Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam, mam pytanie co do wentylacji, box sz.120cm gle.95cm wys.180cm (1.15m2) własnej roboty, lampa 400w hps. I teraz mam pytanie czy jeden wentylator kanałowy 150mm 280m3/h starczy? I czy wstawić jakis filtr weglowy?
Dzieki wielkie za pomoc. Dokupie ten filtr w takim razie. hmm cos wtłaczało powietrze. te dwie dziury na dole starcza według ciebie ? Mógłbyś może mi cos pomoc w tym temacie i cos zaproponować.
zrobic po jednym otworze z kazdej strony po 150x150mm ? a regulator obrotów bedzie konieczny czy po prostu pościć wiatrak tak jak bedzie swiatło? chce do boxa włozyc 8 automatów, swiatło 20/4. Wielkie dzieki za pomoc golas dałbym Ci bucha ale nie za bardzo wiem jak to zrobic
ty nie mozesz a ja moge buszek polecial bo udzieliles wyczerpujacej odpowiedzi
co do wentylacji to regulator obrotow niejest konieczny ale wtedy wiatrak bedzie chodzil na maxymalnych obrotach a tak mozesz sterowac moca wiatraka
i polecam wentylacje wlaczona cala dobe rosliny dostaja non stop swieze powietrze co pozytywnie wplywa na rozwoj i zmniejsza ryzyko pwstania plesni i grzybow
Jeżeli zrobisz wlot pasywny i będziesz wyłączał wentylację to nie widzę sensu kupowania filtra. Do Twojego setupu przydałby sie jeszcze programator czasowy, wieszaki (łańcuszki) na lampę i materiał na ściany; ewentualnie farba biały mat. Nawilżacz tez byłby w dobrym tonie ale to nie konieczność.
Uparłeś sie na automaty, na pierwszy grow weź coś oklepanego np WWxBB
Powodzenia
Dzieki wielkie za wszystkie porady. Wiatrak mieszajacy dokupie, czy zwykły wentylator stojacy 40w starczy ? Programoator czasowy i inne materiały mam. A przy okazji wiecie moze czy do zaislacza GIB 400w do lampy hps bede mogł w przyszłosci podlaczyc np dwie lampy ?
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasowywać treści do Twoich potrzeb, a także pozostać zalogowanym, jeśli się zarejestrujesz.
Kontynuując przeglądanie z tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.