nasiona marihuany

Jakiej mocy wentylator??POMOCY!!

Wyszukiwarka Forumowa:

swiderro

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Witam!!

Moj box 120X120x200 cm wyłożony od środka styropianem
Lampa SHPS 400W + 250W

Mam zamiar zamontowac wentylator łaziekowy o mocy 150m3/h u góry boxa wydmuchujący powietrze i trzy wentylatory (z zasilacza kompa o wymiarach 8x8 cm 12V,niestety nie wiem jakiej mocy )u dołu boxa wdmuchujace powietrze.
Pytam:
1.Czy to wystarczy,czy sie nie zrobi grzejnik bo 650W to sporo.NIE CHCIAŁBYM stosowa cool tube.Jeżeli to za mało to proszę o rade jakie wentylatry zastosowac aby nie była za wysoka temperatura(podkresle jeszcze raz ze nie chce instalowac cool tube)
2.Czy wentylatory musza pracowac cały czas czy tez mam je wyłączac

Będe wdzięczny za pomoc.Pozdrawaim

R

rasta

Guest
hyyyy...te wentylatory mogą nie dać sobie rady. ja mam w swoim troszę mniejszym taką samą moc i konfigurację lamp i dwa wentylatory lazienkowe każdy po 100m3 na wyciągu z cool tube wlasnej konstrukcji i jeden komp 12x12 podający powietrze z zewnątrz. nie dają rady ale może przez za slaby doplyw powietrza z zewnątrz.

na drugie pytanie ci nie odpowiem bo leń jesteś.
na forum jest dużo na ten temat i nie widzę potrzeby pisania jeszcze raz tego samego.
na przyszlość radzę czytać bo jast sposób na czekających az wszystko dostaną na tacy.

swiderro

Well-known member
Weteran
Buchów
1
U mnie też bardzo słabiutko z dopływem powietrza z zewnąrz .Może dwa łazienkowe na wylkocie kazdy po 180m3/h a na wlocie tez jeden taki łazienkowy plus kilka coolerków z kopa
moze da rade.

R

rasta

Guest
to już prawdopodobnie powinno wystarczyć ale i tak dopiero w czsie testów dzialania się okaże.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół