akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

JAKI REDUKTOR DO BUTLI?

Wyszukiwarka Forumowa:

marek80

Well-known member
Buchów
0
mam butle i chcę zakupic reduktor z jakims przełącznikiem czasowym. jestem zialony i proszę o radę np ile razy ma się załączać gaz i na jak długo i jake ma być stężenie na1m2

R

rasta

Guest
jaki reduktor?? hehe hyba nie ma za dużego wyboru. nie slyszalem o takich reduktorach z przelącznikiem czasowym. chyba żę sprzężony z jakimś zaworem elektromagnetycznym np.od migomata zalączany zegarem. ale to już poglówkować trzeba.

gaz musi być dostarczany ciągle bo raczej nie ma jak go podawać z przerwami. chyba że ręcznie.

stężenie nie może przekroczyć 0,4 % ale i tak nic ci to nie daje bo jak zmieżysz zawartość co2 w powietrzu.

marek80

Well-known member
Buchów
0
a ja słyszałem a nawe widziałem jak mr.green przedstawiał

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
mr green do wyłącznika czasowego podłączył to coś (chyba właśnie reduktor) i kilka razy dziennie po 15 minut puszczało plantom co2

R

rasta

Guest
aż z ciekawości bede musial obejżeć te 'przedstawienie' mr.green'a hehe....

dark_guardian

Member
Buchów
0
Zeby podawanie CO2 dzialalo tak jak mowisz to bedziesz potrzebowal reduktor i elektrozawor. Do butli podlaczasz reduktor, za nim elektrozawor. Elektrozawor do timera i podaje ci np. 3 razy dziennie po 15 min.

Pozdrawiam

swiderro

Well-known member
Weteran
Buchów
1
hastla napisał:
Najlepiej kupić reduktor
chyba nie rozumiesz
samego reduktora nie podłaczysz sobie od tak pod wyłącznik czasowy
reduktor jest potrzebny zeby zmniejszyc cisnienie gazu wylatującego z butli
a elektro-zwór podłacza sie pod wyłacznik czasowy

U

Usunięty 950

Guest
Doskonale rozumiem pytanie. Ale po co komu elektrozawór jeżeli możesz sobie ustawić żeby na minutę ulatniało sie powiedzmy 15 "bombelków"?

swiderro

Well-known member
Weteran
Buchów
1
juz ci pisałem wyzej do czego słuzy reduktor
mylisz to z rotametrem
bo to własnie rotametrem reguluje sie ile gazu wylatuje
w litach/minute
najlepiej jak masz reduktor+rotametr+elektrozawór

hastla napisał:
jeżeli możesz sobie ustawić żeby na minutę ulatniało sie powiedzmy 15 "bombelków"

a powiedz mi ile to jest 15 bombelków?
mało fachowe okreslenie

Osobiscie uzywam butli z reduktorem i rotametrem i jest to bardzo niewygodnie dla mnie bo musze coodziennie odwiedzac miejscówke z boxem i wpuszczac CO2 przy wyłączonych wiatrakach oczywiscie. A niezbyt mi sie podoba ze sie tam tak krece bo duzo niezyczliwych ludzi jest na świecie.A taki elektrozawór by sie przydał bo nie musiałbym wogóle tam przychodzic bo o okreslonej godzinie wiatraki by sie wyłaczały a elektrozawór by sie właczał i wpuszczał gaz przez pewien czas( i tutaj musiałbym policzyc nieszkodliwą dawke na powierzchnie mojego boxa)
Moj znajomy ma tak własnie zrobione i jest bardzo zadowolony

no chyba ze masz boxa w domu to dopuszczanie CO2 raz lub dwa razy dziennie nie nie powinno to byc kłopotliwe
niestety mi by sie bardzo przydał elektrozawór

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół