akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jaka temperatura lepsza ??

Wyszukiwarka Forumowa:

novice2015

Well-known member
Buchów
0
Jutro zaczyna sie u mnie 3 tydzien kwitnienia i mam pytanie odnosnie zalecanej temp. Ktora korzystniejsza ?? gdy wlacze wentylator to mam okolo 26.5 stopni, natomiast gdy wylacze mam 30 przy szczytach ale w cieniu... Jak lepiej ?? troszke ciepla im nie zaszkodzi ?

tysonn

Well-known member
Buchów
0
Jutro zaczyna sie u mnie 3 tydzien kwitnienia i mam pytanie odnosnie zalecanej temp. Ktora korzystniejsza ?? gdy wlacze wentylator to mam okolo 26.5 stopni, natomiast gdy wylacze mam 30 przy szczytach ale w cieniu... Jak lepiej ?? troszke ciepla im nie zaszkodzi ?

1 opcja lepsza - mniejsza różnica temperatury dziennej i nocnej

R

ruski wentylator

Guest
wentylator musisz mieć wlaczony 24 h/7 dni caly cykl zycia rosliny

novice2015

Well-known member
Buchów
0
mowisz o wentylatorze czy mieszajacym ?? bo u mnie wentylator chodzi tylko gdy wlaczona jest lampa, wstyd sie przyznac ale nie wiedzialem, ze ma chodzic 24/7 ...

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Na wegu możesz odpuścić, ale w 3tyg FLO obydwa muszą działać 24/7, inaczej zwiększasz ryzyko wystąpienia pleśni.

novice2015

Well-known member
Buchów
0
Ok, tylko u mnie czy wentylator chodzi czy nie to i tak wilgotnosci mi nie zbija. Przebywam w Anglii gdzie z natury jest bardzo wilgotno i dla przykladu w tej chwili mam 73%. Wentylator chodzi na minimum i nadal mam te 73, jesli zwiekszylbym moc maksymalnie to i tak duzo to nie zmieni poniewaz w pomieszczeniu mam 71%. Gdy jest ladny, sloneczny dzien, to spada mi do 40-50% ale to rzadko sie zdarza. Standard to 65-70% czy to za dnia czy w nocy. Temperatura minimalna za to wynosi 22 stopnie w nocy.

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Ale masz przepływ powietrza, a nie że stoi i się kisi w boxie całą noc.

Midnight Flower

Well-known member
Buchów
0
Wiekszosc ludzi tu mieszka w uk i wilgotnosc to nie problem chyba ze mieszkasz w piwnicy i woda plynie ze scian dozuc mieszajacy albo 2 zrob dobra cyrkulacje i napewno ja zbijesz a jesli nie to sa jest osuszacze powietrza na ebay i w sklepach :) pozdrawiam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół