nasiona marihuany

jak odróżnić hps-a od wls-a ??

Wyszukiwarka Forumowa:
K

kubapoz86

Guest
Więc sprawa ma się mniej więcej tak że mam lampę, myślałem że to hps, do momentu w którym nie zacząłem z niej kożystać. Mianowicie podczas pracy co jakiś czas sie na jakieś 10 sekund wyłącza. Lampę znalazłem na słupie ulicznym i myslałem że to hps. czy to nie zaszkodzi roślinkom?? a jesli to wls, to czy idzie to jakoś wykożystać, bo sie ich do hodowli podobno nie stosuje. plis Help . Pozdro

B

blancik

Guest
To jest wlaśnie HPS, poprostu coś z tym jest nie tak że gaśnie, ale co to niewiem, solarr jak wpadnie to napisze co i jak.

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
kubapoz86 napisał:
Lampę znalazłem na słupie ulicznym i myslałem że to hps. czy to nie zaszkodzi roślinkom?? a jesli to wls, to czy idzie to jakoś wykożystać, bo sie ich do hodowli podobno nie

O jezu :D HPS i WLS to to samo tylko po angielsku i po polsku a jesli to z lampy ulicznej to wcale nie musi byc HPS moze byc takk samo MH napisz na jaki kolor swieci i bedzie wiadomo

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
widze, że nie używałeś w ogóle przycisku SZUKAJ ani nawet nie dociekałeś skrótów tych lamp.

WLS - wysokoprężna lampa sodowa
HPS - High pressure sodium

widzisz jakieś podobieństwa?

wls się nie nadaje do uprawy, kto ci to powiedział? jakiś osiedlowy znachor co uprawia MJ pod świetlówkami albo na parapecie? z żarcia dla papug :D

to, ze lampa się wyłącza jest wynikiem osiągnięcia zbyt wysokiej temperatury i wyłącza
ją zabezpieczenie.

Poza tym jak można znaleść lampe na słupie ulicznym? one są wszędzie.. po prostu za.je.bałeś ją.

temat ląduje w koszu

K

kubapoz86

Guest
hehe no to faktycznie nie dociekałem skrótu wls... gdzieś w necie musiałęm wyczytać ze to niby skrót od niskoprężnych lamp sodowych, moze powinienem czytaj bardziej pewne źródła informacji.... jest to sodowa na pewno, kolor ma żółto- pomarańczowy. Problem leżał w zbyt wysokiej temperaturze, jak (Dzieki mistrzu ) @Arkan napisał, postaram sie ją troche zmniejszyć. Dzieki za pomoc wszystkim ,Pozdrawiam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół