akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Jwh-210

• Autor wątku Usunięty 12614
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:

wlazlkoteknamlotek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Poczytaj o spalaniu calkowitym i/lub czytaj ze zrozumieniem:>
Poczytałem na wiki i wynika z tego, że jednak spalam całkowicie skuna w lufce i pewnie mnie to klepie, a Twoja teoria, że marihuana nie powinna klepnąć palona z lufki jest conajmniej... głupia?

No stary, malo kto jest tak glupi zeby siedziec obok tego podczas suszenia. Swoja droga alk tez smierdzi, powoduje zawroty glowy itd;-)
A no tak przecież każdy narkoman żyje w 4 piętrowym pałacu i nie musi odparowywać takich rozpuszczalników blisko siebie. Ja nie słyszałem, żeby od wąchania spirytusu bądź wódki w butelce ktoś dostał zawrotów głowy.

JWH210 jest slabsze w dzialaiu od kanabinoidow w mj, o am2201 nawet nie wspomne.

A to idioci z tych narkomanów, że płacą 100-150zł za gram czegoś nielegalnego i słabszego od marihuany ( której gram na ulicy kosztuje ok 40-45zł w Polsce).

ponawiam pytanie post wyżej, też o to pytałem lecz w sumie to najmniej ważne. czy 30 g suszu na 1 gram jwh będzie porównywalne mocą do odpowiednika w sklepach dopalaczowych przed delegalizacją? mocniejsze? słabsze? wiem że jak spróbuję to się dowiem, lecz fajnie byloby ustalić proporcje w stosunku do efektu jakiego oczekuję. sklepowe miało to do siebie że po 2 buchach i paru-parunastu sekundach oczekiwania był moment kulminacyjny fazy, nie szło się u***ać bardziej, z czasem jak puszczało dopiero dało się ją (fazę) podbić.
Myślę, że będzie mocniejsze skoro max 10mg na jeden raz potrzeba, żeby się u***ać to taki gram wystarczy Ci na jakieś 100 razy.

Jake the Dick

Well-known member
Weteran
Buchów
6
rozpuscilem gram w okolo 28 gramach suszu. po 2 naprawde małych buszkach uznałem że trzeba jeszcze ziółek dołożyć ^^

BASF

Well-known member
Weteran
Buchów
6
Poczytaj o spalaniu calkowitym i/lub czytaj ze zrozumieniem:>
Poczytałem na wiki i wynika z tego, że jednak spalam całkowicie skuna w lufce i pewnie mnie to klepie, a Twoja teoria, że marihuana nie powinna klepnąć palona z lufki jest conajmniej... głupia?

Ok, to w takim razie czytaj jeszcze ze zrozumieniem:
gdybys spalil kanabinoidy calkowicie
Kanabinoidy a susz to nie to samo. Wiec gdyby kanabinoidy calkowicie przereagowaly to by zadzialaly? Nie.

A no tak przecież każdy narkoman żyje w 4 piętrowym pałacu i nie musi odparowywać takich rozpuszczalników blisko siebie.

Wystarczy pomieszczenie obok, nie trzeba 4 pietra w gore uciekac.

Ja nie słyszałem, żeby od wąchania spirytusu bądź wódki w butelce ktoś dostał zawrotów głowy.

Boze Ty nic nie rozumiesz. Zartowalem o piciu. Cpaj wiecej tej meth:>

A to idioci z tych narkomanów, że płacą 100-150zł za gram czegoś nielegalnego i słabszego od marihuany ( której gram na ulicy kosztuje ok 40-45zł w Polsce).

JWH210 ma to do siebie ze palenie wiekszych dawek powoduje jedynie przedluzenie dzialania a nie wzrost mocy.

rozpuscilem gram w okolo 28 gramach suszu. po 2 naprawde małych buszkach uznałem że trzeba jeszcze ziółek dołożyć ^^

To jestes podatny, to sie nieczesto w przypadku tego jwh zdaza. Ziolka dokladac to mozna jak jest dobrze zmielone, inaczej raz bedziesz palil mocne raz slabe. Nie dokladaj, poczekaj az Ci tolerke za chwile wy***ie bo bedzie za slabe;-)

Myślę, że będzie mocniejsze skoro max 10mg na jeden raz potrzeba, żeby się u***ać to taki gram wystarczy Ci na jakieś 100 razy.

Wypada uwzglednic tolerke ktora rosnie bardzo szybko.

wlazlkoteknamlotek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Kanabinoidy a susz to nie to samo.
A ja myślałem, że to susz zawiera thc, cbd, cbn, a on jest dodawany w oddzielnym woreczku do skuna?

Wiec gdyby kanabinoidy calkowicie przereagowaly to by zadzialaly? Nie.

to tak samo jak z jedzeniem jak je wysrasz to już nie będzie dalej ten sam schabowy z ziemniaczkami więc dalej nie rozumiem dlaczego niby skun palony z lufki miałby nie zadziałać "spalony całkowicie"?

Wystarczy pomieszczenie obok, nie trzeba 4 pietra w gore uciekac.
tiaaaa

Boze Ty nic nie rozumiesz. Zartowalem o piciu. Cpaj wiecej tej meth:>
przecież nic o piciu nie pisałeś:O a co do narkotyków to jestem stanowczo i zdecydowanie przeciw narkotykom!

G

Gość

Guest
wlazlkoteknamlotek miałeś chemię ? tu nie chodzi o spalenie całkowicie trawy(rośliny) tylko o spalanie kanabinoidów.

G

Gość

Guest
przy całkowitym spaleniu związek by się rozpadł i powstały by nowe, które nie musiały by dawać Ci fazy, zresztą jak przy każdym spalaniu.
przy paleniu najwyraźniej związki te się ulatniają pod wpływem temperatury a później je wchłaniasz przy czym zaznaczam, że nie są one spalane.
Spalanie może być:
całkowite: C2H4 + 3O2 → 2CO2 + 2H2O
pół spalanie: 2CH4 + 3O2 → 2CO + 4H2O
niecałkowite : 2C2H2 + O2 → 4C + 2H2O
i jak widać powstają całkowicie nowe związki. od razu pisze, że nie jestem chemikiem czy coś po prostu miałem jakieś tam podstawy kiedyś w szkole.
i wydaje mi się że chodzi o to.

przykład vapolizer. tam materiał nie jest spalany tylko podgrzewany z tego co mi się zdaje.

wiec przy paleniu po prostu prawdopodobnie jakaś cześć kanabidów jest spalana a jakaś część która zdążyła się ulotnić i zostać wchłonięta daje ci fazkę.

wlazlkoteknamlotek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
przy całkowitym spaleniu związek by się rozpadł i powstały by nowe, które nie musiały by dawać Ci fazy, zresztą jak przy każdym spalaniu.
przy paleniu najwyraźniej związki te się ulatniają pod wpływem temperatury a później je wchłaniasz przy czym zaznaczam, że nie są one spalane.
Spalanie może być:
całkowite: C2H4 + 3O2 → 2CO2 + 2H2O
pół spalanie: 2CH4 + 3O2 → 2CO + 4H2O
niecałkowite : 2C2H2 + O2 → 4C + 2H2O
i jak widać powstają całkowicie nowe związki. od razu pisze, że nie jestem chemikiem czy coś po prostu miałem jakieś tam podstawy kiedyś w szkole.
i wydaje mi się że chodzi o to.

przykład vapolizer. tam materiał nie jest spalany tylko podgrzewany z tego co mi się zdaje.

wiec przy paleniu po prostu prawdopodobnie jakaś cześć kanabidów jest spalana a jakaś część która zdążyła się ulotnić i zostać wchłonięta daje ci fazkę.
Czyli reasumując paląc skuna lub kanabinoidy czy też wspomniana wcześniej metaamfetamina może mnie wprowadzić w błogi stan:D? Bo z własnych doświadczeń wiem, że tak, ale tutaj ktoś próbował wmawiać co innego, ale Uncode dobrze ogarnął odpowiedź.

G

Gość

Guest
zle zrozumiałeś co pisałem kanabidy się nie spalają one się uwalniają pod wpływem temperatury. wiec gdy palisz trawę po prostu cześć kanabidów się spala i one nie kopią a część sie ulatnia? ( nie wiem jak to chemia opisuje). bo gdyby było tak że spalany kanabid (thc) klepie tylko to jak by wyjaśnić to że jak się zje trawę to też masz fazę. kanabidy są to związki a gdyby je spalić by się one rozbiły na inne związki. prawdopodobnie przekraczając jakoś temperature w vapolizatorze również się one rozpadają. ale o tym musiał by się wypowiedzieć ktoś mądry . Czekam aż sub da tu swój wywód mądrości <lol> ( i mam nadzieje że to co piszę nie jest głupotą, ale tak to sobie mniej więcej wyobrażam korzystając z jakiejś szczątkowej wiedzy)

Jake the Dick

Well-known member
Weteran
Buchów
6
w sumie od wczoraj tolerka podskoczyła ładnie, tylko pierwsza piz*a była taka kozacka :) na nocce w pracy było ok cały czas być zjaranym, choć był duży problem pozniej z motywacja i zasypianie na stojąco ale pozatym jest git.

van Gogh

Active member
Buchów
0
ku**a... jestem temu przeciwny... zdarzyło mi się to palić i nie ruszę tego nigdy w życiu! Co się po tym dzieje? Dyskoteka GRA!!! Szprycować tym specyfikiem zioło... to błąd! Najgorsze jest to że na ulicach jest tego coraz więcej!:pl:

S

Sławuś z council estate.

Guest
zle zrozumiałeś co pisałem kanabidy się nie spalają one się uwalniają pod wpływem temperatury. wiec gdy palisz trawę po prostu cześć kanabidów się spala i one nie kopią a część sie ulatnia?

Podczas tradycyjnego palenia marihuany (lufa albo blant) okolo 90% kannabinoidow ulega rozkladowi termicznemu a tylko 10% sie waporyzuje wchodzi w kontakt z blonami sluzowymi i ma szanse zadzialac.

mjtox

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Czytałem że przy paleniu marihuany jest dostępność 30%, a przy jedzeniu 100%, czy o tym samym mówię?

S

Sławuś z council estate.

Guest
Pewnie tak. Tylko ze kiedy zjadasz hasz albo ziolo to THC nie trafia od razu do krwiobiegu. Jest metabolizowane przez watrobe i do krwi trafia w postaci CBD przez co faza jest duzo ciezsza. Trwa tez dluzej.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół