• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Jak stary jesteś? Ankieta.

Wyszukiwarka Forumowa:

Jak stary jesteś?

• Poniżej 18 lat.

• 18-25

• 26-30

• 31-35

• 36-40

• 41-45

• 46-50

• 50 i więcej

Results are only viewable after voting.

sub23

nudziarus offtopicus
Weteran
Buchów
6,659
A akurat miałem na myśli swoje nastoletnie wybryki hahah a urodziłem się grubo po latach 60tych.

Punktu widzenia - czasów nazwijmy to dawnych. Czysto hobbystyczne zabawowe podejście do - bez żadnej komercji w tle. Forma zabawy z adrenalina i trochę na przekór - na zasadzie - czemu nie wolno skoro chlać wolno. Było raczej promilem.

A wokoło MJ kręciło się po prostu masę zwyczajnych imprezowiczów, którym ta używka odpowiadała. A skoro są oni to są i tacy co zapewniają dostęp. Jest zapotrzebowanie to i jest ktoś kto je zaspokaja. Teraz zapewne jest dokładnie tak samo.
( czasy szkolne - bardzo dawno temu )​

Jest jeszcze obrotna młodzież, która ma otwartą głowę, widzi co sie dzieje na świecie i świadomie nie korzysta z social mediów, nie podsyca internetowej patologii etc.

Nie wiem co jest internetową patologią. ( patostreeming na pewno )
Z mojego punktu widzenia internet jest teraz po prostu nafaszerowany treściami komercyjnymi -> pozycjonowaniem. Trudniej znaleźć niektóre rzeczy - niektóre zupełnie znikły ( dostęp do książek - za free np. - teraz tego co mogłem zdobyć lata wstecz po prostu nie ma )
Pełen jest także teorii spiskowych - stał się także miejscem do walki politycznej.
Życie się przeniosło do sieci - media społecznościowe - zamknięte grupy - fenomen youtube - cenzura - czasem dosyć niezrozumiała absu****na nieco.

Dla bardzo wielu ludzi to miejsce jest groźna patologią internetową np. Gdyby go nie było ( i pewnie kiedyś zniknie jak i inne ) w realnym świecie się zupełnie nic nie zmieni.
A jarać? Wszyscy w koło zawsze palili, ja miałem pod ręką ilości których bym w pojedynkę przez lata nie spożył i zero ciągoty.

Ciekawe. Ja np. od ( jak to policzyć ? ) ponad ? 20 lat nie palę.. dochodzę do wniosku że do tych 20 powinienem dodać jednak "kilka" więcej - czas leci. Nie jestem także tym zainteresowany - nie uprawiam także nawet na najmniejsza skale od bardzo dawna. A na forum tematycznym siedzę zwyczajnie z sentymentu. Oglądactwo - zapewne forma uzależnienia od internetu . Trochę tak jak tym o czym piszesz (maskaryczna era srcollowania).

ps: 4,5% złamało regulamin i ma niezgodnie z zasadami konto.

Ostatnia edycja:

ceu

Well-known member
Weteran
Buchów
1,703
Odznaki
1
Ja tam bym w żadne grupy konopne na facebukach czy czymś podobnym nawet nie wchodził. Tutaj na forum# jestem już jakiś czas i czuję się bezpiecznie. Czemu fora upadają? Jak ktoś wspominał...niż demograficzny. Z tym się zgodzę, myślę też że nasza aktywność jest mniejsza bo mamy inne rzeczy na głowie. Nie jak za małolata że ogarnąć trzeba było hajs na używki, ogarnąć krzaki. Mamy swoje domy, rodziny, pracę i masę innych rzeczy można przytoczyć. Dlatego też jest mniej czasu żeby spędzić go na forum.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół