akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jaka miejscówka do suszenia będzie z tych najlepsza?

Wyszukiwarka Forumowa:
S

sensiq

Guest
Niech ktoś doradzi gdzie najlepiej suszyć topy? Wymyśliłem takie opcje:

1. Topy wepchane do rajstop (jakieś najtańsze) i przywiązane gdzieś na drzewie w lesie, jeśli będą przewidziane opady to jakiś prosty daszek nad nimi.

2. Namiot na spocie.
Namiot jest nieprzemakalny i z moskitierą, to możnaby go tak rozłożyć żeby dawał tylko schronienie przed deszczem i byłby lepszy przewiew, ale spot to takie bagienne krzaki i jest tam dośc wilgotno, więc to chyba zły pomysł, a gdzie indziej boję się go rozkładać bo sam spot jest baaardzo trudno dostępny.

3. Strych starego niezamieszkałego domu lub starej obory obok niego.
Wydaje się to najlepszy pomysł. Niby ma właściciela ale pojawia się tam kilka razy do roku, ale przeważnie właśnie w lecie i jest szansa na przypał. Ale w zapasie jest inny opuszczony dom chociaż tam nie sprawdzałem jak to wygląda

4. Tunel/kanał betonowy biegnący pod polami
Jest bardzo długi i trzeba tam poruszać się na czworaka, a mniej więcej po środku znajduje większa przestrzeć gdzie możnaby rozwiesić topki. Nie płynie tamtędy woda i niby jest tam sucho i chłodno. Ale chyba słabo z ruchem powietrza no i jakaś wilgoć pewnie tam zalega.

sidbank.pl

www.sidbank.pl
Buchów
0
na strychu jaka temperatura ? pamiętaj że krzaki muszą mieć totalną ciemnię gdyż słońce wytraca kannabinoidy w tym thc ;) temperatura też****nie może być za wysoka bo przesuszysz topy

Matilda

Well-known member
Buchów
93
opcja 1 niby najlepsza ale to by musiało być zamknięte w np. kartonie i gdzieś wysoko podwiesić z daszkiem lub folia od góry przykryte
2. mocno przypałowe, cięzkie ale sposób chyba spoko
3. super warunki ale nie wiesz kto jeszcze się tam kreci
4. wygląda na tunel dla zwierząt ale pod polami? btw. zwierzęta

songo_kan

Well-known member
Buchów
0
ja robie czasami tak: skubie krzaki z lisci tak zeby zostaly same topy w gestych choinkach na jednej z nich robie daszek z folii i wieszam cale krzaki na 4-6dni i sprzet po tym czasie jest tylko lekko wilgotny. Nawet razu plesn mi sie nie wdala nawet gdy pare dni pod kolej padalo.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół