• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jakiś automat, kiedy go ściąć

Wyszukiwarka Forumowa:

ssakAnon

Member
Buchów
0
Ile mu jeszcze zostało? Zastanawiam się kiedy go wyciąć.

na 4 fotce widać jeszcze niedojżałe topy(białe włoski), jest to topek który ma mniej światła (jedne z niskich partii zaraz od głównej łodygi)

I co myślicie na temat ścięcia większości rośliny i pozostawienia tych gałęzi gdzie topy jeszcze niedojżały?
3.jpg

2.jpg

1.jpg

4.jpg

:harvest::harvest::harvest::harvest::bongo4:

Samar

Well-known member
Buchów
0
Topy jeszcze nigdzie nie dojrzały do końca wiem że Cię korci ale nie tnij jej jeszcze ... Poczekaj z 2 - 3 tygodnie 80% długich włosków ma być brązowych tak na oko a te białe małe włoski zwące się trichomy mają być mleczne teraz są przezroczyste na bank. Ogarnij sobie lupę lub mikroskop i przypatrz się za jakieś 2 tygodnie jak będą mleczne to tnij

ssakAnon

Member
Buchów
0
Czy ja wiem czy znów takie przeźroczyste, trichromy to te białe malutkie pręciki, które wyraźnie widać na pierwszej z kolei fotce? te na liściach też? Wyglądają na białe/mleczne, a nie przeźroczyste.

PS: Co z tematem ścinania kolejno dojżewających topów, a nie ścinania całej rośliny na raz, był gdzies taki temat poruszany??

PPS: aż tak mnie nie korci znów, bo 1 gałąź i tak została ułamana kilka dni temu, wysuszyłem i co zapalić na dzień dzisiejszy mam ;)

Jarecki

Well-known member
Weteran
Buchów
12
Trichomy to zywica a nie jakies preciki<wodna>

ssakAnon

Member
Buchów
0
Podlewałem ją na kwitnienie Plantonem K, zaczynać już robić flush?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół