akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jaki jest z nimi problem?

Wyszukiwarka Forumowa:

JazdaJazda

Well-known member
Buchów
2,239
Na takie duże i wygłodniałe krzaki 1ml/l to mocno skromnie . Biogrow można śmiało dawkować 5ml/l .

atzon

Member
Buchów
2
Witajcie ponownie, moje rośliny są w około 5 tygodni po zmianie świetla na 12/12, wyglądają jakby przestały rosnąć, nie mam pojęcia co się dzieje, więc proszę o poradę, krótko:
Podlewam co 3 dni litr wody na roślinę, co trzecie podlanie daje im boostery w zestawie widocznym na zdjęciu, na litr wody daje 1ml z każdego biobizza - tylko calmag około 3ml. Ph wody po zmieszaniu wszystkiego mam około 6,4-6,8 nigdy więcej, nigdy mniej. Wilgotność 40% przy włączonych lampach, przy wyłączonych około 55, temperatura wtedy spada do około 16st. Co robię źle? Co moge poprawić, a przede wszystkim, czy jest jeszcze możliwość ich uratowania?

Z góry dziękuję za pomoc!

atzon

Member
Buchów
2
Głodne wchuj zaraz liscie nie bedzie
Czyli? Dziś podlewałem po litrze, dosłownie 40min temu - również dostały po 1-1,5ml każdej z odżywek. Mogę teraz iść ponownie i wrzucić im więcej, mieszając z mniejszą ilością wody?

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,349
Odznaki
12
Biobizz jest słaby...jak są tak głodne to śmiało lej im więcej niż 2ml/l
Już wcześniej dostałeś taką radę przecież :)

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,505
Odznaki
4
Czyli? Dziś podlewałem po litrze, dosłownie 40min temu - również dostały po 1-1,5ml każdej z odżywek. Mogę teraz iść ponownie i wrzucić im więcej, mieszając z mniejszą ilością wody?
Przy tak dużych niedoborach i nawozach organicznych od Biobizz, to dawki jakie piszesz są z 4 krotnie zaniżone. Ja bym dał na 1 litr wody w tym stanie z 4 ml grow i z 6 ml bloom i do tego z 0,8 ml calmagu, ale po tym jak ziemia przeschnie.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,583
Odznaki
5
Po pierwsze, to jak dobrze widzę to masz tam za zimno. W ch*j zimno. 27-28 stopni pod ledami w dzień to sweet spot. Po drugie, sprawdź sobie ph przelewu, bo jak ono jest rozjechane to nawozy można lać a i tak się nie wchłoną.

atzon

Member
Buchów
2
Dzięki za rady! @Śmieszek420 to akurat temperatura chwilę po włączeniu się lamp, po 1-2 godzinkach mam 26stopni +/-

atzon

Member
Buchów
2
Tak podlewałes na wegu

A tak podlewasz teraz....

Konopie dużo więcej piją na flo niż na wegu a Ty zamiast lać im więcej i częściej to zmniejszyłes im dawke
Racja, mój błąd. Muszę się bardziej przyłożyć.

atzon

Member
Buchów
2
Mam jeszcze jedno pytanie, kiedy używać FinalPart od Terra aquatica? Ten z npk 0-6-5. Czytałem gdzieś, że pod koniec kwitnienia, by topy zwiększyły objętość leje się ten specyfik? Ale od kiedy i w jakiej ilosci i z jaką częstotliwością? Jak pisałem wyżej, panienki mają przełączone światło od około 5+ tygodni.

Neki

Well-known member
Weteran
Buchów
1,900
FinalPart czyli kiedyś się to nazywało Ripen
Poszukaj przez lupke... teraz tego nikt nie zaleca ale jak już to 3-4 tyg przed ścinka żeby ostatnie 2 tyg płukać woda to dziadostwo... (Podobno psuje smak )

atzon

Member
Buchów
2
FinalPart czyli kiedyś się to nazywało Ripen
Poszukaj przez lupke... teraz tego nikt nie zaleca ale jak już to 3-4 tyg przed ścinka żeby ostatnie 2 tyg płukać woda to dziadostwo... (Podobno psuje smak )
Dzięki! Czyli teraz, na oko, z tydzień lać jeszcze z odżywkami, a później sama woda?

Neki

Well-known member
Weteran
Buchów
1,900
W twoim przypadku to ciężko powiedzieć bo one są raczej mocno zblokowane i głodne...
Ale tak teraz tylko mineralne mogły by coś pomóc a organiczne możesz lac do końca

Według mnie to dawno temu je zepsułaś bo za mało podlewałes, 1 litr co 3 dni ? :/
Dziennie po litrze powinny dostawać tak na oko.

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół