akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jak Dlugo sie ukozenia ?>

Wyszukiwarka Forumowa:
F

flop

Guest
zdrowe klony ukorzeniają się mniej więcej w 2 tygodnie. Jedyne co zauważyłem to jak się oleje zaciemnienie miejsca gdzie ma powstać korzeń to moze się to strasznie przedłużyć, bądź moze nie wyrosnąć wcale. Roślina nie uschnie ani nie zgnije w tym czasie, ale tez korzenia nie pusci. Więc warto zwrocić uwage na nie przeźroczysty pojemnik w którym będzie stał klonek, oraz na zabezpieczenie od góry by światło nie padało do środka kubeczka.
aha, jak klon był ucięty wczasie kwitnienia to moze się całość przedłużyć.
to chyba tyle co mogłem powiedzieć

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ja w taki sposób ukorzeniałem, klony po 10 dniach miały w 100% rozwinięte korzonki.

tacka plastikowa za 2,5zł - czysta żyletka - ukorzeniacz Aqua B - włókno kokosowe i mineralna woda (niegazowana!). wszystko przykryte obciętą butelką w celu zapewnienia stałej wilgotności, codziennie spryskiwane. oświetlenie wtedy to 3 x 36w (świetlówki rurowe DayLight). trzeba pamiętać, że światło nie może być za mocne ani za blisko klonów, musi je pobudzać do wzrostu i ukorzenienia.

i po 10 dniach mamy ekstra roślinki :D :

peace :)

Lavender

Well-known member
Weteran
Buchów
1
jak długo się ukorzeniają to też zależy od klona....wziąłem 2 klony z jednej ww-jeden po 2 tydniach się ładnie ukorzenił i zaczął roznąc....natomiast drugi o dziwo potrzebował na to samo aż 2 miesięcy??????dziwne skoro to z tej samej rośliny, posadzone w tej samej ziemi i na tym samym parapecie. Ale tak było...

R

rasta

Guest
BROWAReq, dobrze pobrane szczepki, ukorzeniają się prawie jednakowo ale na pewno nie na parapecie. heh....

Lavender

Well-known member
Weteran
Buchów
1
No ok, ale mi chodziło o to, że klony w takich samych warunkach(niekoniecznie idealnych) ukorzeniały się w innym czasie, znacznie różniącym się od siebie. Wiem, że ukorzenianie na parapecie to nie jest idealny sposób, ale akurat nie o tutaj mi chodziło.

pozdro

R

rasta

Guest
BROWAReq, tylko u ciebie się tak dzieje. nie będę się powtarzal.

Lavender

Well-known member
Weteran
Buchów
1
No może tylko u mnie ale tak się stało i koniec. Nie widzę sensu dalej drążyć tematu bo to do niczego nie prowadzi, a tylko stwarza jakąś taką sarkastyczną atmosferę...
pozdrowionka

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
solarr, to white skunk. o szczegółach możesz poczytać w [...] ;]

R

retro

Guest
Ok. To może ktoś mi pomoże. Wszystko pięknie. Tylko.... kupiłem ukorzeniacz ArtGarden do roślin zielonych. Nazywa się Korzonek Z DS. Problem polega na tym, że w instrukcji jest wyrażnie napisane: Sadzonki zanurzyć do głębokości 0,5 cm w środku (ukorzeniaczu) a następnie wsadzić do gleby. UWAGA! Sadzonek nie zwilżać wodą przed zanurzeniem w środku!

I bądz tu mądry. Nie zwróciłem na to uwagi przy kupnie. Nie rozumiem tego. Czy po wytaśtaniu tego w środku mogę włożyć to do wilgotnych krążków torfowych?

R

rasta

Guest
retro napisał:
Czy po wytaśtaniu tego w środku mogę włożyć to do wilgotnych krążków torfowych?
wlasnie tak powinieneś zrobić.
chodzi o to aby przed wytaśtaniem w ukorzeniaczu nie wkladać szczepek do wody.
ogrodnicy często przetrzymują szczepki w wodzie aby nie zwiedly ale wtedy uzywają innego ukorzeniacza lub nawet innych metod ukorzeniania.

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ja nieotrzepuje nadmiaru ukorzeniacza-na jakimś filmie widziałem, że aż grubo było to i jak tak robie ;)

R

retro

Guest
Ja czekam 9 dzień i nic. Planty zyją, wymagają zraszania. Pod butelkami. Matki rosną i rosną, chciałbym już przestawiać period:( A tu jeszcze tyle czasu az maleństwa podrosną, jesli w ogóle to zrobią:( Eghh.

stryju

Well-known member
Buchów
1
Nexer napisał:
tacka plastikowa za 2,5zł - czysta żyletka - ukorzeniacz Aqua B - włókno kokosowe
mam problem ja też ukorzeniam w kokosie i coś dziwnego się dzieje się z klonami, mianowicie brązowieją żyłki i wyglądają jakby usychały . miałeś kiedyś ktoś taki problem

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
stryju, pierwszą oznaką ukorzeniania jest żółknięcie liści. Od ilu dni już te kloniki siedzą w coco?
Ja klonuje na parapecie i jest cacy ;)

3x White Russian x Afghani

2x Bubbleberry x Afghani

2x Sensi Skunk x Johnny Blaze

Czas ukorzeniania do 14 dni.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół