- Buchów
- 0
Witam jako, iż jest to mój pierwszy post. Moje pytanie jest następujące. Wiele razy natknąłem się na tym forum z opiniami, że krzak wysadzony zbyt późno może nie dojść. Jeśli dobrze rozumiem to faza kwitnięcia zaczyna się w momencie kiedy roślina zaczyna otrzymywać mniej światła, czyli na outdoorze jest to związane z długością dnia i nocy. Jaka jest więc różnica czy krzak zostanie wysadzony miesiąc wcześniej, czy później, oprócz tego, że faza wegetatywna będzie krótsza i co za tym idzie roślina będzie mniejsza? Czy dobrze kminię? Jest to mój pierwszy sezon, w maju posadziłem kilka krzaków, z czego przetrwaly tylko 2 i jeden z nich to męszczak (który poszedł już dawno pod kosę), panienka dalej rośnie. Zdążyłem jednak zaopatrzyć się jeszcze w nasiona i w połowie czerwca na spocie wylądowało parę nowych roślin. Jest to jakaś sativka, no name, jednak widziałem zdjęcia matek, które wydały pestki i miały one grubo ponad 2m. Martwię się czy coś z tego będzie i czy nie było za późno bo w sumie ciężko znaleźć mi tu jednoznaczną opinię. Pozdrawiam.