Shadow napisał:
freedom smoker napisał:
I co w tym dziwnego ?... ja mam 15,5 roku i ważę 52 kg i jakoś wyglądam dobrze i nikt mi nie mówi że jestem chudziną
to ile masz wzrostu?
Często głównie mężczyżni w wieku 15-20 lat waża jeszcze nieadekwatnie do swojego wzrostu są po prostu szczupli , zazwyczaj po pewenym wieku to zależy od genów organizm buduje mase no i czy środowisko w którym się obraca pozwoli mu na to oraz czy to w ogóle jest mu potrzebne... tutaj mówie o minimum ruchu !
Bogusik na pewno o tym wie.. ale przez to, że większość z was żre wszystko co ma w lodówce i w różnych dawkach będziecie mieli problem z wagą albo za mało albo za dużo. Niektórym wystarczy wpierd.. wszystko co ma pod ręką i zbuduje mase budowa mezomorficzna (jakoś tak
)krępy masywny itp. Dieta to 50% sukcesu nie mowie o kreatynach, suplementach dla sportowców chociaż nie ukrywam, że rezultaty są bardzo dobre. Ale zróbcie przegląd swojego trybu żywieniowego poczytajcie o kulturystyce i sami wybieżcie odpowiednią diete dla siebie .
Siłka pomaga.. cwiczylem jakis czas ale to mnie nie wciągło .. wole sporty walki
rzeźba jak jacie pier...
tutaj sie buduje najlepszy stosunek siły , techniki itp do niewielkiej masy.
Mam 176 cm 79kg jakbym ważył więcej miałbym problemy z walką i rozciąganiem się yh.. ale sie rozpisałem. Jak ktoś chce to mogę mu wysłać pare plików jak zdobyć mase.. ale nie liczcie "masa cud 14kg w dwa tyg." ja mówie o suchej masie mięśniowej a nie o nawodnieniu swoich bebechów
.
Bogusik.. swoją drogą to Ty klocuszek jesteś :mrgreen:
sorry za offtopa