Witam chciałbym posadzić jedna roślinę , posiadam pestki (automaty), mam już boxa wymiary 50x40x100cm.
Potrzebuje porady w kwestii oświetlenia , chciałem dać do boxa parę żarówek philips tornado 32W,
ale natknąłem się w internecie na temat lamp Led i znalazłem np. sp-liter na 4 żarówki wraz z żarówkami Led rożne opcje
jedne na wzrost drugie na kwitnienie tylko nie przekonuje mnie ilość watów jakie posiadają żarówki czy taki zestaw
dal by rade na 1-2 rośliny czy lepiej pozostać przy philips tornado ?. Hps strasznie się grzeje i ciężko by mi było ogarnąć temperaturę.
Dziękuje za wszystkie porady.
Specyfikacja jednej z żarówek:
Moc: 5x3W
LED Ilość diod: 5
(diody firmy Epistar)
Kolory:
Czerwony
Napięcie wejściowe: 85V ~ 265V
Żywotność: 50.000 godzin
LED Długość fali:
5x 660 nm
Środowisko pracy: -20 do 40 ° C
Wymiary: 4.8 x 7.3 cm
Prawdziwy pobór mocy: ok 9,15W
Potrzebuje porady w kwestii oświetlenia , chciałem dać do boxa parę żarówek philips tornado 32W,
ale natknąłem się w internecie na temat lamp Led i znalazłem np. sp-liter na 4 żarówki wraz z żarówkami Led rożne opcje
jedne na wzrost drugie na kwitnienie tylko nie przekonuje mnie ilość watów jakie posiadają żarówki czy taki zestaw
dal by rade na 1-2 rośliny czy lepiej pozostać przy philips tornado ?. Hps strasznie się grzeje i ciężko by mi było ogarnąć temperaturę.
Dziękuje za wszystkie porady.
Specyfikacja jednej z żarówek:
Moc: 5x3W
LED Ilość diod: 5
(diody firmy Epistar)
Kolory:
Czerwony
Napięcie wejściowe: 85V ~ 265V
Żywotność: 50.000 godzin
LED Długość fali:
5x 660 nm
Środowisko pracy: -20 do 40 ° C