akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jak sprawdzić miejscówkę?

Wyszukiwarka Forumowa:

hobohejj

Well-known member
Buchów
1
Dziką róże gdzieś wokoło poposadzać, ludzie będą się haczyć to im się znudzi :D
nieszczesliwy pomysl, ludzie czasem chodza po lasach lakach wlasnie dla dzikiej ruzy bo to swietny owoc na winko, sam tak czasem robie, szkolka lesna tez zly pomysl bo sa ludzi ktorzy o to dbaja, posadzilem tak kiedys i po jakims czasie choinki zarosly troche trawa i trawa zostala scieta razem z moja konopia, las to wogule nieporozumienie, ogulnie odradzam polanki bez kilkuletnich drzewek czy krzakow bo to moze oznaczac ze polanka jest koszona bardziej lub mniej regularnie

R

Rider

Guest
ja pie***le spot w lesie? po***alo was do reszty? jesli wierzycie ze bedziecie mieli topy w lesie to sie pie****nijcie w glowe... chcecie miec trawe to musi byc slonce

do ktoregos kretyna wyzej - PAPROCIE W LESIE ku**a czlowieku jesli wiezysz ze cos ci wyrosnie tam gdzie rosna paprocie to sam niewiem co napisac... paproc rosnie tam gdzie jest wilgoc i nie napie****a slonce CZYLI ku**a warunkow odwrotne do tych jakie sa potrzebne.A o tym ze korzenie pewnie tam zgnija nie warto pisac heheh

Wk***ilem sie, ale podkreslam ze jest to tylko moje zdanie - ale ja w przeciwienstwie co do nie ktorych mialem juz kilka razy okazje sadzic mj ;)

TDT

Banned
Buchów
0
do ktoregos kretyna wyzej
Wk***ilem sie, ale podkreslam ze jest to tylko moje zdanie - ale ja w przeciwienstwie co do nie ktorych mialem juz kilka razy okazje sadzic mj ;)

Żal ciebie -.- może i masz więcej racji od wszystkich w tym temacie , ale nie trzeba wyzywać innych , zwłaszcza że nawet że nie miałeś odwagi napisać do kogo kierujesz te słowa ( w tym przypadku do mnie ) , to tylko świadczy o braku wychowania i patologi.

Ja się nie wk***iałem, ale podkreślam to tylko moje zdanie -.-

Poz.

R

Rider

Guest
zalosne jest to ze mylisz "brak odwagi" z olaniem, zebym zapamietal kogos z nicka to ta osoba musi pokazac ze jest warta uwagi - po czym niby mialem cie zapamietac? lol

chcesz sie sprzeczac, to pokaz co potrafisz najpierw

a jak post cie zabolal... to no coz... wbijam w to hehe

sadz sobie gdzie chcesz, tylko szkoda ze posty w innej tonacji do nikgo nie docieraja buhehe;]

Ostatnia edycja:

tyfus

Well-known member
Buchów
5
ja pie***le spot w lesie? po***alo was do reszty? jesli wierzycie ze bedziecie mieli topy w lesie to sie pie****nijcie w glowe... chcecie miec trawe to musi byc slonce

do ktoregos kretyna wyzej - PAPROCIE W LESIE ku**a czlowieku jesli wiezysz ze cos ci wyrosnie tam gdzie rosna paprocie to sam niewiem co napisac... paproc rosnie tam gdzie jest wilgoc i nie napie****a slonce CZYLI ku**a warunkow odwrotne do tych jakie sa potrzebne.A o tym ze korzenie pewnie tam zgnija nie warto pisac heheh

Qrwa, w ch*j ludzi sadzi w lesie. W USA to powszechne.
Właśnie po to żeby "dostać się do słońca" wybiera się niezadrzewione odcinki, albo nawet truje i ścina się drzewa. Inna sprawa że w lesie często ziemia jest za kwaśna, ale i z tym można sobie poradzić.

DziadBorowy

Well-known member
Buchów
1
ziemie się wymienia w 70% miejscówek ! można sobie posadzić nawet na żwirku do budowy ! ogólnie mówiąc można posadzić nawet psu w dupie w lesie też są miejsca "polankowate" gdzie jest mało drtzew albo są polany leśne.

TeCtone

Active member
Buchów
0
albo masz ciekawy lasek sosnowy... mlody tak nie wiem po 2-3m i w srodku spot... jak cos wyj***c drzewa i tez si

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Buchów
3
A ja pie***le ,u mnie bycmoże nie ma odpowidnich lasów ,tylko jakie smieszne zgajniki,że wchodząc widzisz z drugiej mańki wyjście.W lasach trzeba uważac,wiadomo nieraz pojawia sie ludzi.Tak apropos bo mi się przypomniało ,we wrześniu miałbym prawie przypał.Mianowicie tego dnia wybrałem się na jeden ze spotów rowerem:pr:
Już dojeżdżam oczywiście zaplanowałem sobie zostawic rower kilkadziesiąt metrów od plantów i reszte drogi pokonac piechotą.Tak się jednak nie stało i już naprawde niewiele brakowało ,a gościu by mnie przyciął jak biegam po lesie z dwoma baniakami h2o.Był to myśliwy na zasiadce w takim malutkim namiociku czyhał na kolacje.Jak wiadomo są dwa rodzaje polowań i właśnie zasiadek musimy się bac.
Przejechałem 20 metrów od niego i nawet go niezauważyłem.To tylko kolejna przestroga dla zielonych braci,Jak jednemu w ten sposób pomoge to cel będe mógł uważac za osiągnięty.
Wracając do tematu,bo troszke zboczyłem z kursu. :sunny: To się od razu sam ukarałem :)
Co decyduje o wyborze miejscówki,w sumie mam swoich kilka zasad którymi siękieruje przy wyborze ,wiadomo jednak że nie ma spota na stówe pewnego.
Więc,
-pie***le miejsca zbyt często uczeszczne przez ludzi(choc nie raz warto zrobic wyjątek i zastosowac zasade że pod latarnią najciemniej)
-miejsca gdzie jesienią rosną grzyby odpadają(hyba że lr od wiosny)
-wszelkie miejsca z jakimiś jeżynami czy tam jażynami bo sam już nie wiem odpadają
-wogóle to moje miescówki oceniam pod względem przydatności dla innych ludzi
-najlepiej żadnych jadalnych owoców i darów natury
-Im mniej przydatny teren dla ludzi tym lepszy dla growera
-zielone zasieki mogą byc,nie muszą
-droga do spota przez las jest dobra
-dostępnosc h2o
-odległosc do spota(tak outdor to aktywnośc ruchowa i w letnie gorączki planty sie same nie podleją)
Bardzo dobrze sadzic pojedynczo ,ewentualnie po 2-3 sztuki warto to zrobic żeby to wszystko było w harmonii z otoczeniem,bo jak wy***iesz poletko na 30 plantów to qrwa największy laik zatrybi.Wiadomo różnica jest no nie w pracy przy 30 krzakach posadzonych w kupie i oddzielnie .Wasz wybór
Nieraz warto posadzic na wariata i się uda ,jak macie więcej pestek można próbowac.
A tectone zastanów się co ty piszesz ,ktoś może sie przez ciebie wpiepszyc,może jeszcze znak ustawic ,,droga do spota,,LOL2
W sumie kto miał wiedziec to wiedział więc pewnie i tak się niepotrzebnie produkuje,na forum jest tego trochę.
Planując outdor warto miec pojęcie o cyklach panujących w przyrodzie oraz survivalizm.
pozdro :)

terrorister

Well-known member
Weteran
Buchów
6
tyfus napisał:
qrwa, w ch*j ludzi sadzi w lesie. W usa to powszechne.
Właśnie po to żeby "dostać się do słońca" wybiera się niezadrzewione odcinki, albo nawet truje i ścina się drzewa. Inna sprawa że w lesie często ziemia jest za kwaśna, ale i z tym można sobie poradzić.
oj tak, nic mi się bardziej nie marzy jak zapie****ać z piłą mechaniczną po lesie aby sobie spota zrobić! Weź ty się ku**a baranie jeden puknij w łeb, że ci tak powiem. Sadź se nawet w dupie, tam będziesz miał jeszcze mniej słońca, ale w zamian super ***iące topy

tyfus

Well-known member
Buchów
5
oj tak, nic mi się bardziej nie marzy jak zapie****ać z piłą mechaniczną po lesie aby sobie spota zrobić! Weź ty się ku**a baranie jeden puknij w łeb, że ci tak powiem. Sadź se nawet w dupie, tam będziesz miał jeszcze mniej słońca, ale w zamian super ***iące topy

Sadź sobie i pod domem. ch*j mnie to obchodzi. Nikt ci tego nie każe robić, jest taka opcja i nie pie**ol głupot bo są miejsca w lesie gdzie jest słońca pod dostatkiem i nie musisz biegać z piłą. A, w USA nie wszędzie jest tak różowo.

Łona

Member
Buchów
1
Odpowiedz na pytanie zawarte w temacie: Ja mam na to taki pomysl, aby poprostu w danym miejscu, miejscowce, spocie, posadzic dziko rosnaca samosiejke, lub jak ktos nie ma w okolicy (wtedy lepiej bo sie bedzie bardziej wyrozniac)z nasion konopii do wedkarstwa czy karmy dla papug, zajmie co prawda jeden sezon, ale sposob moim zdaniem najlepszy i najskuteczniejszy. Mozna od razu wysiac, pelno takich spotow do testow, i najlepiej ofc sadzic, tak zeby jak najbardziej bylo widac, ze ktos to posadzil specjalnie ;p <lol>. U mnie samosiejka rosnie, wielka 1,5-3 metrowa i wyglada identycznie, jak konopie, zwlaszcza ze to sa konopie ^^. Sprawdzic w ten sposob mozemy wszystkie czynniki, dzialajace na nasza roslinke.

Djboro

Well-known member
Buchów
0
wiec tak wez kup sobie jakas cienką nitke pod kolor otoczenia miejscówki np zieloną , rozwieś ja pomiedzy drzewami , miedzy jakaś ścieżka , no we wszystkich miejscach w których moze ktos chodzic . wiadomo zaczep nitkę o jakies gałezie czy cos tylko nie za nisko i nie za wysoko zeby ktos jak bedzie szedł , to o nia zachaczy no i teraz juz prosto , patrzysz co jakis czas jezeli nitki sa nie naruszone to znak ze miejscowke dobra jezeli bedzie gdzies nitka przerwana to znaczy ze ktos tam był ! <coolpalacz> moim zdaniem sposob dobry

pozdro palacze :smokee:

Ś

śnieżka

Guest
Djboro tak ale nie zawsze przerwać nitkę musi człowiek, rzuć stary portfel niedaleko spota lepsze to niż jakiś banknot którego może zwiać wiatr, bądź do worka wrzuć jakieś śmieci jeśli ktoś tam będzie może zajrzeć do środka ofc zawiąż worek

raspbery

Well-known member
Weteran
Buchów
0
wiec tak wez kup sobie jakas cienką nitke pod kolor otoczenia miejscówki np zieloną , rozwieś ja pomiedzy drzewami , miedzy jakaś ścieżka , no we wszystkich miejscach w których moze ktos chodzic . wiadomo zaczep nitkę o jakies gałezie czy cos tylko nie za nisko i nie za wysoko zeby ktos jak bedzie szedł , to o nia zachaczy no i teraz juz prosto , patrzysz co jakis czas jezeli nitki sa nie naruszone to znak ze miejscowke dobra jezeli bedzie gdzies nitka przerwana to znaczy ze ktos tam był ! <coolpalacz> moim zdaniem sposob dobry

pozdro palacze :smokee:

wadą tego pomysłu jest to że nitkę mogą zerwać zwierzęta

zafoliuj 10 zł i przymocuj do patyka na środku spota ja zniknie znaczy ze słaba miejscówka :D heheh

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół