akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

jedna lampa hps 400w 50k lum na 1m2?

Wyszukiwarka Forumowa:

DobryZiom66

Member
Buchów
0
Siemanko :yeahh: Pytanie brzmi: czy jedna lampa hps 400w 55k lumenów doświetli cały metr kwadratowy(16 plantów)? Wątpię, więc nasuwa się pytanie co mogę zrobić, aby tak było (lustra or something?) :)

O

OdcieńZieleni

Guest
tak, doświetli

Powieszchnia 1 m2

Minimalnie: 30000 Lumenów
Srednio: 40000 Lumenów
Optymalnie: 50000 Lumenów

Wlasne: 50000 Lumenów

qdlaty

Active member
Buchów
0
Lampa doświetli, ale czy 16 kwiatków to nie za dużo na metr kwadratowy? ja przy 2 m2 mam 20 panien i myślałem o zmniejszeniu do 15sztuk

DobryZiom66

Member
Buchów
0
Teoretycznie wiedziałem, że 50k jest optymalne, ale te ustawione po bokach nie będą trochę poszkodowane? Co do tego czy to z dużo wydaje mi się, że jak będę to robił z głową, to powinno być dobrze ( myślę nad scrog'iem ) :) a jeśli by się trochę panienki rozpychały, to powiększę trochę metraż i dodam trochę oświetlenia :p Ps. jeśli jakiś doświadczony grower miałby chwilę czasu i chęci, żeby pomóc mi całkowicie ogarnąć temat to nie pogardzę jak napisze na pw :D Pozdro!

Bałtyk

Kapitan
Buchów
1
miałem 400w na 90x90. Przeważanie wychodził mi plon w przedziale 320-360g. W różnych kombinacjach raz 4 rosliny a nawet i 8. Plon był podobny. Chyba chodzi jednak o ilosc swiatła wiecej roslin = gestwina i niedoswietlenia. Jak masz ochotę to pisz pw. Coś może doradze pare lat leciały growy.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół