No raczej ketamina nie przypomina PCP. Ketamina to dysocjat (jak np. DXM), czyli oddziela umysł od ciała. PCP jest halucynogenem, jak np. LSD-25 czy psylocybina...
Co do LD (świadome sny), to zdarzają mi się dosyć często. Jeśli chcecie osiągnąć LD, to najprostrzy sposób będzie taki:
Nastawcie sobie budzik na 2-3 godziny przed tym, jak normalnie wstajecie (najlepiej nad ranem). Gdy Was obudzi, to musicie pobudzić umysł do pracy. W tym celu najlepiej przeczytać ze zrozumieniem ok. strony tekstu. Potem można iść spać. Cała akcja polega na tym, że Wasze ciało będzie spać, a umysł będzie rozbudzony, więc prawdopodobnie przeżyjecie LD.
Niektórzy robią we śnie jakieś testy, żeby rozpoznać, że to sen, co jest bardzo mało efektywne. Ja mam lepszy sposób: Gdy nie śpie, to jestem tego pewien (nie musze robić jakichś głupich testów na sen), więc gdy mam nawet leciutkie wątpliwości, to oznacza to, że jestem we śnie. Gdy już sobie to uświadomimy, to jesteśmy w LD i możemy robić, co dusza zapragnie (latać, oddychać pod wodą, a nawet kreować swój własny świat, choć nie od razu).
Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że pomoże to komuś uzyskać świadomy sen. OOBE przeżyłem tylko raz, ale o tym następnym razem, bo niemam teraz czasu
.