- Rejestracja
- Cze 16, 2010
- Postów
- 733
- Buchów
- 13
Dlaczego olej kokosowy jest popularny w przypadku ekstrakcji thc z Konopi?
Olejek kokosowy zdołał wytworzyć drogę do jednych z najbardziej pożądanych produktów naszej branży, w tym do wypieków i maści przeciwbólowych, ale dlaczego? Przyczyna może być przypisana kilku ważnym czynnikom. Po pierwsze, olej kokosowy ma najwyższe stężenie kwasów tłuszczowych (tłuszcze nasycone).
Nadwyżka tych kwasów tłuszczowych w oleju kokosowym tworzy silniejszy czynnik wiążący dla kannabinoidów.
W porównaniu z oliwą z oliwek, która zawiera poniżej 20% tłuszczów nasyconych, olej kokosowy zawiera ich ponad 80% i dzięki temu ma zdolność zatrzymywania znacznie więcej kannabinoidów podczas ekstrakcji, dostarczając w zamian o wiele bardziej skuteczne produkty lecznicze. Dlatego olej kokosowy jest niemal idealnym podłożem dla marihuany.
Wykorzystanie oleju kokosowego i korzyści zdrowotne
Olej kokosowy zawiera także inne zestawy korzystnych kwasów, o których wiadomo, że mają listę potencjalnych korzyści zdrowotnych. Kwas laurynowy jest doskonałym przykładem - po strawieniu kwas laurynowy wytwarza monogliceryd, który działa jako środek przeciwdrobnoustrojowy. Te kwasy tłuszczowe znajdują się w zasobie oleju kokosowego, co czyni go czołowym rywalem dla osób poszukujących zdrowszej bazy olejowej niż masło lub olej rzepakowy.
Kolejną fantastyczną korzyścią płynącą z używania oleju kokosowego jest to, że gdy użyjesz go do ekstrakcji kannabinoidów, twój produkt końcowy pozostanie stały w temperaturze pokojowej.
Wszechstronność produktu podawanego w postaci konopi indyjskiej, który pozostaje stały w temperaturze pokojowej, ma pierwszorzędne znaczenie, biorąc pod uwagę jego zastosowanie jako środka do stosowania miejscowego.
Ponadto jego stan stały umożliwia łatwe przechowywanie oleju za pomocą kapsułek żelatynowych, popularnej i bardzo skutecznej metody dystrybucji kannabinoidów.
Kapsułki z żelatyną są tak proste i łatwe do wytworzenia w domu, że składniki można nabyć w niemal każdej aptece lub Internecie, dzięki czemu proces zaparzania kapsułek w domu jest stosunkowo prosty.
Ekstrakcja THC z Konopi przy użyciu Oleju Kokosowego
Łatwość użycia może być jedną z najbardziej niedocenianych zalet oleju kokosowego przy wytwarzaniu produktów podawanych w postaci infuzji. Poza faktem, że można kupić olej kokosowy stosunkowo niedrogo z dowolnego miejsca, proces dekarboksylacji i podgrzewania konopi w oleju kokosowym wymaga tylko kilku prostych składników i można go wykonać w domu przy minimalnym wysiłku.
Sprawdź nas przepis na podgrzewanie oleju kokosowego - produkt końcowy jest smaczny, wszechstronny i jeśli jest prawidłowo przechowywany, może starczyć na bardzo długo, nie ulegając degradacji.
Przepis na Olej Kokosowy z Konopi???(Cannabis Coconut Oil)
Składniki:
- 1 szklanka dobrej jakości zmielonych szczytów lub trimu(lub mniej dla łagodniejszego działania)(to ponoć 7g suszu po uprzedniej dekarboksydacji w 120 C w piekarniku)
- 210g Oleju kokosowego(może być rafinowany jak ktoś nie lubi zapachu)
Przybory:
- Sitko lub gazę
- Młynek(Grinder) (prosty młynek ręczny działa najlepiej: urządzenia takie jak blendery i młynki do kawy
mielą konopie na pył, czego rezultatem jest żywność/wypiek ze złym posmakiem materiału roślinnego)
- Naczynie do kąpieli wodnej, wolnowar, rondel itp.
Wskazówki:
1. Zmiel konopie. Możesz użyć trimu, kwiatów lub z każdego po trochu - to wszystko jest kwestią preferencji Pamiętaj, że wszystko, co jest na tyle małe, aby zmieściło się w sitku, trafi do gotowego produktu, więc nie miel marihuany na drobny proszek.
2. Połącz olej i konopie indyjskie w naczyniu do kąpieli wodnej lub wolnowarze i podgrzej je razem na małym ogniu/cieple przez kilka godzin. Pozwoli to na dekarboksylację (aktywację THC) bez przypaleń (które niszczą składniki aktywne).Gotowanie można wykonać na wiele sposobów: w wolno warze na niskim poziomie ciepła przez 4-6 godzin, mieszając od czasu do czasu; w naczyniu do kąpieli wodnej na niskim ogniu przez co najmniej 6 godzin (lepiej przez 8h), mieszając od czasu do czasu; lub w prostym rondlu na niskim poziomie przez co najmniej trzy godziny, często mieszając (rondel jest najbardziej podatny na przypalenie). We wszystkich przypadkach do mieszaniny można dodać niewielką ilość wody, aby uniknąć przypalenia. Uwaga: Niezależnie od wybranej metody temperatura oleju nie powinna przekraczać 120 °C
3. Odcedź i przechowuj olej. Nie ściskaj gazy; ponieważ doda to więcej chlorofilu do twojego oleju.
Cały pozostały materiał roślinny można wyrzucić lub wykorzystać w innych naczyniach, jeśli masz na to ochotę.
Okres trwałości oleju wynosi co najmniej dwa miesiące i może być przedłużony przy pomocy chłodzenia.
Jak już zdobędziesz ekstrakt oleju kokosowego, zastosowania są prawie nieograniczone!!!
Siema tu Afroman postanowiłem zapożyczyć i w miarę zrozumiale przetłumaczyć na polski, artykuł z leafly jak wykonać canna olej kokosowy. Mile widziane lekkie poprawki
Źródłó: https://www.leafly.com/news/lifesty...t-oil-uses-benefits-and-a-recipe-to-make-your

Olejek kokosowy zdołał wytworzyć drogę do jednych z najbardziej pożądanych produktów naszej branży, w tym do wypieków i maści przeciwbólowych, ale dlaczego? Przyczyna może być przypisana kilku ważnym czynnikom. Po pierwsze, olej kokosowy ma najwyższe stężenie kwasów tłuszczowych (tłuszcze nasycone).
Nadwyżka tych kwasów tłuszczowych w oleju kokosowym tworzy silniejszy czynnik wiążący dla kannabinoidów.
W porównaniu z oliwą z oliwek, która zawiera poniżej 20% tłuszczów nasyconych, olej kokosowy zawiera ich ponad 80% i dzięki temu ma zdolność zatrzymywania znacznie więcej kannabinoidów podczas ekstrakcji, dostarczając w zamian o wiele bardziej skuteczne produkty lecznicze. Dlatego olej kokosowy jest niemal idealnym podłożem dla marihuany.
Wykorzystanie oleju kokosowego i korzyści zdrowotne
Olej kokosowy zawiera także inne zestawy korzystnych kwasów, o których wiadomo, że mają listę potencjalnych korzyści zdrowotnych. Kwas laurynowy jest doskonałym przykładem - po strawieniu kwas laurynowy wytwarza monogliceryd, który działa jako środek przeciwdrobnoustrojowy. Te kwasy tłuszczowe znajdują się w zasobie oleju kokosowego, co czyni go czołowym rywalem dla osób poszukujących zdrowszej bazy olejowej niż masło lub olej rzepakowy.
Kolejną fantastyczną korzyścią płynącą z używania oleju kokosowego jest to, że gdy użyjesz go do ekstrakcji kannabinoidów, twój produkt końcowy pozostanie stały w temperaturze pokojowej.
Wszechstronność produktu podawanego w postaci konopi indyjskiej, który pozostaje stały w temperaturze pokojowej, ma pierwszorzędne znaczenie, biorąc pod uwagę jego zastosowanie jako środka do stosowania miejscowego.
Ponadto jego stan stały umożliwia łatwe przechowywanie oleju za pomocą kapsułek żelatynowych, popularnej i bardzo skutecznej metody dystrybucji kannabinoidów.
Kapsułki z żelatyną są tak proste i łatwe do wytworzenia w domu, że składniki można nabyć w niemal każdej aptece lub Internecie, dzięki czemu proces zaparzania kapsułek w domu jest stosunkowo prosty.
Ekstrakcja THC z Konopi przy użyciu Oleju Kokosowego

Łatwość użycia może być jedną z najbardziej niedocenianych zalet oleju kokosowego przy wytwarzaniu produktów podawanych w postaci infuzji. Poza faktem, że można kupić olej kokosowy stosunkowo niedrogo z dowolnego miejsca, proces dekarboksylacji i podgrzewania konopi w oleju kokosowym wymaga tylko kilku prostych składników i można go wykonać w domu przy minimalnym wysiłku.
Sprawdź nas przepis na podgrzewanie oleju kokosowego - produkt końcowy jest smaczny, wszechstronny i jeśli jest prawidłowo przechowywany, może starczyć na bardzo długo, nie ulegając degradacji.
Przepis na Olej Kokosowy z Konopi???(Cannabis Coconut Oil)
Składniki:
- 1 szklanka dobrej jakości zmielonych szczytów lub trimu(lub mniej dla łagodniejszego działania)(to ponoć 7g suszu po uprzedniej dekarboksydacji w 120 C w piekarniku)
- 210g Oleju kokosowego(może być rafinowany jak ktoś nie lubi zapachu)
Przybory:
- Sitko lub gazę
- Młynek(Grinder) (prosty młynek ręczny działa najlepiej: urządzenia takie jak blendery i młynki do kawy
mielą konopie na pył, czego rezultatem jest żywność/wypiek ze złym posmakiem materiału roślinnego)
- Naczynie do kąpieli wodnej, wolnowar, rondel itp.
Wskazówki:
1. Zmiel konopie. Możesz użyć trimu, kwiatów lub z każdego po trochu - to wszystko jest kwestią preferencji Pamiętaj, że wszystko, co jest na tyle małe, aby zmieściło się w sitku, trafi do gotowego produktu, więc nie miel marihuany na drobny proszek.
2. Połącz olej i konopie indyjskie w naczyniu do kąpieli wodnej lub wolnowarze i podgrzej je razem na małym ogniu/cieple przez kilka godzin. Pozwoli to na dekarboksylację (aktywację THC) bez przypaleń (które niszczą składniki aktywne).Gotowanie można wykonać na wiele sposobów: w wolno warze na niskim poziomie ciepła przez 4-6 godzin, mieszając od czasu do czasu; w naczyniu do kąpieli wodnej na niskim ogniu przez co najmniej 6 godzin (lepiej przez 8h), mieszając od czasu do czasu; lub w prostym rondlu na niskim poziomie przez co najmniej trzy godziny, często mieszając (rondel jest najbardziej podatny na przypalenie). We wszystkich przypadkach do mieszaniny można dodać niewielką ilość wody, aby uniknąć przypalenia. Uwaga: Niezależnie od wybranej metody temperatura oleju nie powinna przekraczać 120 °C
3. Odcedź i przechowuj olej. Nie ściskaj gazy; ponieważ doda to więcej chlorofilu do twojego oleju.
Cały pozostały materiał roślinny można wyrzucić lub wykorzystać w innych naczyniach, jeśli masz na to ochotę.
Okres trwałości oleju wynosi co najmniej dwa miesiące i może być przedłużony przy pomocy chłodzenia.
Jak już zdobędziesz ekstrakt oleju kokosowego, zastosowania są prawie nieograniczone!!!
Siema tu Afroman postanowiłem zapożyczyć i w miarę zrozumiale przetłumaczyć na polski, artykuł z leafly jak wykonać canna olej kokosowy. Mile widziane lekkie poprawki
Źródłó: https://www.leafly.com/news/lifesty...t-oil-uses-benefits-and-a-recipe-to-make-your
Ostatnią edycję dokonał moderator: