akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

jak zwiekszyc temperature w growboxie

Wyszukiwarka Forumowa:

mastablastskun

Well-known member
Buchów
100
Witam trzymam growboxa w piwnicy po wylaczeniu lamp obawiam sie ze temperatura ktora mam w growboxie nie jest wyzsza niz 19 stopni
co zastosowac w takim razie , osobiscie przychodzi mi tylko do glowy kabel grzewczy ktory stosuje sie w terariach
macie moze jeszcze jakies pomysly co moglbym zastosowac

Z4R0

Well-known member
Buchów
1,800
Odznaki
1
Siema, tez mam boxa w piwnicy, temperatura spada do 16 stopni w nocy. Zamowilem maly grzejnik elektryczny i bede testowal, jak nie zda egzaminu to moze ta tuba grzewcza 45W podlaczona na stale da rade podniesc temperature o 5-7 stopni. W ostatecznosci ten heater od Spider Farmera pewnie jest git ale troche cena do mocy mi nie pasuje.

Eko

997
Weteran
Buchów
26,306
Odznaki
13
Powyżej 15 stopni jest ok, ale jeśli to piwnica to możliwe że będzie potrzebny osuszacz wtedy wybrać taki ktory podniesie temperaturę, bo latem w piwnicy też trzeba podnieść tem pewnie

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,789
Odznaki
1
Hps się dobrze spisywał w zimie poniżej 20 nie spadało no i drugi minus tylko automaty w zimie światło 20/4

upalony_jonhy

Well-known member
Weteran
Buchów
1,398
Siema, tez mam boxa w piwnicy, temperatura spada do 16 stopni w nocy. Zamowilem maly grzejnik elektryczny i bede testowal, jak nie zda egzaminu to moze ta tuba grzewcza 45W podlaczona na stale da rade podniesc temperature o 5-7 stopni. W ostatecznosci ten heater od Spider Farmera pewnie jest git ale troche cena do mocy mi nie pasuje.
Kupiłem ta tube 80w , lipa jak nic...
Dogrzeje trochę to zaraz wyciąg wydmucha..

Tylko ten ogrzewacz spider farmer.

upalony_jonhy

Well-known member
Weteran
Buchów
1,398
Powyżej 15 stopni jest ok, ale jeśli to piwnica to możliwe że będzie potrzebny osuszacz wtedy wybrać taki ktory podniesie temperaturę, bo latem w piwnicy też trzeba podnieść tem pewnie

@Eko masz jakiś osuszac godny polecenia bo też będę musiał kupić?

JimmyCzuuu

Respekt czuje przed naturą
Buchów
5,007
Ten grzejnik rurowy to nadaje się do boksa propagatora sam w takim używamy oczywiście nie może być żadnego wyciągu bo wtedy to tylko szkoda prądu

mastablastskun

Well-known member
Buchów
100
dzieki za porady ja to mam malego boxa 70x70x100 tak ze nie jest za duze pole manewru ale nuda mnie tak zjadala a normalnie mi sluzy ten box tylko do startowania sadzonek na outa ale nie moglem juz wytrzymac i musialem z czyms ruszyc
narazie sa malutkie lece na 1 lampie 150w led i pytanie czy sens jeszcze dokladac jedna na kwitnienie lub dac odrazu na rozwoj dodatkowa moc czy nie ma sensu narazie a ten kabel grzewczy do terarium to co odpada waszym zdaniem ?

upalony_jonhy

Well-known member
Weteran
Buchów
1,398
Na takiego boxa to kup sobie lepsza lampe :) i żadne kable, tuby nie pomogą, przyjdzie wyciąg i wyciągnie ciepło.. chyba tylko coś konkretnego pomoże :)

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,349
Odznaki
12
150W na 0,49 niby mało ale forum pokazało, że spokojnie da radę coś wyciągnąć z takiego setupu :)

Kwestia czy to faktycznie 150W czy chiński led jakiś

mastablastskun

Well-known member
Buchów
100
mam jeszcze dwie takie same lampy 150w chcialem zastosowac dopiero jeszcze jedna przy kwitnieniu dopiero
ale skoro mowicie ze malo to zaraz podepne druga

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół