nasiona marihuany

Jestem Ciekaw co do tej ziemi

Wyszukiwarka Forumowa:

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Mam zakopane 4 sztuki c99 ktore juz wyrosły w doniczkach 0,5 l na takim nasłonecznionym wzgórzy(nadal są w nich zakopane)... są tam hałdy takie jakby górki 3 metrowe co 10 metrów wogóle ładne miejsce. Ziemia występująca na tym miejscu jest kontrowersyjna. Gdy kopałem tam dołki zobaczyłem że ta ziemia ma kolor brązowawo-żółty ponieważ jest tam tak jakby ziemia+piach+glina. Co wy na to? Czy lepiej zebym tam hodował bo jest blisko czylepiej 3 km dalej w 20litrowych dołach 10l uni i 10l miejscowej.... ??

ANONIM :)

Well-known member
Buchów
0
ta ziemia która masz na spocie sie nie nadaje ,mam to samo na swojej miejscówce i musiałem wykopac dołki na ziemie uniwersalna 25 L wsypałem ale i tak widze ze wzrosło ph i musze zakwasic troche.

H

haszyszekk

Guest
Rosliny mogłyby mieć problem ze wzrostem korzeni... Gliniasta ziemia ma także inną przepuszczalność wodną i ogólnie nie jest polecana do chodowli roślinek....
Jeżeli chcesz tam sadzić to mósisz dać te 20l innej mieszanki niżjest na spocie.
możesz też dać ziemie kwiatowa, tą gliniastą, dolomitu i np. keramzytu...
Nie jestem dokońca pewien, ale powinny sobie w takiej ziemi poradzić. W końcu konopie to bardzo wytrzymale bestie ;)
Jeżeli masz taką możliwosć to lepiej byłoby sie przenieść z miejscówka o te 3km... pzdr

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Nooo to chyba jednak juz jutro pojadę wykopać pierwszy dołek na ziemię 10lsklep+miejscowa i tam wsadze te 4 sadzonki c99 a jedną WW mam w 25 litrowym dole wypełnionym ziemią kwiatową+ziemią z pól gdzie krowy przebywają

kayaman

Well-known member
Buchów
0
bogusik2 napisał:
Gliniasta ziemia ma także inną przepuszczalność wodną i ogólnie nie jest polecana do uprawy roślinek....
Bogusik pytanie : i jak to jest z ta gliną , ba ja mam 2 rośliny w "glinie" , wykopałem doły i wsypałem tam 30l ziemi ,i jeszcze jak kopałem to zobaczyłem bardzo dziwną rzecz , śmigały sobie tam dżżownice(glizdy) w glinie , zdziwiłem się :cat: . Czyli czy ja muszę często podlewać moją rośline ??, bo glina chyba zatrzymuje wode?? odpiszcie PEACE

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Ale ja nie mam asmej gliny pod miejscówką... piach+brązowa ziemia+glina taka dziwna mieszanka... dużo kumpli z overgrow uprawiało na piachach takich podobnych do mojego... ale ja jednak chyba w mieszance 10l kupnej+reszta miejscowa... wbite mam tyle roboty już miałem kilka razy jezdzilem pare kilometrow z 20 kilogramowym plecakiem to w dupie mam 10l im styknie dojdą jakoś,.

H

haszyszekk

Guest
kayaman, weź do ręki gline i polej wodą... to wiele ci wyjasni.
Glina słabiej przepuszcza wode, ale jak są w niej dżdżownice to może przez te kanaliki będzie szybciej sie odprowadzała... nie mósisz podlewać planta na out door... chyba że będzie jakaś dusza... raczej nie uda ci sie jej przelać.
kaczor20, polak jak chce to moglby i na marsie uprawiać zielsko, ale chyba tu chodzi nie o rośline tylko o maksymalny plon z niej... przy gliniastej ziemii rośliny maja trudniej, bo korzenie słabiej sie rozrastają. pzdr

X

XnX

Guest
kaczor20 napisał:
3 km dalej w 20litrowych dołach 10l uni i 10l miejscowej
takie moje zdanie... co prawda da sie upawiac na glinie... ale po co skoro mozna bez wiekszych problemow uprawiac 3km dalej :D

Greetz!

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Witam mam pytanie moja miejscówja jest w krzakach tylko własnie nie wiem jakich ( przypominaja one drzewka tylko że są całe puste w środku ) i łatwo się łamią i na ziemi jest pełno liści. I tu moje pytanie nie wiecie co to może być i czy ziemia pod takim czymś jest bardzo ch*j** i czy liście które leżą na ziemi gnijąc nawoża w jakiś sposób glebe. Pozdro

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Protektus napisał:
Witam mam pytanie moja miejscówja jest w krzakach tylko własnie nie wiem jakich ( przypominaja one drzewka tylko że są całe puste w środku ) i łatwo się łamią i na ziemi jest pełno liści.

W krzakach nie ma za dużo słońca. Na pewno to dobra miejscówka ?

Protektus napisał:
czy ziemia pod takim czymś jest bardzo ch*j**

Może być żyzna, ale pH nie zgadniemy. Dolomitem posyp koniecznie.

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Jeżeli chodzi o słońce to jest bo wykarczowałem dosyć sporawe koło w środku tych kraków gdzięś o średnicy 7m :) tak więc słońce pada bardzo ładnie. A co do dolomitu to właśnie wiem tylko nie moge go nigdzie dostac ale naszczęście kumpel z wawy mi przywozi w poniedziałem :D:D niedługo będe miał aparat to walne kilka fotek. Pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół