• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

jakie zalety ziemi a hydrophoniki?

Wyszukiwarka Forumowa:

twojaMama69

Active member
Buchów
0
Witam,chciałem się zorientować jakie sa zalety ziemi a hydrophoniki,chodzi mi głównie o jakość i wielkość pomidorów?
Dziekuję.

djganja

Well-known member
Buchów
0
Witam,chciałem się zorientować jakie sa zalety ziemi a hydrophoniki,chodzi mi głównie o jakość i wielkość pomidorów?
Dziekuję.

z hydro szybciej jakosc lepsza jak i wiecej, a w ziemi wymagaja mniej opieki i trudniej cos spierpapie****ic

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
uprawa w ziemi to jakbys karmił kogos z opaską na oczach, w hydro tylko dwa czynniki odpowiadają za sukces i to ty je kontrolujesz, niczego nie zwalisz na roslinke, hydro!!! to przyszłosc.

twojaMama69

Active member
Buchów
0
Aha,bo ogólnie wytrzymałem wcześniej na tym forum że to z ziemi jest większy aromat jak i moc ale nie mogę odszukać tej porady:/.
Może ma ktoś jeszcze jakąś radę???

wrednytempy

Active member
Buchów
0
hydro- jak masz czas, dużo czasu którego możesz poświecić roślinom by kontrolować wszystkie parametry, ale za to odwdzięczą się plonami.
Ziemia - jak masz mało czasu zaglądasz do kwiatka raz na 4 dni podlewasz nawozami według dawek i fazy weg/flo w jakiej roślina się znajduje, mniej zabawy jak przy hydro no i taniej wychodzi sprzęt, plony mniejsze to fakt ale zależy od ręki rolnika:freak2:

Takie jest me zdanie

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
jesli brac pod uwage czynniki przy uprawie glebowej to jest wieksza szansa na spie****enie czegos, przy hydro jesli zastosujesz 20L bubler to zerkasz raz na kilka dni, sprawdzasz ph i ec to tyle, flowering skraca sie o półtora tygodnia około.

twojaMama69

Active member
Buchów
0
Ok,właśnie znalazłem mały wontek
Co jest lepsze na początek: hydro czy gleba?

Wydaje się że najwygodniejsza jest gleba. Hydro powoduje, że rośliny rosną szybciej, ale pąki nie będą mocniejsze. Lepiej próbować hydro jak ma się już za pasem parę zbiorów z gleby. Jeśli zaczynasz z nasiona i hodujesz tylko dla siebie gleba jest praktyczna. Jeśli startujesz od klona i uprawa ma charakter komercyjny hydro jest lepszym środkiem.

Dzięki za rade,na ta chwilę stawiam na ziemię może przy następnej upr. Spróbuj hydrophonike aha i jeszcze jedno ile litrowy baniak pod hydrophonike dla jednego pomidora?

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
to zalezy czy rdwc czy bublery, jak bublery to 20L bedzie ok, jesli system to nawet 8 litrów wystarczy.

twojaMama69

Active member
Buchów
0
He ,jeszcze za bardzo te nazwy mi nie mowia ale wydaje mi się że to o system chodzi(pojemnik,pompka awaryjna,kamień awaryjny?)

---------- Aktualizacja posta 03-08-2012 02:04 ---------- Czas poprzedniego posta 02-08-2012 23:20 ----------

Chodzi o sprzęt akwaryjny:)

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nie awaryjny ani akwaryjny tylko akwariowy, tak bubler to pompka kamien i wiadro, jesli chodzi o wydajnosc to wypier..la w kosmos.
Masz tu różnice gleba a hydro, 10 uncji suszu z jednego, veg 5 tygodni.

:pr:

twojaMama69

Active member
Buchów
0
Voodoo a powiedz mi czy to jest tylko jedna roślina na tym zdjeciu? A jak tak to czy ucinales czubek że się tak rozgalezila?

Dziś zainwestowałem w ziemię canna professional bo do nowych pestek użyłem jakiegoś beznadziejnego kompostu(tylko), chodzi mi czy te małe roslinki dojdą jeszcze do siebie w nowej ziemi?aha do kompostu wsadzilem juz wyklute pestki(gdzieś że 4cm z korzeńiem)i przez cały tydzien nic sie nie działo.Po delikatnym wyjęciu roslinki,korzeń był bardzo mały i mizerny.i czy teraz po przesadzeniu w canne wrócą do zdrowia?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół