akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jak zdjąć z Latarni HPS-a

Wyszukiwarka Forumowa:

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
12
była już o tym mowa na forum, wniosek taki, że to jest bez sensu, lepiej kupić hpsa. Ja wiem, że każdy ma problem z kasą ale wystarczy, że nie kupisz sobie palonka przez jakiś czas tylko zaporzyczysz od qmpli :) i będziesz miał.

400W hps z odbłyśnikiem itp full komplet około 150-180 zł.
150 W można kupić już za 100 zeta
mniejszych się chyba nie opłaca ;- / chyba, że 100 W ale do tego lampa OSRAM co daje 16 000 lm to chyba jak 150 W z lampą philipsa :D.

Możesz złożyć z kumplem (tylko ostrożnie dobieraj znajomych do takich celów)
Część plonów sprzedacie koszta się wam zwrócą i część zostanie dla was, może nawet na jakieś nasionka styknie ;).

Jak będziesz kombinował przy latarniach i nie znasz się na elektryce to zapewne popieści Cię prąd.

Zanim zasadzisz swoje nasionka przygotuj wszystko tak jak ma być, bo potem nie będzie czasu i pewnie kasy na zmiany a pomidorki rosną bardzo szybko :).

Jeśli już bardzo kcesz latarnie rozbrajać Orzi Ci pomoże.. mejbi :)

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
lubo napisał:
bogusik2 napisał:
Czy ja wiem... dla mnie równie dobrze można ukraść 2 stówy staruszce ;/

Porównaj sobie, opie****isz staruszkę z 200zł z emerytury, która i tak jej ledwo wystarcza na życie, a zapie****isz jedną z 20 lamp na ulicy. Nikt się tym tak nie przejmie. Polska nie zbiednieje jak się zapie****i z ulic kilka hpsów, pasibrzuchy z rządu i tak zarobią, a taka babcia umrze na serce jak jej za***iesz kasę na leki :/

Pozdro

widzisz , różnicy niema zadnej.

jak zapie****isz, z ulicy ww. 20 lamp, i to spowoduje wypadek samochodowy, z ofiarami śmiertelnymi, to imho, też niebedzie różnicy, (co do porównania ze staruszką, to POLSCE, jako państwu, też nie wystacza pieniedzy, wiedz polska = staruczka z ww. przykładu)

kradziez jest kradzieza, niewazne kogo okradasz, czy Columbia Pictures, zasysając z sieci ich filmy, czy państwo Polskie , kradnąc/dewastujac latarnie, czy staruszkę co przymiera głodem.

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
A nie byłoby Ci tej babci chociaż troche szkoda ?? Bo ja bym chyba przez całe życie pamiętał, że ją o***ałem...

Revers

Well-known member
Buchów
1
Musisz wyłaczyc bezpiecznik topikowy który znajduje sie w dolnej częśći korpusu słupa na którym jest zamontowana lampa! Jeśli wyłączysz ten bezpiecznik to w układzie żadnego prądu juz nie będzie i pozostaje ci tylko wymyslic jak wejść na słup i ściagnąć lampę ?
a) Wysięgnik
b)Wysoka drabina
c) Red Bull

G

gio

Guest
lol ja odcinam pod prądem .. tylko kazdy kabelek pokoleji ... ale zaczynająć od poczatku to : ...

1.) znajduje mjejscówe na garząu jakimś (tam hpsy są bardzo niska na garażach są hpsy 150WAT)
2.) wchodze na dach
3.) zdejmuje szybke na lampie (wystarczy ją odpąć)
4.) wyciągam zawleczki z lampy ... trudno to wytłumaczyć ale sa takie zawleczki do wyciągania wnętrza z lamppy jak wyciągne lampe to ona sie tak opuszcza jak na zawjasach
5.) delikatnie odkręcam lekko żarówke zeby nie świeciła nam w oczy (uwaga jest bardzo ciepła)
6.) wyciągamy zawiast (takie małe białe kułeczko przesuwamy palcem)
7.) lampa wisi na kablach .... odcinamy pokoleji spokojnie zeby ich nie złączyć i zeby nie dotkneły niczego metaowego .. (potzrebujemy przecinaka do kabli z gumową rączką)
8.) odchodzimy

ps .. całość trwa 30 sekund

ps2 .. jeżeli ktoś będzie przechodził obok garaży to nie uciekajcie ... poprostu kucnijcie i poczekajcie jak przejdze ... naprawde was tam nie widać

pużnie zrobie rysunki bo to wydaje się dosć skomplikowane ale nie jest

marc13

Active member
Buchów
0
WIELKIE DZIĘKI Revers I gjenio BARDZO MI POMOGLIŚCIE JUŻ MNIEJ WIĘCEJ WIEM CO TYLKO NIE WIEM ZABARDZO O CO CHODZI Z TYMI ZAWIASAMI ,GJENIO NARYSOWAŁ BYŚ MNIEJ WIĘCEJ TEN RYSUNEK I TE ZAWIASY BO JA NIE WIEM GDZIE ONE SIĘ ZNAJDUJA!! BARDZO BYM CIE PROSIŁ~!!!!!!!!!!!! I DZIEKUJE JESZCZE RAZ ZA WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Revers

Well-known member
Buchów
1
To ze gjenio ci namaluje jakis schemat zawiasów to ci nic nie pomoże a to z tego względu że lamp sodowych montowanych przy ulicach jest ze 40 modeli różnych firm, polskich i zagranicznych ,wszystkie działaja na takie samej zasadzie ale budowa i sposób montarzu bardzo sie różnią tak więc musisz radzić sobie sam.Zbytniej filozofi w tym nie ma poszukaj na necie zdięć i opisów takich ulicznych lamp żeby sie troche zorientowć w ich budowie i napewno bedzie łatwiej...

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Ja tam mam na skate parku lampy wysokości 3m ...

marc13

Active member
Buchów
0
Revers napisał:
To ze gjenio ci namaluje jakis schemat zawiasów to ci nic nie pomoże a to z tego względu że lamp sodowych montowanych przy ulicach jest ze 40 modeli różnych firm, polskich i zagranicznych ,wszystkie działaja na takie samej zasadzie ale budowa i sposób montarzu bardzo sie różnią tak więc musisz radzić sobie sam.Zbytniej filozofi w tym nie ma poszukaj na necie zdięć i opisów takich ulicznych lamp żeby sie troche zorientowć w ich budowie i napewno bedzie łatwiej...
szukałem i znalazlem lampy z kloszmi i nic innego i taka lipa wogóle nie znam budowy i hu..

art610

Well-known member
Buchów
0
No nie żal mi du*e ściska, myślałem że spotkam przynajmniej tutaj doborowe towarzycho a tu złodzieje. Nie ma usprawiedliwienia za kradzież i nie ważne kogo okradamy kradzież to kradzież. Jeśli państwo nas okrada to nie znaczy ze my możemy państwo...wręcz trzeba z tym walczyć. To jest łamanie prawa jak i hodowla/posiadanie/spożywanie marihuany ale to 2 różne przypadki ten 1 jest łamniem odwiecznych praw natury i współżycia pewnych grup społecznych a 2 to chu**wa ingerencja prawa w życie osobiste i własne dbanie o siebie człowieka!!! :thumleft:

G

gio

Guest
Revers napisał:

jabyś zauwarzył wszyttkie są w takiej samej obódowie i sa tak samo są wymieniane ...

1.) szukamy garażu .. tak aby będąc na jego dachu sięgnąć lampy

2.) zdejmujemy szybke z lampy ... jest ona przyczepiona na 3 zaczepach (wystarczy odpiąć ręką)

3.) teraz część najtrudniejsza do wyjaśnienia jak zdejmiecie szybke to zobaczycie po obu stronach takie haczyki nalezy je pociągnąć w strone wskazaną na rysunku czerwoną strzałką .... (można troche polużnić śrubki o które zachaczone są haczyki) jak odczemijmy ja z tych "haczyków" to ona nam sie opuści będzie wisiała na zawiasach teraz mozemy wykręcić troche żarówke żeby nie świeciła nam w oczy . Nastepnie będizemy widzieli takie 2 białek okragłe "śróbki" musimy jedną z nich (obojętnie którą) pociągnąc w strone pokazaną na rysunku (UWAGA! nalezy trzymac lampe w tym momęie bo będzie wisieć tylko na kablach) teraz mamy oddzieloną lampe od obudowy

4.) teraz powoli i ostrożnie odcinamy każdy kabel pokolej w miejscu gdzie wychodzą one od głównego kabla (UWAGA! robimy to tylko secjalnym nażędziem z iolowana rączką ! nalezy uwarzac zeby żaden z kabli nie dotykał innego ani niczego metalowego.....)

Revers

Well-known member
Buchów
1
gjenio napisał:
jabyś zauwarzył wszyttkie są w takiej samej obódowie i sa tak samo są wymieniane ...
Bzdura!!! ale skoro twierdzisz ze są takie same.... no cóż nie bede się przekomarzał bo nie ma o co "Racja jest jak dupa,każdy ma swoją"!

marc13

Active member
Buchów
0
wielkie dzięki gjenio już kapuje o co chodzi tylko ostatni obrazek mi nie chodzi!!!!!!!!!!
a co do art610 to niech ci ściska żal nie przeżyjesz w polsce jak nie będziesz kroił to dżungla a pieniądze nie lecą z nieba ,musisz sobier dać z tego sprawę człowieku!!!!!!!!!!!!

art610

Well-known member
Buchów
0
i to jest gorejący patriotyzm wśród naszej młodzieży(me too), narzekamy na Polskę i na polskie obyczaje, prawa itp. a sami nie robimy NIC co by mogło to zmienić, WYPIE****IĆ NASZ RZĄD KACZUCH I STWORZYĆ PARTIĘ "WOLNOŚĆ MARII"

komplety surrealizm załamka
koniec offtopu nic już nie piszę tutaj....

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół