• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jaki wentylator box 120x95x180

Wyszukiwarka Forumowa:

gajek18

Member
Buchów
0
Witam, mam pytanie co do wentylacji, box sz.120cm gle.95cm wys.180cm (1.15m2) własnej roboty, lampa 400w hps. I teraz mam pytanie czy jeden wentylator kanałowy 150mm 280m3/h starczy? I czy wstawić jakis filtr weglowy?

gajek18

Member
Buchów
0
Dzieki wielkie za pomoc. Dokupie ten filtr w takim razie. hmm cos wtłaczało powietrze. te dwie dziury na dole starcza według ciebie ? Mógłbyś może mi cos pomoc w tym temacie i cos zaproponować.

gajek18

Member
Buchów
0
zrobic po jednym otworze z kazdej strony po 150x150mm ? a regulator obrotów bedzie konieczny czy po prostu pościć wiatrak tak jak bedzie swiatło? chce do boxa włozyc 8 automatów, swiatło 20/4. Wielkie dzieki za pomoc golas dałbym Ci bucha ale nie za bardzo wiem jak to zrobic ;)

Z

ZWM

Guest
ty nie mozesz a ja moge buszek polecial bo udzieliles wyczerpujacej odpowiedzi

co do wentylacji to regulator obrotow niejest konieczny ale wtedy wiatrak bedzie chodzil na maxymalnych obrotach a tak mozesz sterowac moca wiatraka

i polecam wentylacje wlaczona cala dobe rosliny dostaja non stop swieze powietrze co pozytywnie wplywa na rozwoj i zmniejsza ryzyko pwstania plesni i grzybow

do tego dorzuc wiatrak mieszajacy

pozdro

ps wyprzedziles mnie wlasnie pisalem wiadomosc

D

delete

Guest
Jeżeli zrobisz wlot pasywny i będziesz wyłączał wentylację to nie widzę sensu kupowania filtra. Do Twojego setupu przydałby sie jeszcze programator czasowy, wieszaki (łańcuszki) na lampę i materiał na ściany; ewentualnie farba biały mat. Nawilżacz tez byłby w dobrym tonie ale to nie konieczność.
Uparłeś sie na automaty, na pierwszy grow weź coś oklepanego np WWxBB :D
Powodzenia

gajek18

Member
Buchów
0
Dzieki wielkie za wszystkie porady. Wiatrak mieszajacy dokupie, czy zwykły wentylator stojacy 40w starczy ? Programoator czasowy i inne materiały mam. A przy okazji wiecie moze czy do zaislacza GIB 400w do lampy hps bede mogł w przyszłosci podlaczyc np dwie lampy ?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół