A ja pie***le ,u mnie bycmoże nie ma odpowidnich lasów ,tylko jakie smieszne zgajniki,że wchodząc widzisz z drugiej mańki wyjście.W lasach trzeba uważac,wiadomo nieraz pojawia sie ludzi.Tak apropos bo mi się przypomniało ,we wrześniu miałbym prawie przypał.Mianowicie tego dnia wybrałem się na jeden ze spotów rowerem

r:
Już dojeżdżam oczywiście zaplanowałem sobie zostawic rower kilkadziesiąt metrów od plantów i reszte drogi pokonac piechotą.Tak się jednak nie stało i już naprawde niewiele brakowało ,a gościu by mnie przyciął jak biegam po lesie z dwoma baniakami h2o.Był to myśliwy na zasiadce w takim malutkim namiociku czyhał na kolacje.Jak wiadomo są dwa rodzaje polowań i właśnie zasiadek musimy się bac.
Przejechałem 20 metrów od niego i nawet go niezauważyłem.To tylko kolejna przestroga dla zielonych braci,Jak jednemu w ten sposób pomoge to cel będe mógł uważac za osiągnięty.
Wracając do tematu,bo troszke zboczyłem z kursu. :sunny: To się od razu sam ukarałem

Co decyduje o wyborze miejscówki,w sumie mam swoich kilka zasad którymi siękieruje przy wyborze ,wiadomo jednak że nie ma spota na stówe pewnego.
Więc,
-pie***le miejsca zbyt często uczeszczne przez ludzi(choc nie raz warto zrobic wyjątek i zastosowac zasade że pod latarnią najciemniej)
-miejsca gdzie jesienią rosną grzyby odpadają(hyba że lr od wiosny)
-wszelkie miejsca z jakimiś jeżynami czy tam jażynami bo sam już nie wiem odpadają
-wogóle to moje miescówki oceniam pod względem przydatności dla innych ludzi
-najlepiej żadnych jadalnych owoców i darów natury
-Im mniej przydatny teren dla ludzi tym lepszy dla growera
-zielone zasieki mogą byc,nie muszą
-droga do spota przez las jest dobra
-dostępnosc h2o
-odległosc do spota(tak outdor to aktywnośc ruchowa i w letnie gorączki planty sie same nie podleją)
Bardzo dobrze sadzic pojedynczo ,ewentualnie po 2-3 sztuki warto to zrobic żeby to wszystko było w harmonii z otoczeniem,bo jak wy***iesz poletko na 30 plantów to qrwa największy laik zatrybi.Wiadomo różnica jest no nie w pracy przy 30 krzakach posadzonych w kupie i oddzielnie .Wasz wybór
Nieraz warto posadzic na wariata i się uda ,jak macie więcej pestek można próbowac.
A tectone zastanów się co ty piszesz ,ktoś może sie przez ciebie wpiepszyc,może jeszcze znak ustawic ,,droga do spota,,LOL2
W sumie kto miał wiedziec to wiedział więc pewnie i tak się niepotrzebnie produkuje,na forum jest tego trochę.
Planując outdor warto miec pojęcie o cyklach panujących w przyrodzie oraz survivalizm.
pozdro