• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jakie wymiary growboxa?

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Witam
o jakich wymiarach growboxa potrzebuje na 3 automaty:
dwie Think Different (w opisach seedbanków podają, że ta odmiana osiąga wysokość do 150cm) i jedną White Cheese
Hps150w, lst, (może scrog), airport 10l lub 15l.
?

D

delete

Guest
Moze scrog może LST, może doniczka 10L lub 15L.
musisz mieć sprecyzowane plany! Chcesz tylko automaty czy moze kiedyś polecisz z pestkami reagującymi na fotoperiod?
Dobrze, że wiesz jaka lampa będzie, wiesz ile ma lumenów? To nic prostszego; na 1m^2 potrzebujesz 50 000 lumenów, poprzez prosta zależność wylicz oboe pole powierzchni growboxa. Wtedy zostanie juz jeden gabaryt - wysokość :)

D

delete

Guest
zrobie lst na siatce (taki lst i scrog w jednym), doniczka bedzie 10l airpot (wys doniczki 30 cm)
teraz i w zimie chce posadzic automaty puzniej bede leciał z reg fem

mam zamiar zbudować boxa 60 x 60 wys.80 (nie zamało?)

Najbardziej chodzi mi o to czy te 3 automaty czy sie tam zmieszcza i czy osiągne z nich w miare noramlny plon
w seed bankach pisza ze z think different jest do 200g z jednej rośliny, chciałbym przynajmniej 100-150g z jednej

D

delete

Guest
Pk wiemy czego chcesz a teraz zejdź na ziemię ;)
zrobie lst na siatce (taki lst i scrog w jednym), doniczka bedzie 10l airpot (wys doniczki 30 cm)
Uprawa na siatce to scrog i nic więcej.
mam zamiar zbudować boxa 60 x 60 wys.80 (nie zamało?)
Pod HPSa 150W może być, ogólnie mieścisz się w granicach dla 150tki ok 15000lm na 0.36m będzie znośnie. Co do wysokości trochę za mało: 30 donica, 15cm lampa 15cm siatka zostaje Ci 20cm luzu a odległość lampy od roślin + rośliny? Na styk, jakbyś dał niższą donicę albo wyższego deko boxa dałoby radę ;)
w seed bankach pisza ze z think different jest do 200g z jednej rośliny, chciałbym przynajmniej 100-150g z jednej
Co oni tam sobie piszą to możesz pomiędzy bajki włożyć. Masz lampe 150W przy założeniu, że nie popsujesz za dużo weź przelicznik 0.8g/W :)
Widać poczytałes trochę a na pierwszy rzut oka wyglądało na trudny projekt :p
Pozwodzenia

D

delete

Guest
Mam już za sobą pirwsza uprawe pcboxie która była kompletną porażka, niechce aby to sie powtórzyło.

zrobie wys. 100cm wystarczy?

i jeszcze jedno, lepiej kupic zestaw nawozów kanna (vega, flores, pk13/14) czy stosować biohumusa i cos na podobnego na flo? (chodzi oczywiscie o jak największy plon)

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół