS na allegoro kosztują to mnie zamurowało. Nie mam 200 zł żeby je wydać na samo oświetlenie.

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
nie kupuj na alledrogo.

poczytaj tematy o oświetleniu - to ci powinno rozjaśnić umysł ;)

Kasavino

Member
Buchów
0
No czytałem o tych oświetleniach, piszą tam że można używać takich lamp do małych hodowli ;) Ale ile tych lamp użyć? Wg informacji które czytałem musiał bym kupić ze 6 takich świetlówek kompaktowych. Ale chodzi mi o to czy jak dam trochę mniej to czy też urośnie? Jest tyle tych informacji wszędzie że nie sposób tego od razu wszystkiego przeczytać i przyswoić. Tutaj są osoby które mają doświadczenie, które się znają, więc nie muszą szukać tylko spojrzą pomyślą i poradzą - na to liczę. Decyzję o uprawie hodowli podjąłem na początku tego tygodnia uświadamiając siebie wiedzą którą muszę posiąść żeby coś mi urosło ;) Najprościej jest się zapytać i cierpliwie czekać na odpowiedź, w ten sposób chce uniknąć porażek związanych z uprawą ;)

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
czy też urośnie?
też. ale to pytanie z gatunku: jak będę jadł tylko kromkę chleba dziennie to będę żył?

daj tyle, ile się należy. nie bądź sknera. jak cię teraz nie stać to poczekaj. ilość światła NAPRAWDĘ ma wpływ na plon.

gette

Well-known member
Buchów
0
Nie masz 200zł na HPSa to nie bierz sie wogóle za sadzenie, bo szkoda czasu. Skoro Ty na najważniejszej rzeczy, czyli lampie chcesz osczedzać to nic z tego nie będzie.
Śmieszy mnie takie podeście. Jak chcesz sie najarać to też szkoda Ci hajsu ?

Kasavino

Member
Buchów
0
Nie masz 200zł na HPSa to nie bierz sie wogóle za sadzenie, bo szkoda czasu. Skoro Ty na najważniejszej rzeczy, czyli lampie chcesz osczedzać to nic z tego nie będzie.
No wiesz nie każdy ma tyle kasy ile trzeba. Myślałem że jak dam mniej to też coś się z tego da zrobić. To ma być na próbę, na naukę i żeby coś swojego wyskubać :D Ale generalnie na świetlówkach ( jeśli dam ich odpowiednią ilość ) powinno rosnąć dobrze czy to jest złe światło i nie ma sobie co głowy psuć?

---------- Aktualizacja posta 17:35 ---------- Czas poprzedniego posta 17:32 ----------

I o takie odpowiedzi mi chodzi, teraz zrozumiałem bardziej o co chodzi. Jak bym wiedział jak dać bucha to bym Ci go dał :D

---------- Aktualizacja posta 17:36 ---------- Czas poprzedniego posta 17:35 ----------

Oczywiście o biedroneczke chodzi ;)

---------- Aktualizacja posta 19:59 ---------- Czas poprzedniego posta 17:36 ----------

To jak nadają się czy nie nadają te świetlówki ? :crazy:

gette

Well-known member
Buchów
0
no mi na ten przykład szkoda hajsu dlatego mam własne ;)

bez spinki proszę... :)

Man ja jestem luźniutki jak stolec podczas sraczki ;) tylko, że jak widze takie podejście do tematu to szkoda dyskutować. Gość zamiast sie zabrać za lekture to już myśli co wsadzić i jak osczedzić, bo nie ma kasy na lampe. Tu chodzi o to, żeby jednak trzymać jakiś poziom, a nie zadawać pytania na temat podstawowych podstaw.

Kasavino

Member
Buchów
0
Gość zamiast sie zabrać za lekture to już myśli co wsadzić i jak osczedzić, bo nie ma kasy na lampe.
Kolego tu nie chodzi w żadnym wypadku o oszczędzaniu, po prostu nie mam gotówki. A co do "lektury" to proszę cię... sam wiesz ile jest informacji o tej roślinie. Czytam co popadnie i ile się da od tygodnia a przeczytałem małą zaledwie garstkę informacji które powinienem wiedzieć. Nie sądzisz że żeby "nauczyć się pływać trzeba iść na głęboką wodę"?
Podjąłem decyzję że jak najwięcej postaram się nauczyć i wyciągnąć wniosków podczas pierwszej hodowli a skoro jeszcze nie wiem wszystkiego to warto spytać. Wiem że wszystko da się znaleźć ale założę się że ty również nie od razu byłeś mistrzem w tej czy innej dziedzinie ;)
Czasem nawet z lekkiej z***ki można wyciągnąć jakieś wnioski.
Dzięki i z powodzeniem. ;)

---------- Aktualizacja posta 22:50 ---------- Czas poprzedniego posta 22:49 ----------

Ps. Do***ałeś z tymi podstawowymi podstawami :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół