• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jaka odmiana indoor do małego boxa

Wyszukiwarka Forumowa:

Niagara321

Member
Buchów
3
Cześć i czołem pisze do was z zapytaniem, mam malutkiego boxa 35x35x90 i szukam jakiejś ciekawej odmiany, miałem automata a teraz pora na fotoperiod co moglibyście polecić co nie rośnie wysokie? LST oczywiście zrobie jakieś odmiany godne polecenia?
najlepiej to jakaś hybryda do wyczilowania ale żeby nie wbijała w kanape

dethlok

Well-known member
Buchów
112
Ja bym wziął sezonówke dal 2 tygodnie wega ,topping +lst.
Polecam tropicana cookies purple od Pana Pestki, na jednej tak zrobiłem i naprawdę roślinka jest kompaktowa.
Że swojego doświadczenia powiem ze jeżeli dopiero zaczynasz się w tobawić to naprawdę ciężko jest wyhodować dobrego automaty.
Zawsze się coś spierdzieli a to niedobory czy przelanie, a w przypadku automatow może znacząco się to odbić na plonie.
Przynajmniej w moim przypadku tak było, topy zawsze były mało zbite i moc nie też ta sama co sezon.

BetonowyDaniel

Dolce & Gibony
Buchów
4,651
Odznaki
8
Zawsze może też dać doniczkę 5l-6l, do tego jakiś lowryder nawet auto (normalnie na 18/6) czy sezonówka od pestki na 12/12, nie trzeba nic nawet ciąć wtedy, wystarczy lst

Eko

997
Weteran
Buchów
23,589
Odznaki
13
Każda poza dlugokwitacymi sativami bo tu przez wysokość ich możesz mieć problem

FrankoFranek

Well-known member
Buchów
570
SCROG i po problemie. 40 cm wysokości z 18L donicą box 50x50x120. Niebawem zrobie up w swojej relacji obadaj jak to sie robi. Wybierz sobie odmiane jaką chcesz.
SCROG.jpg

Llewelyn

Active member
Buchów
18
Możesz polecieć oldschoolem np. Jack Herer - strain o genotypie głównie sativy stworzony pod mały indoor. No chyba że wolisz indicę.

ThcMedicineMentor

Active member
Buchów
7
polecam white dwarfa, albo speedomatica jak już dobrze operujesz to dobrze wyjdziesz z plonem

Niagara321

Member
Buchów
3
A dałoby radę upchać więcej krzaków do tego boxa 35x35x90?
I jak to zrobić? Automat miałem w 7l doniczce i już było tam bardzo ciasno a szczególnie jak się rozrosła, wyszło mi z niej 25g suchego, lepiej jedna roślina czy dwie jeśli chodzi o jak największą ilość na jak najmniejszym metrażu? Odmiany nad którymi myślę to 2x Gorilla Sherbet F1 Fast Version od sweet seeds albo 2x critical 3.0 od ganjafarmer, doniczki 5l może by je tam upchał co myślicie? Jakbyście wy to ugryzli?

Llewelyn

Active member
Buchów
18
@Niagara321 moim zdaniem box 35x35 to box na jednego krzaka. Tak jak ktoś z forum pisał - gdy roślina zacznie kwitnąć to złapie pleśń na topach gdyż topy nie powinny opierać się o ściany boxa a mieć jakiś tam przewiew.

Niagara321

Member
Buchów
3
@Niagara321 moim zdaniem box 35x35 to box na jednego krzaka. Tak jak ktoś z forum pisał - gdy roślina zacznie kwitnąć to złapie pleśń na topach gdyż topy nie powinny opierać się o ściany boxa a mieć jakiś tam przewiew.
No to będzie jedna roślinka, teraz znaleźć odmiane żeby w miarę szybko doszła tak max do 80 dni oraz miała obfity zbiór, wiem że dużo zależy od genetyki, nawozy mam z seri BioBizz i jeszcze dokupie w tym grow BioBloombastic bo podobno topy wydają się bardziej zbite po niej

Zastanawiam się właśnie nad tym tropicana cookies purple, tyle że producent to Pan Pestka Crew i nie wiem jak z ich nasionkami, genetyką itd

FrankoFranek

Well-known member
Buchów
570
Nasiona od Pana pestki bardzo dobre. Wybierz sobie odmianę, jaka lubisz palić. Kup nasiono feminizowane , kup doniczkę 15L, zasadź, robisz toping , następnie LST , drugi toping, kolejne LST na siatce aż do 2 tygodnia kwitnienia i masz niska zagospodarowana przestrzeń z duża ilością topów

Niagara321

Member
Buchów
3
Nasiona od Pana pestki bardzo dobre. Wybierz sobie odmianę, jaka lubisz palić. Kup nasiono feminizowane , kup doniczkę 15L, zasadź, robisz toping , następnie LST , drugi toping, kolejne LST na siatce aż do 2 tygodnia kwitnienia i masz niska zagospodarowana przestrzeń z duża ilością topów
Powiem Ci że poprzednia uprawa była moją pierwszą wiec za bardzo nie wiem jaką lubie palić, lubie efekt eufori, motywacji, gaduły, no ale przy końcu może wejść taki chillout do poogladania i pośmiania się, nie wiem czy mógłbyś mi coś doradzic? Myśle nad Critical 3.0, Blueberry OG od Barney lub własnie Tropicana Cookies Purple, mógłbyś mi doradzić ze swoją wiedzą i doświadczeniem jaka odmiana będzie dla mnie najlepsza?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół