• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jakie lampy waszym zdaniem są najlepsze na początek uprawy?

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

losyart

Well-known member
Buchów
0
oczywiscie chodzi mi również o jakość i przystepna cenę.Jeszcze jedno pytanko czy ktos ma odsprzedac te lampy ktore beda najlepsze

D

DJKWAC

Guest
Chopdzi na bank o indoor
Więc nie ma lamp najlepszych na początek zawsze i wszędzie najlepsze są sodowe czyli HPS ok 400w na m2 chciaż wg. mnie jest to trochu za mało.
ale hps waha się rożnie w cenach mozna kupić jakieś stare oprzyrządowania do lamp gdzieś jak popytasz to znajdziesz : statecznik zapłonnik itp. ważne aby lampa (żarowka)była niowa. lecz koło 200pln za taką 400w to będzie kosztowało mniej więcej
Ja ci mogę skołować profesjonalną lampke sodową ktora w sklepie kosztuje 600-800 pln więc cena do uzgodnienia:D
Ale sprawdzają się też świetlowki mniej kosztują szybciej się krzaczki rozrastają lecz topy są mniej obfite w masę i thc a przy ogolnym rozrachunku za prąd i zakup to bardziej się opłaca hps.
jeżeli chcesz to napisz prywatną wiad. do mnie to się dogadamy

durielek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
tyle postow o tym bylo!! nieumiesz uzywac opcji szukaj?? na sam poczatek(faze wzrostu) najlepsze sa swietlowki!! a puzniej HPS! ale moze tez od poczat trzymac ja pod hps-m
co do ile wat na jaka powierzchnie tez wiele razy bylo...wystarczy poszukac...jest tu nawet link do programu ktoremu podajez powierzchnie boxa a on ci oblicza ile wat potrzebujesz(wat dla kapaktowek i hps)wystarczy uzywac opcji szukaj...

D

DJKWAC

Guest
czy to było do mnie?? ja starałem się pomoc co do świetlowek to niezbyt mi pasują!!! chociaż maj.ą lepsze widmo na weg'a ale ja zawsze od początku hps i to jest potęga!!!

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
hps też są dobre na vega, wystarczy dobre chłodzenie i nisko lampa. Lampa hps 400W bez obudowy którą można zrobić ze zwykłej brytwnki to koszt 130-150 zł w obudowie przygotowaną do podłączenia do kontaktu można kupić na allegro albo na bazarek.pl za 180zł i finito. Lampy do uprawy do Świetlówki, HPS i MH

D

DJKWAC

Guest
ja 400 hps trzymam ok 15cm nad rośliną :D
mam taką za 600-800pln więc ona ma swoje chłodzenie i szybę grubą więc mnie nie przeszkadza i zero chłodzenia może dlatego że mamboxa bez polowy jednej ściany ??@@ dobra koleś się pytał ktore lampy są lepsze na początek więc koniec tematu bo durne pytanie
do losyart: pierwsze zaplanuj wszystko a na końcu sadź bo nie ma sensu dać 100 na nasionka i ściągnąć 40g jak można nawet 300 pomyśl logiczniec więc pierwsze myśl potem rob jak się to mowi koniec tematu. apropo to ci pomogłem więc zaznacz że pomogłem:D

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół