akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jaki jest z nimi problem?

Wyszukiwarka Forumowa:

atzon

Member
Buchów
2
Witam serdecznie użytkowników, otoz z moimi panienkami dzieje się coś nie w porządku. Krótko o nich: zasadzone w 11l wiadrach z wywierconymi dziurami w dnie, około 35 dzien fazy wegetatywnej, podlewam wodą o ph 6-6,5, światło lampy led vollapectrum każda 200w, używam calmag raz w tygodniu około 2ml/l, oprócz tego odżywka od biobizz biogrow bodaj, w każdym razie ta dedykowana do fazy wegetatywnej. Co do problemu- widoczny na zdjęciach, brązowe plamki, żółknące i opadające liście wachlarzowe u dołu, „przypalone” końcówki. Podejrzewam jakieś szkodniki, zaś żadnych nie wypatrzyłem do tej pory. Jeżeli temat już był, bądź jest w jakiś sposób nieodpowiedni-pardon, jestem nowy i zielony. Pozdrawiam forumowiczów.

neurofan

Well-known grower
Weteran
Buchów
5,480
Odznaki
4
Jaka ziemia jakie warunki na codzień

Sinacs

Well-known member
Buchów
19
1. Ile wody im wlewasz i jak często to robisz?
2. Lampa na jakiej mocy świeci i na jakiej wysokosci od szczytów?
3. Ten calmag lejesz od początku co każdy tydzień 2ml/l? Mysle ze za często dajesz calmag, calmag sie leje jak roślina tego potrzebuje a nie na zapas

atzon

Member
Buchów
2
1. Ile wody im wlewasz i jak często to robisz?
2. Lampa na jakiej mocy świeci i na jakiej wysokosci od szczytów?
3. Ten calmag lejesz od początku co każdy tydzień 2ml/l? Mysle ze za często dajesz calmag, calmag sie leje jak roślina tego potrzebuje a nie na zapas
Wlewam około 0,9-1l co drugi dzień, calmag stricte raz w tygodniu (poprawie), obie lampy około 40-50cm od szczytów na full gaz.

atzon

Member
Buchów
2
Wlewam około 0,9-1l co drugi dzień, calmag stricte raz w tygodniu (poprawie), obie lampy około 40-50cm od szczytów na full gaz.
Dodając, calmag zacząłem lać po 3 tygodniu, można powiedzieć, że dopiero bodaj 2 bądź 3 razy go dostały.

neurofan

Well-known grower
Weteran
Buchów
5,480
Odznaki
4
Z tego co pisze warunki są dobre i nie powinno byc problemów. Ph wody regulujesz pewnie ? Sprawdź czy dobrze skalibrowany może ? Ewentualnie trzeba by przelać i sprawdzić jak wyglada wypływ

atzon

Member
Buchów
2
Z tego co pisze warunki są dobre i nie powinno byc problemów. Ph wody regulujesz pewnie ? Sprawdź czy dobrze skalibrowany może ? Ewentualnie trzeba by przelać i sprawdzić jak wyglada wypływ
Dokladnie tak, ph wody regulowane również preparatem od biobizz na zmniejszenie ph, wodę leje deszczówkę, która zbiera się na dworze, zawsze wodę przelewam przez sito, żeby ograniczyć dostęp jakichkolwiek szkodników. Przelać w jaki sposób? Dzięki bardzo za info spowiedzi.

neurofan

Well-known grower
Weteran
Buchów
5,480
Odznaki
4
Przy podlewaniu wlewasz więcej wody aż przeleci dołem i sprawdzisz jakie ph i ec

Syn Ebnera

OdcieńZieleni
Weteran
Buchów
4,181
podnosisz donice, zeby sprawdzić czy faktycznie przyszła pora na podlewanie? daj im przeschnąć i wtedy podlej ale samą wodą

Syn Ebnera

OdcieńZieleni
Weteran
Buchów
4,181
a to przepraszam, ze wprowadziłem w błąd ale myslałem ze dając biogrow nie wyrzuci niedoborów, słuchaj mądrzejszych

atzon

Member
Buchów
2
Czyli rozumiem, że zwiększyć dawkę biogrow i przy kolejnym podlewaniu rzucić, właśnie ile ml/l wody? Do tej pory lałem 1ml/l, zatem zwiększyć do 2ml, czy też więcej? Wielkie dzięki za odopowiedzi.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół