• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jaka odmiana indoor jest dobra i łatwa w uprawie dla początkujacego i co dalej?

Wyszukiwarka Forumowa:

bijButle

New member
Buchów
0
Witam.

Otóż moja przygoda z tą roślina wyglada tak że prawie codziennie ja pale ale nigdy nie sprobowałem własnych sił w jej hodowli. Nie wiem jaką odmiane indoor wybrać na pierwszy raz tak żeby się nie pchać od razu na głęboką wode i potem być złym że nic z tego nie wyszło. Sytuacja wygląda tak że miejsca mi nie brakuje mam strych okolo 15m2. Rownież wyczytałem że boxy można wykonać samodzielnie pod wielkość planowanej rośliny. Z wentylacją też nie ma wiekszego problemu często wykonuje je w pracy. Ogółem jakiego indoorka wybrać i czy trzeba kupywać specjalne lampy? lub jakaś możliwość wykonania tanszej wersji oświetlenia też odpowiedniej dla roślin.

Z góry dziękuje za pomoc i Pozdrawiam:zjarany:

qrzesieq

Member
Buchów
0
poczytaj faq jest masę informacji które pomogą początkującemu !

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Przede wszystkim nie przeinwestuj w nasiona. Kup jakieś tanie bo i tak i tak za pierwszym razem będziesz miał niewielkie plony.

ZakonMarii

Member
Buchów
0
Witam.

Otóż moja przygoda z tą roślina wyglada tak że prawie codziennie ja pale ale nigdy nie sprobowałem własnych sił w jej hodowli. Nie wiem jaką odmiane indoor wybrać na pierwszy raz tak żeby się nie pchać od razu na głęboką wode i potem być złym że nic z tego nie wyszło. Sytuacja wygląda tak że miejsca mi nie brakuje mam strych okolo 15m2. Rownież wyczytałem że boxy można wykonać samodzielnie pod wielkość planowanej rośliny. Z wentylacją też nie ma wiekszego problemu często wykonuje je w pracy. Ogółem jakiego indoorka wybrać i czy trzeba kupywać specjalne lampy? lub jakaś możliwość wykonania tanszej wersji oświetlenia też odpowiedniej dla roślin.

Zobacz sobie : Big Bang AF z holenderskiegoskuna,teraz je sadze i bardzo fajnie rosna i podobno nie sa trudne w uprawie.Lampy?Najlepiej HPS minimum 150W,zalezy ile chcesz sadzonek naraz...Ja polecam zainwestowac raz a dobrze:)

glock

Well-known member
Buchów
0
Przede wszystkim nie przeinwestuj w nasiona. Kup jakieś tanie bo i tak i tak za pierwszym razem będziesz miał niewielkie plony.

i tutaj sie z toba nie zgodze

a co do nasion to ja polecam na pierwszy raz skunk ak od thc jest kozak daje dobry plon i praktycznie sam rosnie :)

---------- Aktualizacja posta 08:53 ---------- Czas poprzedniego posta 08:51 ----------

Witam.

1 ile chcesz roslin?
2 ile masz hajsu na wy***anie ?

bijButle

New member
Buchów
0

a co do nasion to ja polecam na pierwszy raz skunk ak od thc jest kozak daje dobry plon i praktycznie sam rosnie :)

---------- Aktualizacja posta 08:53 ---------- Czas poprzedniego posta 08:51 ----------

1 ile chcesz roslin?
2 ile masz hajsu na wy***anie ?

Hmm na początek nie wiele chodzi 2 może 3 roślinki poprostu chcę spróbować od czegoś łatwego. Tak dla siebie żeby nabrać doświadczenia.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Nie wiem jaką odmiane indoor wybrać na pierwszy raz tak żeby się nie pchać od razu na głęboką wode i potem być złym że nic z tego nie wyszło.

Poczytaj w sklepach działy "dla początkujących", zdycyduj czy chcesz sative czy indice i coś na pewno sam wytypujesz. Moje typy to np. Whie Widow

Ogółem jakiego indoorka wybrać i czy trzeba kupywać specjalne lampy? lub jakaś możliwość wykonania tanszej wersji oświetlenia też odpowiedniej dla roślin.

Jedni polecają CFL inni HPS. Przewaga growerów używa HPSów i ja również tą wersję polecam. Przed kupnem zaplanuj jak duży box, później dobierasz lampę i wentylację

To tak w dużym skrócie, z fartem :)

bijButle

New member
Buchów
0
Jeżeli były by to 2 roślinki to takie 2x HPS po 150W były by wystarczające? Bo nie chce czegoś kupywać nie wiedząc czy to zda egzamin.

bijButle

New member
Buchów
0
A czy koniecznie musi być wentylacja jeżeli miejsce w ktorym planuje nikt nie odwiedza zapach mi nie przeszkadza i wszystko całkiem bezprzypałowe??

unnamed

Well-known member
Buchów
0

-
wszystko ok ale jednak sklep bym radził inny - sionka drogie a rewelki nie ma i jak znam życie jako gratis blackberry fem:/ .Na początek dobre AK, WW, Blueberry ...pozdro

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
A czy koniecznie musi być wentylacja jeżeli miejsce w ktorym planuje nikt nie odwiedza zapach mi nie przeszkadza i wszystko całkiem bezprzypałowe??

Wentylacja to nie to samo co filtr. Wentylacja to przepływ powietrza w boxie, wymiana co2 i O2
a filtr jest po to by pochłonąć zapach. Ale skoro miejsce nie przypałowe to filtr nie będzie potrzebny

glock

Well-known member
Buchów
0
wszystko ok ale jednak sklep bym radził inny - sionka drogie a rewelki nie ma i jak znam życie jako gratis blackberry fem:/ .Na początek dobre AK, WW, Blueberry ...pozdro
a to czemu jak dlamnie jest spoko ale ktowoli hehe kupilem skunka ak jest kozak tylko kupilem tez ruderalis i jest h*j zwykle siano pozdro

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
zastanow sie nad automatami na poczatek. co do wentylacji to musi byc, jak boxa stawiasz na strychu to i przy upalnej pogodzie bedziesz musial zbic temperature, inaczej usmazysz kwiatki. ja bym ci proponowal zrobic boxa 50x50 i wsadzic tam 3x auto pod 250w hps w cooltube i bedzie git ;)

glock

Well-known member
Buchów
0
:)

1 hps 400 w = 10 panienek box 120x120x180 pozdro ja tak mam daje rade :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół