nasiona marihuany

Jak sprawdzić płeć?? oto moj pomysł!!!!

Wyszukiwarka Forumowa:
M

MILKA

Guest
Wczoraj Jak ogladałem moje piękne roslinki to sobie myśle jakie one mają płeć!! więc patrze że jedna ma łodyszke o koloże ciemnego fioletu a 2 jasno zielona!!
czy po tym mozna poznać płeć??
moim zdaniem to jest inna odmiana!!

A 2 sprawa to iz pomyślałem!:
żeby w czasie młodości roślinkom zrobić klony po 2 :!: i odrazu dac na flo to by trwało moim zdaniem z 3-4 tyg i puźniej męską wziąść z głównego boxsa i uprawiac tylko żeńskie!
co myślicie o moim pomyśle tylko że by trzeba było mieć 2 boxsy na klony i główną uprawe :!:

jeśli zły temat to przepraszam ale kolega poprosił mnie na chwilunie hehe!!! :lol:

R

rasta

Guest
odnośnie klonów to wlaśnie tak sie wlaśnie robi jeśli chcesz mieć od razu większą uprawę ale nie znasz plci roślinek. ale w takim przypadku musisz dokladnie oznaczyć które klony pochodzą od której roślinki matki lub ojca w tym gorszym przypadku.

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Plec rosliny pokazuje sie wtedy gdy roslina jest juz gotowa by zakwitnac lecz my powstrzymujemy ja przed tym dajac fotoperiod 18/6 20/6 24/0 itp.
Roslina pokazuje, ze moze juz byc fotoperiod przestawiony na 12/12 gdy odrosty rosna naprzemian i gdy pokazuja sie perlowery. I wlasnie po perflowerach dowiadujemy sie jakiej plci jest nasza roslina. Oczywiscie by perflowery sie pokazaly na wegu trzeba troche czasu. Zaleznie od odmiany... od miesiaca w zwyz.

A nie robi sie klonow tylko po to, zeby sprawdzic plci. Jest to moim zdaniem zabieg pozbawiony jakiegokolwiek sensu.
Jesli np. chcemy wiedziec szybko plec bo chcemy dac pod siatke do dajemy na fotoperiod 12/12 a po pokazaniu plci rewegetujemy.
Gdy chcemy robic klony dajemy 24/0 (matce) a po pewnym czasie sama pokaze plec.
Zreszta we wspolczesnych czasach wiekszosc robi klony z feminizowanych nasion anizeli ze zwyklych.

MILKA napisał:
patrze że jedna ma łodyszke o koloże ciemnego fioletu a 2 jasno zielona!!

Widocznie trafily ci sie roslinki o roznym phenotypie. Ale niekoniecznie... moze to byc spowodowane jakims niedoborem... potasu bodajze.

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
mi sie preflowery po miechu 24/0 sie pokazaly

M

MILKA

Guest
BiaLy_MiS napisał:
Jesli np. chcemy wiedziec szybko plec bo chcemy dac pod siatke do dajemy na fotoperiod 12/12 a po pokazaniu plci rewegetujemy.

Czyli znów przełączamy na wega?? bo ja właśnie tak chce zrobic!!!

I mam następny problem z moimi roślinkami:
Na każdym lisciu na samych końcówkach robi sie dookoła palców taki odcień jasno zielony nie zawijają się do góry ani na dół!!! jak patrzałem na choroby to mi przypominało przelanie ale nie wiem czy właśnie tak jest!!! niestety nie walne fotki bo nie mam aparatu!! mozecie coś doradzic wiem że to troszeczke bez sęsu bez fotki!!! faktycznie podlałem za dużo ostatnio ale nie wiedziałem że to tak się skończy!!!

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
MILKA napisał:
Na każdym lisciu na samych końcówkach robi sie dookoła palców taki odcień jasno zielony

Tez mialem taki problem... i patrzac na fotki roznych osob zauwazylem, ze wiele osob ma z tm problem. To moze byc od mocnego zbicia ziemi.
Przy kazdym podlaniu ziemia sie zbija i robi sie jednolita... dlatego najlepiej podlewac w podstawke.

MILKA napisał:
Czyli znów przełączamy na wega?? bo ja właśnie tak chce zrobic!!!

Tak... po pokazaniu plci ustawiamy fotoperiod na weg.

M

MILKA

Guest
BiaLy_MiS napisał:
Tez mialem taki problem... i patrzac na fotki roznych osob zauwazylem, ze wiele osob ma z tm problem. To moze byc od mocnego zbicia ziemi.
Przy kazdym podlaniu ziemia sie zbija i robi sie jednolita... dlatego najlepiej podlewac w podstawke.

A byś mogł mi pokazać jak to u Ciebie wyglada bo bym też chciał tak zrobić jakieś fotki by Się naprawde przydały !!!

BiaLy_MiS napisał:
Tak... po pokazaniu plci ustawiamy fotoperiod na weg.

to warto wiedzieć a w jakim okresie najlepiej to zrobić w jak najwczesnym??

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
MILKA napisał:
to warto wiedzieć a w jakim okresie najlepiej to zrobić w jak najwczesnym??

Rewegetowac rosline mozna zawsze. Oczywiscie z w roznym okresie z roznym skutkiem. Najlepiej rewegetowc zaraz po pokazaniu perflowerow.

MILKA napisał:
A byś mogł mi pokazać jak to u Ciebie wyglada bo bym też chciał tak zrobić jakieś fotki by Się naprawde przydały !!!

Niestety nie moge ci pokazac... nie mam fotek za tamtego okresu a teraz juz jest z roslina ok. To przechodzi po czasie. Ale zobacz na growloga Ola. Chyba, ze skasowane jest. Chodzi mi o tego growloga z mala roslina.

U

Uriel

Guest
Ja miałem podobny problem, ale wtedy zaczałem używać Biohumusa i zniżyłem lampe-to pomogło

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół