• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

jak z tym ripenem?

Wyszukiwarka Forumowa:

4pac

Well-known member
Buchów
0
Moje pytanko brzmi czy rzeczywiscie warto lac ripen kiedy nie spodziewamy sie jakis specjalnych plonow? Czy na prawde pomaga on zwiekszyc plon czy tylko jedynie przyspiesza zbiory?. Jezeli jest sens to w jakim okresie? Kiedy brazowych wloskow jest ok. 50%? Czy mniej?

krzakopulos

Active member
Buchów
0
Paliłem bake która była ciągle podlewana( od momentu flo) ripenem i nie miała prawie wcale mocy, wyglądała ładnie było jej dużo, nic po za tym, jak ktoś wie lepiej niech nawija...

Herb-at-Nick

Well-known member
Buchów
1
Ciężko powiedzieć - trzeba by prowadzić badania na plantach bo ludzie piszą o ripenie wszystko co się da. Ja stosowałem na większości automatów na out a raz troszkę dałem do boxa i smak i moc nie była dobra no może moc była w miarę ale smak lipa.zaznaczam jednak że te automaty co nie były podlewane ripenem też nie miały jakiejś super mocy i smaku. wszystko było flushowane.
Myśle że coś jest na rzeczy z tym smakiem i podsumowując stwierdzam że stosować w razie konieczności.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Moje pytanko brzmi czy rzeczywiscie warto lac ripen kiedy nie spodziewamy sie jakis specjalnych plonow? Czy na prawde pomaga on zwiekszyc plon czy tylko jedynie przyspiesza zbiory?. Jezeli jest sens to w jakim okresie? Kiedy brazowych wloskow jest ok. 50%? Czy mniej?

Ja stosowałem ripen, i nie uważam żeby był on magicznym nawozem. Moim zdaniem warto używać tylko wtedy kiedy jesteśmy zmuszeni do wcześniejszych zbiorów. Jeżeli jedziesz IN, i uprawę masz dla siebie a nie pod dilerkę, to ja bym nie stosował. Oczywiście trzeba pamiętać bezwzględnie o odstawieniu go przed zbiorami i trzeba pamiętać żeby zrobić flush
Pewnie odezwą się tez growerzy którzy używają i widza same plusy, więc najlepiej doświadczyć tego samego lejąc pod jednego planta ripen a pod drugiego nie. Wtedy sam się przekonasz czy tobie ten środek pasuje czy nie :)
z fartem

4pac

Well-known member
Buchów
0
Przeczytałem już chyba większość co mi wujo google wyświetlił i zdania są cholernie podzielone. Jedni chwalą, inni cisną i kij wie. Z jednej strony chciałbym przyśpieszyć zbiór, ale z drugiej mam obawy bo to mój pierwszy plant i nie chciałbym gościa (gościówki) z***ać. Mam automata, który ósmego będzie miał drugi miesiąc, a jest dopiero cały w bielutkich jak śnieg włoskach no i nie wiem co robić...

D

delete

Guest
Ja tam zawsze leje ripen i nie narzekam, 2-3 tyg na samej wodzie przed ścinką i smak,zapach w porządku.
Także jak chcesz to lej już ripen, 3 razy podlej, potem flusz i na samej wodzie 2 tyg.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół