akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jak przyspieszyc kwitnienie

Wyszukiwarka Forumowa:
Y

yberion

Guest
Zdazyla sie sytuacja ze moje rosliny bede musial sciac juz moze nawet pod koniec sierpnia. Poprostu wypadek losowy, ktory bede sie staral przelozyc jak najdluzej sie da. Czy znacie jakies sposoby na przyspieszenie kwitnienia?? Konretne nawozy , moze Co2??

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Przysłanianie roślin czyli kontrolowanie fotoperiodu na outdoor. Folia czarna i przykrywasz krzaki po 12h światła. Musisz codziennie 2 razy przychodzić na spot, aby założyć folię, po 12 godzinach zdjąć.

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Dokładnie tylko nie zapomnij DOBRZE uszczelnić tą folie coby światło sie od czegoś nie odbijało, mi się odbijało i się dziwiłem co rośliny tak się wyginały w dziwne strony i nie chciały kwitnąć ;-/

Tylko ich nie uduś.

D

delete

Guest
hmm to jesli takie cos dziala to naprzyklad gdybym przykrywal je frazelina? zatrzymuje ona bardzo duzo cieplego powietrza w sobie podobno i przepuszcza slonce nieco to moze tez by szybciej zakwitła?

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
tak tylko czy roslina moze przez to oddychac sa jakies otwory czy cos?

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
yberion, Skoro Ty masz jakiś wypadek losowy (pewnie jakiś wyjazd czy coś teges) to może zleć jakiemuś ziomkowi ostateczny Harvest. Jeżeli takie coś nie wypali no to trudno... będziesz musiał się nacieszyć małymi topikami.

freeman

Well-known member
Buchów
0
Ja mam taki preparacik do przyspieszania kwitniecia podobno, bo jeszcz go ni uzylem. Nie chce go marnowac bo moja jedyna roslinka indoor to chlopiec.
Kiedy zatem dojdzie moja roslinka do stanu gdzie pestki beda gotowe to uzycia a drzewa bede mogl sie pozbyc??
Czyjest jakas roznica w scinaniu??

P

pxr

Guest
freeman napisał:
Kiedy zatem dojdzie moja roslinka do stanu gdzie pestki beda gotowe to uzycia
Jak dojrzeją to najnormalniej w świecie pospadają z roślinki.
Czyjest jakas roznica w scinaniu??
Hmmm... Chodzi Ci o różnice w ścinaniu sensimilli i krzaka z pestkami? Samice sie wiesza do góry nogami, potem curing itd. A plant z nasionkami po prostu zrywasz, i jak nie opadły wszystkie pestki to możesz powyskubywać z tych łusek.
freeman napisał:
moja jedyna roslinka indoor to chlopiec. Kiedy zatem dojdzie moja roslinka do stanu gdzie pestki beda gotowe
Poczytaj troche o rozmnażaniu się konopi... Nie sądzę żeby z faceta z pyłkiem zrobiły się nasionka :roll:

pozdro

freeman

Well-known member
Buchów
0
Ku...e denerwuje mnie mja niewiedza.
Niby wiem juz calkiem sporo i doswiadczenia caly czas zbieram, ale jesli chodzi o kwitniecie i wlasnie to rozmnazanie to jestem nieco zielony musze sie przyznac.
Na krzaczku sa takie jakby zielone pesteczki, ale niektore z nich otwieraja sie i wylatuje z nich pylek. Wiec? Bede szukal odp na forum oczywiscie jak zwykle ale na wypadek przedstawilem moj problemik.
BIG UP za odpowiedz.

kombajn

Well-known member
Buchów
0
Inna opjca: porob klony i SoG/Scrog i bedziesz mial wczesniej, w domku zrobisz fotoperiod 12/12 i zadazysz do sieprnia jesli mozesz.. albo lej nawozu co wywoluje kwitnienie.

Pylek to oznaka meskosci.

Preciki oznaka babskoci.

Obydwa = oznaka hermadrofytyzmu.

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Krzycz jak najwięcej i strasz najgorszym.

H

haszyszekk

Guest
kombajn napisał:
Preciki oznaka babskoci
Nie myl :) zazwyczaj nawywa sie to włoski bądź języczki...
preciki u kwiatów sa męskie właśnie, więc ktoś może cie opacznie zrozumieć.
freeman, Jeżeli masz tylko samca to nie wyda on pestek :pale: to co uznałeś za nasionka to sa woreczki z pyłkiem, który naniesiony na damskie topy powoduje zapylenie i rozpoczecie produkcji pestek.
Popytaj na forum bo ktoś moze ma dame i potrzebuje pyłku do zapylenia (zazwyczaj w takich przypadkach zapłatą za pyłek sa nasiona). pzdr

freeman

Well-known member
Buchów
0
Wielkie dzieki za odpwiedzi i rady.
Jak tak poczytale sobie to ladny glabek BYL ze mnie.
Sytuacja na dzis wyglada tak: drzewo wyrwane ale pylek zebrany to tytki wiec jesli ktos reflektuje pylek od AK 47 to niech sie zglasza to sie dogadamy.
Jesli mozesz bogusik2 to napomknij jakiemus chetnemu o moim pylku.
Peace

H

haszyszekk

Guest
freeman napisał:
Jesli mozesz bogusik2 to napomknij jakiemus chetnemu o moim pylku
Gdzies czytałem że ktos potrzebuje pyłku do LR-ów... chyba Koyot, ale pewien nie jestem... poszukaj tego tematu ;)
Poczytaj tez jak przechowywac zebrany pyłek i ile czasu od zebrania można nim z powodzeniem zapylić samiczke.... pzdr

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół