• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jaki nawóz na te niedobory

Wyszukiwarka Forumowa:

WilkuNSX

Well-known member
Buchów
0
Witam! Według tematu podpiętego, wychodzi na to że moje roślinki mają niedobór: azotu, potasu i fosforu i chyba Magnezu, według:
NITROGEN (N) Azot Roslina blaknie(traci zdrowy kolor), czerwona lodyga, spowolniony wzrost. Gwaltowne zolkniecie dolnej grupy lisci postepuje w gore rosliny. Podaj suplement mineralow zawierajacy N. Roslina powraca do rownawagi w czasie okolo tygodnia.
PHOSPHORUS (P) Fosfor Powolny lub spowolniony wzrost, czerwona lodyga. Male listki zabarwione na gleboka zielen. Liscie centralnej czesci zolkna i umieraja. Podaj suplement mineralow zawierajacy P. Porazone liscie nie pokaza znakow poprawy ale wzrost i dalsza wegetacja beda kontynuowane.
POTASSIUM (K) Potas
Rosliny sa zwykle wieksze na wysokosc i wydaja sie byc bardziej zywotne. Nekrotyczne plamy pojawiaja sie na dolnych lisciach. Czerwona lodyga. Liscie staja sie blade i zolkna. Podaj suplement mineralow zawierajacy K.
MAGNESIUM (Mg) Dolne liscie zolkna i moga nawet stac sie bialawe podczas gdy zylki pozostaja ciemno zielone. Blades die and curl upward.

Rośliny według mnie, chyba już przeszły na flo. Chociaż też bym prosił o ocenę fazy wzrostu, poniżej link do fotorelacji w której są zdjęcia drzewek.
https://www.forum.haszysz.com/10x-noname-outdoor-z-gratisu-t59482.html?p=818666

Dzięki i pozdrawiam!<coolpalacz>

Echo vol.2

Well-known member
Buchów
0
Możliwe że złe ph i nie przyswaja tych pierwiastków.
Na moje to garstka dolomitu lub wapno gaszone (ale z tym już ostrożniej) i lać nawóz.
N P K zawiera chyba każdy nawóz np. b.dostępny Bio florin lub Biohumus.
Na niedobór magnezu możesz stosować Bud Factor X ale jestem pewien że w ogrodniczym czy kwiaciarni doradzą Ci skuteczny i tani środek. Powodzenia :bounce:

WilkuNSX

Well-known member
Buchów
0
Widziałeś zdjęcia? Jeżeli rośliny przeszły na flo(Tak ja uważam), to czy lać biohumusa? Zaś dolomit po prostu dodać do 1litra wody garść? Niedobór magnezu to zapytam. Jak możesz to zajrzyj do fotorelki i oceń krzaki, bo chyba jest jedna herma, ponieważ wszystkie dolne partie pokazują jakby damy, a przy głównym topie są jajca. Pozdrawiam i dzięki! (Jak będę mógł to nie zapomne to buchu ;) )

---------- Post added at 15:03 ---------- Previous post was at 11:53 ----------

Dolomit zakupiony, dzisiaj wieczorkiem jak przestanie tak grzać to je podleje wodą z dolomitem. Jutro też wieczorkiem biohumus. Dzięki i pozdro!:spalony:

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół