nasiona marihuany

Jak podnieść temperature w boxie ?

Wyszukiwarka Forumowa:
L

lotshe

Guest
Problem dotyczy tego ze moj box stoi w pomieszczeniu gczie jest jakies 5 stopni.
Nie mam problemów z temperatórą przy fotoperiodzie 24/0 bo utrzymuje sie w granicach 28 stopni (oczywiscie w srodku boxa). Przy przełączeniu na fotoperiod 12/12 obawiam się ze temp przy ciemnej fazie za bardzo spadnie i roślinki zmarzną. Grzenie w pomieszczeniu nie wchodzi w rachube. Co radzicie, bo mam tylko 2 tygodnie na jakiś sensowny pomysł? Pozdrawiam.

G

Green

Guest
skoro grzanie wpomieszczeniu nie wchodziw rachube to nie wiem czego oczekujesz ??
jedyne wyjscie to zainstalowanie urzadzenia grzewczego wewnatrz boxa i ustawieni go tak by grzalo w fazie ciemnej badz tez zastosowanie jakiegos termostatu by utrzymywalo np temp 15 stopni w nocy co by nie bylo zaduzo kosztow zwiazanych z poborem energii elektrycznej

pozdr.

R

rasta

Guest
albo mate grzejna z termostatem także używa się do terrarium.

[ Dodano: 2006-02-10, 18:19 ]
jest dużo ciekawych materialów dotyczących zakladania terrarium. jak to się odnosi do box-a do uprawy naszych wspanialych roślinek?? otóż w terrarium tropikalnym trzeba spelnic dokladnie takie same warunki jak w box-ie. czyli wilgotność, temperatura, wentylacja. a wiec jak się okazuje wiele porad można uzyskać w sklepie zoologicznym. jak i wiele przydatnych do uprawy akcesorii.
jedyna różnica między box-em a terrarium polega na lepszym oświetlaniu które edytuje dużo ciepla,które trzeba odprowadzic na zewnątrz poprzez wspomaganie wentylacji wentylatorami.no i w czasie kiedy roślinki śpią nie może sie dostawać do wnętrza box-a światlo.

L

lotshe

Guest
pitt napisał:
kup sobie grzałke piaskowa do terarium
A jaką temperatóre można uzyskać z takiej grzałki??
Brałem taką możliwość pod uwage, i załanczał bym ją na przemian z żarówką, tylko zastanawiałem się nad mocą grzałki, 15W,25W i na miejscem jej usytułowania w boxie.
Wiadomo na dole to ciepłe powietrze będzie ogrzewało roślinki od dołu a jak na górze to na dole może być zimno. Urzywa ktoś coś takiego????

G

Green

Guest
i na miejscem jej usytułowania w boxie.
Wiadomo na dole to ciepłe powietrze będzie ogrzewało roślinki od dołu a jak na górze to na dole może być zimno. Urzywa ktoś coś takiego????

chyba oczywiste ze umiesc ja na dole cieple powietrze zawsze idzie w gore wiec w ten sposob ogrzejesz caly box
pozdr

ranek

Member
Buchów
0
No właśnie,jak obliczyć moc gzrewczą do boxa ? Trzeba wziąść pod uwagę objętość boxa i różnicę temperatur out/in .

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół