akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jakie stosujecie mieszanki ziemi

Wyszukiwarka Forumowa:
0

010011001

Guest
ja daje 10 litrow ziemi, pelna garsc dolomitu, moze troche wiecej i ze 2 rozlozone garscie perlitu.
rosliny mozna zobaczyc w fotorelacji

T

timer

Guest
odświeżam temat:p ostatnio zakupiłem ziemie uniwersalna Skład: torf wysoki, torf niski, kora, naturalny nawóz, piasek, dolovit, pH 6-7/Ca Cl.

pisze jeszcze cos takiego, Mieszanka firmy EKO ZIEM zawiera naturalny nawóz pasteryzowany który posiada w swojej nastepujące składniki: azot, fosfor, potas, substancje organiczne. Naturalny nawóz pasteryzowany nie zawiera szkodliwych substancji odznaczonych się dobrą konsystencja, jest cennym źródłem próchnicy. odżywia rosliny na okres 4-6tyodni.

Moje pytanie brzmi, co jeszcze dodać do tej ziemi? no i czy ta ziemia nadaje sie do uprawy pomidorków;]

karaska

Well-known member
Buchów
0
Ziemia do palm ph 6-7
Zawiera włókno kokosowe. Do tego daję na 5 litrów ziemi pół litra styropianu.

Jak narazie sprawdza się z sezonu na sezon

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
mozesz co najwyzej dodac gliny i w. kokosowego, zamiast tej mieszanki mogłes kupic torf, zmieszac pisku z glina poł na poł i to z tofem poł na poł lub z przewaga torfu, bo kora jest tam niepotrzebna, a naturalny nawoz to sam torf, zeszta odkwaszony torf ma tam juz ze 3g/l nawozu... tak za 15 zł mogłes miec ok 100l gleby..

decksxsx

Well-known member
Buchów
0
10 garści ziemi uniwersalnej
5 garści torfu odkwaszonego
2 garści substrala mocno nawożonego
litr perlitu
3 garsci dolomitu
keramzyt

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół