Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Ja bym wy***ał wziął worek nasypał nowego
Za dużo roboty ale jak tego tak pragniesz to ok....
1.przesiewasz ziemie z (keramzytem) potem zostaje sam keramzyt z syfem i trzeba go dosyć dobrze przepłukać wysuszyć iiii............
:jaraczz: :jaraczz: :jaraczz: :jaraczz:MASZ JUŻ KERAMZYT GOTOWY DO DZIAŁANIA :smokee:
Uprawiam bez gleby. Nie wiem czego nie rozumiesz. Keramzyt w tej chwili jest jeszcze w doniczkach 4x11l (z korzeniami + mała wełniana kostka) po ostatnim gro. Czyścić chce ze względu na choroby grzyby i inne, których gołym okiem można nie zauważyć. Wszystko siedzi w takim zestawie
Ja wielokrotnie uzywałem keramzytu tego samego tylko ten ze spodu wypie****ałem a ten z góry sypałem na spód do nowej roslinki i nic sie nigdy nie stało nic nie wypazałem ani inne gówna ale lepiej kupić nowy jesli chodzi o estetyke ogólną.
wystarczy po uprawie wybrac jakies 80-90% kozeni i dobrze wyplukac.
Mozna zastosowac druszlak czy jakies sito a kamyczki, mniejsze korzonki i sole nimeralne, ktore zostaly po poprzedniej uprawie oddziela sie od kermazytu i gotowe do ponownego uzytku
ja tak robie i niema zadnych problemow przy kolejnej uprawie
.
sito budowlane z castoramy polecam ,przepłukujesz pod bierzacą wodą trąc keramzytem...wszystko się strzepi i leci prosto w kanalizę...sito musisz dopasować do rozmiarów swojej wanny lub brodzika
Widziałem, że ludzie zalewają H202 i innymi cudami tylko czy to ma sens? :zjarany:
W każdym poradniku ogrodnika podkreśla się żeby dbać o czystość narzędzi doniczek etc, więc wolałbym mieć pewność że keramzyt jest w stanie w jakim był przed pierwszą uprawą. Przecież to tylko glina ....
hola
keramzyt smialo mozna uzywac be limitu,jedynie trzeba zadbac aby byl czysty
(pozbawiony soli) ,z ustabilizowanym ph.normalnie plukanie keramzytu trwa do 3 dni,co do uzycia h2o2 smialo,poszukaj na necie jak go uzywac i ilosc jaka trzeba dac do plukania keramzyty ,systemu.powodzenia
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasowywać treści do Twoich potrzeb, a także pozostać zalogowanym, jeśli się zarejestrujesz.
Kontynuując przeglądanie z tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.