nasiona marihuany

jednorazowy box

Wyszukiwarka Forumowa:

koksik31

Well-known member
Buchów
0
gdzieś na forum widziałem boxa z pudełka od butów....zrobiłem podobnego na lowrydera. mam zamiar przetrzymac go ile sie da w tym boxie a puźniej wysadzic na out. Kartonik ma 33cm wysokości , a szerokość jest akurat na 5 kubeczków jednorazowych, między żarówką a kubeczkami jednorazowymi zostaje ok. 15cm miejsca na roślinke

1. Czy wystarczy te 15 cm na roślinke??
2. Jak mocną żarówke założyć?? moze lepsza energooszczędna??
3. Wyłożyć kartonik folią aluminiową??
4. W jakiej odległości od siebie posadzić roślinki już na out??

Ps. samontowałem wiatraczek wdmuchujący od kompa. Dzisiaj wrzuciłem nasionka w wate.

L

Lift

Guest
koksik31 napisał:
Czy wystarczy te 15 cm na roślinke??
Jezeli dobrze rozumiem miedzy koncowka kuceczka a lampa jest 15cm... to za malo zdecydowanie za malo
koksik31 napisał:
Jak mocną żarówke założyć?? moze lepsza energooszczędna??
Ja polecam swietlowki bo HPS'a tam nie wepchesz :thumleft:
koksik31 napisał:
Wyłożyć kartonik folią aluminiową??
Najlepiej wyklei bialymi kartaki od drukarki tylko sufit tam gdzie bedzie swietlowka wyluz papierem aluminiowym (zeby sie nie przypalilo)
koksik31 napisał:
W jakiej odległości od siebie posadzić roślinki już na out??
Tak zeby jedna drugiej nie zaslaniala swiatla...

P.S. Polecam kartony ze sklepu np. id chipsow czy makaronu napewno sa wieksze niz karton od butow

PzDr... :queen:

koksik31

Well-known member
Buchów
0
większego katonu niemoge bo niezmieści mie się do szafki. Jaką mocną świetłówke kupić??

a moge ściąć kubeczki od góry o jakieś 3cm??

Do jakiej wysokości moge trzymać reślinki w boxie??

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Ja mam jedna zlota rade... nie mysl o nastepnym sezonie jak obecny sie jeszcze nei skonczyl

koksik31

Well-known member
Buchów
0
bialy_mis napisał:
Ja mam jedna zlota rade... nie mysl o nastepnym sezonie jak obecny sie jeszcze nei skonczyl

Ja myśle jeszcze o tym sezonie. Na forum słyszałem opinie ze jeszcze zdąze. Cała uprawa LR trwa 8-9 tygodni. Licząc od dzisiaj to zbiory bym miał 3.X.2006-10.X.2006

L

Lift

Guest
koksik31 napisał:
Jaką mocną świetłówke kupić??
Mysle ze jedna (zreszta wiecej nie wejdzie) 18-20 wat styknie.
koksik31 napisał:
Mozesz
koksik31 napisał:
Do jakiej wysokości moge trzymać reślinki w boxie??
Dopuki nie zaczna sie przypalac od swietlowki

ale i tak ci sie nie oplaci choc bys nie wiem co robil wiecej jak 1-2 tygodnie w tym boxsie nie pochodujesz

i jeszcze jedno !!

koksik31 napisał:
większego katonu niemoge bo niezmieści mie się do szafki
czyli kartonik chcesz do szafki wrzucic ? przeciez to glupota !! z szafki zrob box'a !! wydaje mi sie choc moge sie mylic ze jezeli wchodzi tam pudelko po butach szafeczka jest wieksza od niego :pr: :pr: :pr:

koksik31

Well-known member
Buchów
0
Lift napisał:
wydaje mi sie choc moge sie mylic ze jezeli wchodzi tam pudelko po butach szafeczka jest wieksza od niego

Jest większa ale nie jest wyższa.

Chce zeby roślinki troszeczke podrosły zanim posadze je na spocie

L

Lift

Guest
koksik31 napisał:
Jest większa ale nie jest wyższa.
wiec sie nie oplaca...
koksik31 napisał:
Chce zeby roślinki troszeczke podrosły zanim posadze je na spocie
OK to tak jak napisalem trzymaj jak najdluzej. powinno wysadzac sie na zewnatrz po okolo 2 tyg. watpie zebys w bex'sie tej wielkosci pochodowal 2 tyg.

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
Myślę, że skoro to LR i ma iść na OUT, to taki boxik powinien wystarczyć na pierwsze dni życia. Ja bym na Twoim miejscu nie trzymał tam plantów zbyt długo, nawet tuż po wykiełkowaniu możesz dawać na dwór.
Tak apropo tych kompaktów - roślinki mogą być nawet ok. 1 cm od szczytów. U mnie dopiero zaczęły się przypalać, jak dotykały bezpośrednio do świetlówek.

R

rasta

Guest
moim zdanie nie oplaca się robić takiego mini boxa, tym bardziej jeśli ma stać w szafie. tmp w takim malym pudelku zamkniętym w szafie nawet z jednym kompaktem przy takiej pogodzie może być za wysoka. poza tym gdy roślinki wykielkują będą mialy już dość malo miejsca na wysokość po odliczeniu miejsca na swietlówkę min 5. ze względu na ten króciutki okres, w którym sadzonki będą się mieścily w pudelku móglbyś je równie dobrze kielkować równie dobrze bez boxa pod samą lampą lub na slonecznym parapecie, balkonie.

temat uważam za malo interesujący a pytania za banalne bo już dużo o tym pisano w różnych tematach na forum.
wiec co??
przenoszę temat!!
a gdzie??
do kosza!!koksik31, pisze to karzdemu nowemu forumowiczowi jeśli zadaje takie pytania więc i tobie powtórze najpierw czytaj potem pytaj. a przede wszystkim przeczytaj regulamin.

aaaaaaa i pomyśl czasami.
koksik31 napisał:
a jak nie to co??
masz inny pomysl.
potrzymasz ile się da.
koksik31 napisał:
czytaj forum.
koksik31 napisał:

a warto na tydzien??
koksik31 napisał:
w jakiej czcesz aby nie za blisko siebie.
koksik31 napisał:
co za pytanie?? a gdyby kubeczki byly niższe??

Ł

łogerro

Guest
rasta napisał:
moim zdanie nie oplaca się robić takiego mini boxa, tym bardziej jeśli ma stać w szafie. tmp w takim malym pudelku zamkniętym w szafie nawet z jednym kompaktem przy takiej pogodzie może być za wysoka. poza tym gdy roślinki wykielkują będą mialy już dość malo miejsca na wysokość po odliczeniu miejsca na swietlówkę min 5. ze względu na ten króciutki okres, w którym sadzonki będą się mieścily w pudelku móglbyś je równie dobrze kielkować równie dobrze bez boxa pod samą lampą lub na slonecznym parapecie, balkonie.

temat uważam za malo interesujący a pytania za banalne bo już dużo o tym pisano w różnych tematach na forum.
wiec co??
przenoszę temat!!
a gdzie??
do kosza!!koksik31, pisze to karzdemu nowemu forumowiczowi jeśli zadaje takie pytania więc i tobie powtórze najpierw czytaj potem pytaj. a przede wszystkim przeczytaj regulamin.

aaaaaaa i pomyśl czasami.
koksik31 napisał:
a jak nie to co??
masz inny pomysl.
potrzymasz ile się da.
koksik31 napisał:
czytaj forum.
koksik31 napisał:

a warto na tydzien??
koksik31 napisał:
w jakiej czcesz aby nie za blisko siebie.
koksik31 napisał:
co za pytanie?? a gdyby kubeczki byly niższe??
eksperymentowałem z takim boxem i przy 3 świetlówkach miałem 39 stopni ,wracam do pomysłu z obudową od kompa bo to kiepski pomysł

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół