spokonie
lód jest potrzeby do schłodzenia mieszanki
ta metoda nazywa sie BLENDER
1.Muszisz miec od chuuuuja PRZESUSZONYCH lisci
2.bierzesz wiaderko z zimna woda i wrzucasz tam lod wszystko musi byc jak najbardziej schłodzone no i dosypujesz wyszuszone pokruszone liscie
3. bierzesz mikser kuchenny i miksujesz az opadnie ziele na dno jezeli nie masz miksera to mieszasz duza chohlą( recznie mieszałem ostatnio około 45 minut)
4.jak zioło opadnie na dno to zubaczysz ze woda zmienia kolor no teraz wszystko przepuszczasz przez sitko .Lód wywalasz a to co zostało na sitku zielicho tez do śmieci .najważniesza jest woda która przepusciłes przez sitko powinna miec kolor zielono - brazowy
5 Teraz ta wode przelewasz przez ponczoche albo przez drobniejsze sitko ma to na celu pozbycie sie resztek zielicha z wody.wywalasz to co zostało na rajstopie/ponczocha
6No i teraz wode która została przepuszczona przez sitko i pończoche jest bez zielicha i przepuszczasz to teraz przez płutno lniane woda bedzie powoli przelatywac a po koniec zobaczysz ze na płutie zbiera sie cos podobnego do mokrego blota .zbierasz to łyzeczka czekasz az woda wyparuje delikatnie scisakasz zeby pozbyc sie resztek wody i musi teraz tylko wyschąc ok 12h i juz
aby zwiekszyc ilosc ja punkt 6 potarzam ok 3 razy
Ale zaznaczam ze mi lisci z 12 krzaków wyszło około 1.5g za***stej chałwy bardzo dobrze klepiącej
Zreszta chyba to jest wszystko opisane na
www.haszysz.com