Ziolo napisał:1) na początku musisz sobie przygotować luźne ciuchy, aby nie krepowały ruchów
2) mocny placak , ew. jakas tobra skurzana, albo cos takiego
3) wychodzisz pod wieczór, tak koło 17:30
4) tuż przed 18.....
5) wchodzisz do hurtowni, i mówisz : poprosze lampe hps 150/250 W, IDS-a, STS-a i oprawe E40
6) wszystko pakujesz do ww. torby, plecaka
7) spokojnym, "luźnym" krokiem, bez "przypału", aby nikt cie nie zczaił po akcji, wracasz do domu.
...i cała filozofia
Blant napisał:Ja bym Ci radził wogóle nie kraść... Tego Cię rodzicę nauczyli? Weź człowieku pomyśl teraz ukradniesz, a później będziesz tego żałował...
Wuyo napisał:nie warto tego robic bo przypał jest duzy a szanse na wymontowanie wszystkiego sa niewielkie tak jak mówi kolega wymysl cos sam najpierw znajdz miejsce dokładnie obczj lampe zorientuj sie gdzie jest puszka z bebechami zazwyczj jest na dole pod ta klapka przykrecona 4 srubkami klucz moze byc od 8 do 12 srubokret gwiazdkowy zwykły(płaski) kombinerki jakas torba i uwazaj na paluszki![]()
bogusik2 napisał:Co do kradzeży z ulice to raczej za dużo zachodu i spore niebezpieczeństwo - wejść na latarnię z narzdziami do domontarzu lampy z lejście z narzedziami i lampą to chyba ryzykowny pomysł... lepiej pójśc do dobrego sklepu elektrycznego i znaleźć mało zajętego pracownika, który ci wyjaśni co i jak (od razu z częściami) albo dasz mu dyche + koszty materiałów i ci to na miejscu złożypzdr
a te kable do odcięcia to gdzie sie znajdują, na dole??? i wszystkie mam przeciąć tak żeby mnie nie pokopało i jaki klucz do odkręcenia mniej wiecjejwilk napisał:marc13 włazisz na słup, odcinasz przewody, odkręcasz dwie albo cztery śróbki (te którymi jest przymocowana ta rurka do słupa), ściągasz całość na ziemie i niesiesz w jakieś zaciszne miejsce w celu demontarzu. Wszystko. Proste?
PiS
napewnonie na dole tylkoprzy oprawie.marc13 napisał:a te kable do odcięcia to gdzie sie znajdują, na dole???
wszystkie inaczej nie zdejmiesz oprawy.marc13 napisał:i wszystkie mam przeciąć tak żeby mnie nie pokopało i jaki klucz do odkręcenia mniej wiecjej