akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jakie nasiona marihuany na balkon? Niemcy 2024

Wyszukiwarka Forumowa:

L.a.m.a.

KEBABA BYM ZJADŁ
Weteran
Buchów
1,020
Odznaki
3
Teoretycznie powinno być zabezpieczone przed kradzieżą i bez dostępu dla dzieci :p
Czyli balkon może być takim miejscem. Dzieci nie wypuszczasz na balkon bez nadzoru. Rower na balkonie trzyma wiele osób właśnie po to, żeby nie ukradli.

AcapulcoGold

Well-known member
Buchów
99
Teraz. Mieszkam na osiedlu, na czwartym piętrze. Widok z balkonu mam na zachod. Godzinę przed zachodem słońca, słońce chowa się za blok przedemna. Mam jakies 5/6 godzin bezpośredniego słońca na balkon.
Mało słońca. Rosnąć ci będzie, ale nie oczekuj dużych zbiorów.
Możesz sobie użyć appki, żeby sprawdzić jak to będzie wyglądać za kilka miesięcy.
Ta chyba miała taką możliwość.

Zie-lony

Well-known member
Weteran
Buchów
4,423
Odznaki
6
Poczekajcie jeszCe trochę i samo się wyjaśni..zaczną łapać pierwszych amatorów, to będą pisać za co ..i dlaczego 😎

Czips

Well-known member
Buchów
1,668
Odznaki
5
Dlaczego? Ogrodzenie, zamykane furtki/bramy, teren działek także na zewnątrz zamykany. Nie można palić w obrębie 100m od szkół itp placówek, ale o tym co piszesz niesłyszałem.
Der vom Gesetzgeber im § 10 Abs. 1 CanG geforderte Schutz vor dem Zugriff Dritter, insbesondere von Kindern und Jugendlichen dürfte auf der Parzelle einer typischen Kleingartenanlage im Normalfall nicht zu gewährleisten sein.

Der Gedanke dahinter ist, dass man die Pflanze zuhause für den Eigengebrauch anpflanzen darf. Von privaten Plantagen, Gemeinschaftsgärten oder sogar Verkauf kann keine Rede sein.

Czyli w ogrodzie ryzyko jest takie, że gdy podpadniesz sąsiadowi, on zadzwoni na Ordnungsamt i powie, że masz Cannabis w ogródku i dzieci mogą mieć do niego dostęp.

Ostatnia edycja:

Avallach

Well-known member
Buchów
438
Der vom Gesetzgeber im § 10 Abs. 1 CanG geforderte Schutz vor dem Zugriff Dritter, insbesondere von Kindern und Jugendlichen dürfte auf der Parzelle einer typischen Kleingartenanlage im Normalfall nicht zu gewährleisten sein.

Der Gedanke dahinter ist, dass man die Pflanze zuhause für den Eigengebrauch anpflanzen darf. Von privaten Plantagen, Gemeinschaftsgärten oder sogar Verkauf kann keine Rede sein.

Czyli w ogrodzie ryzyko jest takie, że gdy podpadniesz sąsiadowi, on zadzwoni na Ordnungsamt i powie, że masz Cannabis w ogródku i dzieci mogą mieć do niego dostęp.
RIP Działaczka.

U

Usunięty 87081

Guest
Jest jeszcze jeden szkopuł jak narazie nie można kupić wpełni legalnie nasion w niemczech to dopiero wchodzi w życie 1 lipca.
Sam czekam :)

L.a.m.a.

KEBABA BYM ZJADŁ
Weteran
Buchów
1,020
Odznaki
3
Jest jeszcze jeden szkopuł jak narazie nie można kupić wpełni legalnie nasion w niemczech to dopiero wchodzi w życie 1 lipca.
Sam czekam :)
To tam nasiona były nielegalne?

AcapulcoGold

Well-known member
Buchów
99
To tam nasiona były nielegalne?
Też się właśnie nad tym zastanawiałem. Aż wypytałem ChatGPT.
Byłem pewny, że w celach kolekcjonerskich było to legalne.

ChatGPT:
W Niemczech przepisy dotyczące posiadania nasion konopi mogą być niejednoznaczne i zależą od wielu czynników, takich jak cel posiadania, źródło nasion i aktualne przepisy prawne. W przeszłości możliwe było posiadanie nasion konopi w celach kolekcjonerskich, jeśli były one pochodzenia europejskiego i nie zawierały substancji psychoaktywnych, takich jak THC.

W 2017 roku niemiecki sąd administracyjny orzekł, że posiadanie nasion konopi może być legalne, pod warunkiem, że są one niezdolne do kiełkowania i nie zawierają substancji psychoaktywnych. Jednakże, sprzedaż nasion konopi zwykle była regulowana przez przepisy prawa dotyczące substancji psychoaktywnych i wymagała odpowiednich licencji lub zezwoleń.

W 2020 roku Niemcy wprowadziły ustawę legalizującą uprawę konopi na własne potrzeby w ograniczonym zakresie, co wpłynęło na pewne aspekty posiadania nasion konopi. Niemniej jednak, nadal mogą obowiązywać pewne restrykcje dotyczące sprzedaży i posiadania nasion konopi.

Avenso911

Member
Buchów
2
Tak nasiona były nielegalne. Powiedział mi to sprzedawca w sklepie z trafika w 2018 roku, gdy o nie zapytałem. Nie wolno palić min 500 m od placów zabaw/przedszkol. 25g przy sobie, i 50g w domu.

zibicool

Member
Buchów
3
Też mieszkam w Niemczech i planuje na balkonie uprawiać. Mam ogródek działkowy i niestety nie można tam uprawiać ponieważ nie należy on do twojego gospodarstwa domowego. Co innego gdybyś miał dom z ogrodem.

Avenso911

Member
Buchów
2
Na ten rok może już za późno, ale posadz coś wysokiego albo coś co szybko rośnie do góry. Na następny rok posadz między lub w środku. Jak będziesz miał szczęście i w miarę normalnych sąsiadów to doczekasz ścinki. Jak ktoś cię pod***ie, i przyjadą to mówisz że nie widziałeś. Zabiorą ew. przyślą ekipę żeby to utylizować. Nie powinni ci nic zrobić, możesz dostać jakiś niski strafzettel lub ermahnung. Porada od zolla z trzeciej ręki 😅

Avallach

Well-known member
Buchów
438
Na ten rok może już za późno, ale posadz coś wysokiego albo coś co szybko rośnie do góry. Na następny rok posadz między lub w środku. Jak będziesz miał szczęście i w miarę normalnych sąsiadów to doczekasz ścinki. Jak ktoś cię pod***ie, i przyjadą to mówisz że nie widziałeś. Zabiorą ew. przyślą ekipę żeby to utylizować. Nie powinni ci nic zrobić, możesz dostać jakiś niski strafzettel lub ermahnung. Porada od zolla z trzeciej ręki 😅
Jak na ten rok za późno? Przeciez desant na out dopiero za miesiąc Panie :smoking:

zibicool

Member
Buchów
3
Na działce jeśli już to jakiś automat ewentualnie, jest niski, nie rzuca sie w oczy. Ta czy siak w tym roku kombinować nie będę, poczekam na rozwój sytuacji 🙃 Najpierw próba balkonowa, a w między czasie złożę growboxa do piwnicy :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół