akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jak to z tym pradem?????

Wyszukiwarka Forumowa:

Filekxxx

Active member
Buchów
3
Siema mordzie
Takie pytanie mam czy jak podlacze
2xlumatek1000w
4xLumatek zeus 600w
2xlumatek 450w
2x lumatek 300w
1xPhlizon Fold 640W
Plus ta reszta;) turbiny itd.
Czy to nie bedzie za dużo????
Z fartem

upalony_jonhy

Well-known member
Weteran
Buchów
1,398
Siema mordzie
Takie pytanie mam czy jak podlacze
2xlumatek1000w
4xLumatek zeus 600w
2xlumatek 450w
2x lumatek 300w
1xPhlizon Fold 640W
Plus ta reszta;) turbiny itd.
Czy to nie bedzie za dużo????
Z fartem

Mało... dawaj więcej tych lamp:)

Eko

997
Weteran
Buchów
26,306
Odznaki
13
Koparka kryptowalut zużywa zazwyczaj od 0,8 kW do ponad 6 kW prądu na godzinę, w zależności od rodzaju sprzętu (GPU czy ASIC) i konfiguracji. Typowy domowy zestaw (6 kart graficznych) pobiera około 1–1,5 kW (ok. 720–1000 kWh miesięcznie), podczas gdy wydajne koparki ASIC mogą pobierać ponad 3000 W, pracując 24/7.

Syn Ebnera

OdcieńZieleni
Weteran
Buchów
4,181
pobierasz prądu tyle na ile instalacja wytrzyma i zeby nie topiły Ci sie kable w ścianie, nikogo nie obchodzi to w jakiej wysokosci masz rachunki za prąd, najwazniejsze zebyś trzymał temat uprawy w tajemnicy

zielonamasa

jungle guerilla trooper
Weteran
Buchów
3,608
Odznaki
1
to zalezy czym jest baza? srednie roczne zuzycie pradu w gosp. domowym to 2000-4000kwh.
mniej mozna sobie pozwolic w mieszkaniu w bloku, wiecej w domku na przedmiesciach, a jeszcze wiecej w czyms co bylo/jest gospodarstwem rolnym. co innego jesli jest to jednorazowy strzal, co innego jesli masz zamiar ciagnac to stale...
do tego dochodza kwestie z umowa - moc umowna i moc przylaczeniowa...
kwestia ewentualnego nielegalnego poboru to pomijajac kwestie etyczne to uwazam, ze jedynie nadaje sie do jednorazowej zabawy.
do stalej zabawy z duzym grow[nie twierdze ze 7kw to duzy projekt] to najlepiej miec podkladke tj dzialalnosc, albo dzialac offgrid.

generalnie jest tak jak przedmowcy pisza, poki placisz rachunki na czas i uprawa jest tajemnica i nie wydobywa sie smrod na zewnatrz to problemy sa rzadkoscia.

jednak jesli
1. masz skoki zuzycia - tj kilka duzych rachunkow, potem kilka malych to moze to byc przeslanka do kontroli, szczegolnie jesli maja duze straty na ich "nadlicznikach", kontroli czy nie dochodzi do kradziezy pradu.
2. duze zuzycie pradu moze byc przeslanka do kontroli w celu ujawnienia prowadzonej dzialalnosci gospodarczej na pradzie bez umowy z taryfa C.

a moze dorzuc jeszcze kilka lamp i zorganizuj to na agregatach? moge pomoc pozbyc sie nadmiaru... spalin;)

Green John

Walczę z ostrym cieniem mgły
Weteran
Buchów
5,221
Odznaki
8
Nie napisałeś czy to blok czy dom jednorodzinny czy buda z gaciami na targowisku. Teraz nikogo nie dziwi wysokie zurzycie raczej obawiaj się cykliczności i to próbuj zniwelować.

herbowy

w kupie siła!
Buchów
197
Odznaki
2
miałem tu więcej już nie pisać gdyż dawno temu administracja stygmatyzowała mnie odznaką pedofila jednakże w tej sprawa napisze co wiem, otóż jest tak że
z jednego z rejonów taurona cbś już „sobie wzięło” stały dostęp do bazy danych z licznikow Advanced Metering Infrastructure więc istotniejszy jest harmonogram poboru od całościowego, liczę ze zrozumiałeś.

Eko

997
Weteran
Buchów
26,306
Odznaki
13
miałem tu więcej już nie pisać gdyż dawno temu administracja stygmatyzowała mnie odznaką pedofila jednakże w tej sprawa napisze co wiem, otóż jest tak że
z jednego z rejonów taurona cbś już „sobie wzięło” stały dostęp do bazy danych z licznikow Advanced Metering Infrastructure więc istotniejszy jest harmonogram poboru od całościowego, liczę ze zrozumiałeś.
Ty dostałeś odznakę za nie wywiązywanie się z open seedow, a łatkę pedofila sam sobie przypieles

Filekxxx

Active member
Buchów
3
Jeśli chodzi ci o skoki w poborze to staram sie po równo zeby było a przy okazji licznik ktory mam jest na doładowanie więc żadne rachunki do mnie nie przychodza

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół